۲۶ دی ۱۳۸۴، ۱۵:۰۰

آيت الله هاشمي رفسنجاني در ديدار اعضاي كميسيون بين المللي عوامل اجتماعي موثر بر سلامت:

جهل و فقر از عوامل موثر در حوزه سلامت است // جامعه بي سواد ناتوان از حل مشكلات اقتصادي است

جهل و فقر از عوامل موثر در حوزه سلامت است // جامعه بي سواد ناتوان از حل مشكلات اقتصادي است

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام فقر و جهل را دو عامل اصلي مشكلات بشر در عصر حاضر عنوان كرد و گفت: مهمترين عوامل اجتماعي تاثيرگذار بر سلامت نيز فقر مادي و بي سوادي است كه با حل اين مشكل مي توان به طور زيربنايي مشكل سلمت جسمي بشري را حل نمود.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، آيت الله هاشمي رفسنجاني در ديدار اعضاي كميسيون بين المللي عوامل اجتماعي موثر بر سلامت،  اين دو موضوع را بعنوان علت و معلول يكديگر بيان و تصريح كرد: جامعه بي سواد ناتوان از حل مشكلات اقتصادي خود و از بين بردن فقر است و بايد براي آموزش جايگاه ويژه اي قائل شد.

وي تغيير سياستهاي كلان كشورهاي پيشرفته نسبت به كشورهاي فقير و در حال توسعه را عاملي مهم در رفع فقر و كاهش شكاف فقير و غني عنوان كرد و افزود: كشورهاي ثروتمند با جذب نيروهاي تحصيلكرده كشورهاي در حال توسعه و همچنين دريغ از ارائه تكنولوژي و بعضا مزاحمت براي پيشرفت هاي علمي اين كشورها، منابع خدادادي آنها را نيز با اندك قيمتي به كشور خود منتقل و اين عوامل خود فاصله ها را عميق تر مي كند.

آيت الله هاشمي رفسنجاني اين رويه را خطري بزرگ براي دنياي آينده عنوان كرد و افزود: موج تروريزم در دنياي امروز، حوادث كشور فرانسه و همچنان بحرانهاي اجتماعي كه پس از طوفان كاترينا، آمريكا شاهد بود، عواملي هستند كه بايد توسط دنياي پيشرفته دقيق بررسي شده و به دلايل آن توجه شود.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام جنگ و نا امني را نيز از عوامل موثر بر بهداشت جهاني عنوان كرد و افزود: آثار سوء بهداشتي جنگ ها تا دو يا سه نسل حضور دارند و تاثيرات خود را در بلند مدت نيز آشكار مي كنند.

آيت الله هاشمي رفسنجاني يكي از وظايف مهم سازمان بهداشت جهاني و همچنين كميسيون عوامل اجتماعي موثر بر سلامت را انتقال اين موضوعات به تصميم گيران و تاثيرگذاران در كشورهاي پيشرفته عنوان كرد و گفت: كاهش نابرابري ها و رفع تبعيض مي تواند به كشورهاي كه شاخص سلامت جسمي پايين دارند كمك كند تا مشكلات خود را رفع نمايند.

ايشان همچنين اختلال در سلامت روحي و رواني را نيز از موضوعات مهمي عنوان كرد كه جهان مدرن به آن دچار است و افزود: تقويت باورهاي ديني از عواملي است كه مي توان در حوزه سلامت روحي بعنوان يك موضوع مهم مورد توجه قرارداد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اقدامات جمهوري اسلامي ايران در حوزه سلامت و همچنين تلاش براي رفع نيازهاي بهداشتي، درماني، رفاهي و تغذيه اي نقاط محروم كشور را الگوي مناسبي براي كشورهاي در حال توسعه عنوان كرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران آماده همه گونه همكاري با سازمان بهداشت جهاني و همچنين كميسيون عوامل اجتماعي موثر بر سلامت جهت انتقال اين تجربيات است.

در ابتداي اين ديدار دكتر مايكل مارموت رئيس كميسيون عوامل اجتماعي موثر بر سلامت هدف از همكاري اين كميسيون با كشورهاي مختلف از جمله جمهوري اسلامي ايران را استفاده از تجربيات آنها در زمينه هاي آموزشي و بهداشتي و انتقال آنها به كشورهاي ديگر عنوان كرد.

وي نابرابري موضوع بهداشت در كشورها را نيازمند يك عزم جهاني براي بهبود اين وضعيت عنوان كرد و افزود: ايجاد شبكه هاي علمي براي تغيير در عوامل اجتماعي يكي از راهكارها براي ايجاد تغييرات است.

 دكتر مارموت با اشاره به اهداف و دغدغه هاي اين كميسيون، مبارزه با فقر در جهان را از اهداف اين كميسيون براي توسعه سلامت در كشورهاي دنيا عنوان كرد.

دراين ديدار دكتر مرندي و چند تن ديگر از اعضاي اين كميسيون نيز هر كدام به اختصار نظرات خود پيرامون عوامل اجتماعي موثر بر سلامت را به اطلاع رساندند.

کد خبر 278669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha