پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۱۴ بهمن ۱۳۸۴، ۱۴:۵۳

گزارش خبرنگار مهر از وين (27)

متن كامل بيانيه ايران ؛ قدرداني ملت ايران از غير متعهدها / جهان بايد نگران نسل جديد سلاح اتمي در آمريكا و انگليس باشد / شوراي امنيت ابتدا تحقير بي اعتنايي اسرائيل به 30 قطعنامه اش براي پيوستن به NPT را جبران كند / قطعنامه فعلي سلب صلاحيت از آژانس است

متن كامل بيانيه ايران ؛ قدرداني ملت ايران از غير متعهدها / جهان بايد نگران نسل جديد سلاح اتمي در آمريكا و انگليس باشد / شوراي امنيت ابتدا تحقير بي اعتنايي اسرائيل به 30 قطعنامه اش براي پيوستن به NPT را جبران كند / قطعنامه فعلي سلب صلاحيت از آژانس است

دكتر علي اصغر سلطانيه سفير جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي در جلسه شوراي حكام بيانيه ايران را به شرح زير قرائت و با اشاره به اينكه "جهان بايد نگران نسل جديد سلاح اتمي در آمريكا و انگليس باشد" گفت: شوراي امنيت ابتدا تحقير بي اعتنايي اسرائيل به 30 قطعنامه اش براي پيوستن به NPT را جبران كند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر از وين ، ترجمه متن كامل بيانيه ايران كه به زبان انگليسي در مفر آژانس در وين منتشر شد چنين است:

«به نام خداوند بخشنده و مهربان»

بيانيه سفير جمهوري اسلامي ايران در مقر نمايندگي آژانس بين المللي انرژي اتمي سازمان ملل. 2 فوريه 2006 وين؛

لازم است تا قدرداني خالصانه مردم و دولت ايران را از حمايت ارزشمند جنبش غير متعهدها از جمهوري اسلامي ايران اعلام كنم، حمايتي كه بر اساس اصول شناخته شده بين المللي به عنوان راهي براي حفظ صلح و آباداني جهاني صورت گرفت و من خود را در بيانيه اي كه به وسيله سفير بسيار ارجمند و برجسته مالزي اعلام شد، شريك مي دانم.

جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از قربانيان اصلي سلاح هاي شيميايي هميشه در زمره اعضاي بسيار فعال سازمان هايي نظير آژانس و عضو ان پي تي بوده است. ايران اهميت بسيار زيادي را به همكاري در خلع سلاح و ممانعت از تكثير سلاح هاي هسته اي مي دهد. ايران و ديگر صلح طلبان جهان ، كشورهاي در حال توسعه هم فكر،نگراني عميق خود را درباره توسعه و بكارگيري تسليحات هسته اي جديد و پيشرفته از سوي ايالات متحده و انگليس اعلام مي كنند.

طرح اخير رياست محترم جمهوري اسلامي ايران كه در نشست ساليانه مجمع عمومي سازمان ملل  در زمينه خلع سلاح هسته اي  ارائه گرديد، راه هاي پذيرش قطعنامه مجمع عمومي سازمان ملل را توسعه داد  كه درخواست انجام تصميمات و قطعنامه هاي بازنگري ان پي تي در بين سال هاي 1995 و 2000  و به ويژه ايجاد يك منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي درمنطقه خاورميانه بود، تصميم ايران را براي كار با ديگر كشورها در مسير از بين بردن كامل كلاهك هاي هسته اي ايالات متحده اعلام كرد. تسليحات هسته اي آمريكا كاملاً ناديده گرفته شدند و اين مسئله نگراني جدي براي جامعه جهاني ايجاد كرده است. تسليحات هسته اي آمريكا به منظور تحت الشعاع قرار دادن و لاپوشاني مسئله اي تحت عنوان "خلع سلاح هسته اي"  بخش مهمي در سياست منع تكثير سلاح هاي هسته اي هستند و زرادخانه هاي هسته اي آنها براي امنيت جهاني تهديد فوري به شمار مي رود.

توجه جامعه جهاني از وجود صدها كلاهك و تاسيسات هسته اي غير پادماني در اسرائيل به چند مسئله درباره تحقيقات در ايران، منحرف شده است، كلاهك و تاسيساتي رژيمي  كه عمدتاً با حمايت كامل فني و مالي آمريكا و برخي از كشورهاي اروپايي تاسيس شده و از حمايت آنها برخوردار بوده است در حالي كه فعاليت هاي ايران تحت نظارت كامل آژانس قرار دارد. جمهوري اسلامي ايران عضو ان پي تي است و سه دهه است كه به طور داوطلبانه درحال انجام پادمان هاي پروتكل الحاقي است در حالي كه اسرائيل پيروي ازهرگونه پيمان خلع سلاح را درباره تسليحات كشتار جمعي به ويژه ان پي تي  رد كرده و توافق هاي پادماني آژانس را نيز امضا نكرده است. اسرائيل به 30 قطعنامه آژانس و سازمان ملل عمل نكرده است،قطعنامه هايي كه از اين رژيم مي خواهد قوانين و معاهده هاي بين المللي را رعايت كند و كشورهاي منطقه را تهديد نكند؛ مي توان به محكوميت محكم اسرائيل با صدور قطعنامه اي اشاره كرد كه اين رژيم حملات نظامي به تاسيسات هسته اي در منطقه انجام داد، اين وضعيت موجود تبعيض آميز ديگر نمي تواند و نبايد از سوي جامعه بين المللي تحمل شود.

