محمد فتحی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این آثار از محل اعتبارات ملی و استانی سال گذشته استان در حال مرمت و بازسازی هستند افزود: اعتبارات اختصاص داده شده بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال است.
وی،دژ بسطام، مجموعه جهانی تخت سلیمان، بازار تاریخی ارومیه و خوی، مسجد امام شافعی، خانه ارباب دیزج سیاوش، مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن، بنای کلاه فرنگی، ساختمان دارایی، ساختمان بانک ملی، شیر و خورشید ماکو، حمام بیگ جوان، مسجد جامع ارومیه، مجموعه جهانی قره کلیسا و مسجد سردار را از جمله این آثار عنوان کرد.
فتحی با اشاره به مرمت و بازسازی دو اثر تاریخی استان که ثبت جهانی شده اند عنوان کرد: مجموعه جهانی تخت سلیمان و قره کلیسای تکاب جزو آثار مهم تاریخی استان بوده که سالانه میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی هستند مرمت این آثار از اولویت های کاری این اداره کل است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی مرمت و بازسازی آثار تاریخی نیازمند تخصیص ویژه و به موقع اعتبارات است گفت امیدواریم امسال با تزریق اعتبارات مورد نیاز سایر آثار تاریخی استان را نیز مرمت و بازسازی کنیم.
فتحی در ادامه تعیین حرایم آثار تاریخی استان را از دیگر اولویت های کاری این اداره کل برشمرد و اظهارداشت: متاسفانه سالهای گذشته به دلیل بی توجهی در خصوص تعیین حریم آثار تاریخی شاهد سوء استفاده افراد سودجو و نیز ساخت و سازیهای غیرمجاز بودیم که امسال تلاش می شود باتعیین حریم از این اقدامات جلوگیری شود.
آذربایجان غربی تاکنون ۱۴۷۲ اثر، بنا و محوطه تاریخی ثبت شده در ردیف میراث ملی را به خود اختصاص داده و دو اثر بزرگ قره کلیسای چالدران و تخت سلیمان تکاب نیز در ردیف آثار جهانی به ثبت رسیده است.
نظر شما