سید حسین فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در مورد برداشت و انتقال آب بین حوزه ای از سرشاخه های کارون ضروری است. با مطرح شدن تحقیق و تفحص از وزرات نیرو در مورد انتقال آب از سرشاخه های کارون در صحن مجلس، نوع نگرش ملی یا منطقه ای بودن بعضی از مسئولان ذیربط در مورد مقوله انتقال آب از سرشاخه های کارون مشخص می شود.
مدیر کنفرانس ملی رودخانه کارون تصریح کرد: ضرورت دارد که گزارش کامل، شفاف و بدون استفاده از اطلاعات وزارت نیرو بعد از انجام تحقیق و تفحص از این وزارتخانه ارائه شود تا ذهنیت مردم و نمایندگان استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری در مورد صحت انتقال کتمانی آب و همچنین انتقال آب بیش از حد اعلام شده به طور شفاف و روشن مشخص شود.
فاضلی عنوان کرد: عملی شدن تحقیق و تفحص از وزارت نیرو می تواند موضع و عملکرد صحیح سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی را نیز در زمینه انتقال آب مشخص کرده و همچنین زمینه را برای تصمیم گیری درست و بدون اعمال هر نوع نگرش احتمالی منطقه ای و جناحی سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهادکشاورزی درباره وضعیت زیست محیطی و کشاورزی استان خوزستان مهیا کند.
وی اضافه کرد: ضعف قوانین و آیین نحوه بهره برداری عادلانه از حوزه های آبریز زمینه را برای بهره برداری با نگرش منطقه ای مهیا کرده است. بنابراین ضرورت دارد که اقدامات مورد نیاز در این زمینه انجام شده تا تنظیم قوانین مورد نیاز اتقاق بیافتد. جالبتر اینکه با تنظیم قوانین مورد نیاز در زمینه انتقال آب زمینه را برای نگرش قضائی و ورود قوه قضائیه آماده می شود.
مدیر کنفرانس ملی رودخانه کارون بیان کرد: در هر صورت لزوم تصویب های قانونی و بسترسازی حقوقی لازم به منظور تنظیم و اجرای ضمانت لازم در شفافیت انتقال آب بین حوزه ای برای جلوگیری از انتقال با نگرش منطقه ای و حتی تحکیم پتانسیل های وحدت و یکپارچگی ملی ضروری است.
فاضلی ادامه داد: در هر صورت همکاری چند بعدی تنگاتنگ، کارشناسانه و هدفدار ما بین نمایندگان مردم استان خوزستان نیاز است تا زمینه لازم را برای ایجاد قانونمندی و پیگیری قضائی لازم به منظور شفاف سازی اثرات تبعات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی موارد مرتبط با منابع آبی استان خوزستان ایجاد کنند.
وی یادآور شد: عدم انجام اقدام لازم سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه انتقال آب بین حوزه ای، زمینه را برای تعرض بیشتر تحت عنوان انتقال کتمانی و بیش از حد وزارت نیرو مهیا می کند. اگرچه فراتر از اقدامات لازم سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه روند انجام انتقال آب، عدم اهتمام لازم در برابر هدف از انتقال آب از سرشاخه های کارون نیز مبحث مهمی است که نیاز به بررسی کامل دارد. بنابراین زمینه نظارت دقیق و مستمر توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان های خوزستان و چهارمحال بختیاری را می طلبد.
مدیر کنفرانس ملی رودخانه کارون ادامه داد: بی توجهی و عدم پیروی از قوانین یونسکو در زمینه انتقال آب از سرشاخه های کارون امری رایج است که زمینه را برای معضلات و چالش های زیست محیطی، اجتماعی، روانی و اقتصادی استان خوزستان فراهم کرده و پیامدها و آسیب های آن به طور روشن و شفاف در استان خوزستان حس می شود.
فاضلی بیان کرد: وزارت نیرو به عنوان متولی کنونی رودخانه ها می تواند زمینه را به منظور حفظ رودخانه ها، استفاده از پتانسیل ها و جلوگیری از چالش های رودخانه ها مهیا کند. به عنوان نمونه می تواند زمینه را برای تنظیم سند ملی رودخانه ها، اجرای نظریه نردبان رودخانه ای، استفاده از بستر گردشگری رودخانه ای، ایجاد کمربند سبز رودخانه ای، فرهنگ سازی حفاظتی شهروندی رودخانه ای، فرهنگ سازی حفاظتی جوامع محلی از رودخانه ها و استفاده از پتانسیل رودخانه ها جهت عملی نمودن طرح خوزستان سبز فراهم کند.
نظر شما