آقاي رئيس

به گزارش "مهر" از وين دكتر سلطانيه افزود: در طول 27 سال گذشته جمهوري اسلامي ايران از هيج تلاشي براي همكاري با آژانس و تا آنجا كه به تعهداتش تحت ان پي تي مربوط  است فرو گذار نكرده است. ايران در اواخر دهه 80 تنها كشور عضوي است كه بازرسان پادمان هاي آژانس را به سرپرستي مدير كل ( DDG ) دعوت كرد تا از تمام سايت ها و تاسيسات ، حتي اين تاسيساتي كه بر اساس پادمان ها غير قابل اعلام بود، با آزادي عمل بازديد كنند.

جمهوري اسلامي ايران تنها كشور عضو است كه پروتكل الحاقي را قبل از تصويب مجلس به اجرا گذاشته است. بررسي  كوتاه تحولات به ويژه در طول سه سال گذشته حقايقي را آشكار مي كند كه مؤيد ماهيت ويژه (صلح آميز بودن) برنامه ها و فعاليت هاي هسته اي ايران و همكاري كامل با جامعه بين الملل است. اين همچنين نشان مي دهد كه جامعه بين الملل به طور فزاينده اي با تعصب به اين مسئله نگريسته و همين امر سبب گمراه شدن آن ، سياسي شدن موضوع ، و اطلاعات اغراق آميز درباره برنامه ها و فعاليت هاي هسته اي ايران شده است، فعاليت هايي كه بايد به لحاظ فني  در چارچوب آژانس با آن برخورد شود سياسي شده است.

تحولات بين المللي كه تاثيراتي جدي بر سياست ها و فعاليت هاي هسته اي ايران داشته است به شرح زير مي باشد:

* شكست كنفرانس سازمان ملل در سال 1987 در ژنو درباره ترويج همكاري هاي بين المللي در استفاده هاي صلح آميز از انرژي هسته اي(UNPICPUNE).

* شكست "كميته تضمين هاي تهيه" در سال 1987 در آژانس(وين) بعد از 7 سال بررسي جدي و شديد، كه وظيفه آن ايجاد اصول شناخته شده بين المللي و حقوقي براي استحكام و تقويت ابزارها، براي تضمين فراهم نمودن(نياز) هسته اي با ثبات.

* آمريكا ملزم شد بر اساس توافقي كه قبل از سال 1979 داشت و تحت پادمان هاي جامع آژانس بود، در راستاي تهيه سوخت جديد براي راكتور تحقيقاتي 5 مگاواتي تهران(امير آباد) اقدام، و به توليد راديو ايزوتوپ براي كاربرد در صنايع كشاورزي ، صنعتي و دارويي دست بزند. آن(آمريكا) نه سوخت را داد و نه ميليون ها دلاري كه براي آن منظور دريافت كرده بود.

* ايران در سه سال گذشته  10 درصد در شركت "يوروديف" در فرانسه سهام داشته است. ايران يك ميليارد دلار براي كمك به كمپاني براي رهايي از بحران مالي اهدا كرده است، اما حتي يك گرم هم اورانيوم توليد شده در كارخانه را براي استفاده در راكتور تحقيقاتي و نيروگاهها دريافت نكرده است.

با عنايت به تحولاتي كه ذكر گرديد در آخر ثابت مي كند كه فقدان انجام مقررات اصلي ترويجي آژانس به ويژه بند 3 و همين طور بندهاي ماده  4 ان پي تي،  در كنار تحريم هاي مداوم از سوي كشورهاي معيني،اما نه فقدان هر گونه قدرت ابزاري براي تضمين سوخت هسته اي، جمهوري اسلامي ايران گزينه اي جز وابستگي به منابع و نيروي انساني خود به منظور تحقق حقوق غير قابل انكار در رابطه با انرژي هسته اي براي مقاصد صلح آميز، ندارد.

آقاي رئيس

به گزارش "مهر" در ادامه بيانيه كشورمان كه توسط دكتر سلطانيه قرائت شد آمده است: در طول سه سال گذشته پيشرفت هاي فوق العاده اي درهمكاري مان با آژانس به دست آمده است؛اجازه بدهيد نگاهي اجمالي به وقايع از آن زمان داشته باشيم.

* دكتر البرادعي، مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي در فوريه سال 2003 از تاسيسات هسته اي ايران به ويژه از تاسيسات سانتريفوژ در نطنز بازديد كرد.

* در پي بازديد البرادعي و برداشتن نمونه هايي از اجزاء سانتريفوژ كه از سوي بازرسان آژانس صورت گرفت، تحليل ها، ذرات اورانيوم غني شده ضعيف و قوي را نشان داد.

* ايران اعلام كرد كه منبع آلودگي منشا خارجي داشته است.

* با دادن فرصتي به آژانس براي انجام فعاليت هاي فني، ثابت شد كه اتهامات بي اساس هستند و ايران با هدف كاهش تنش سياسي، داوطلبانه تصميم گرفت تا فعاليت هاي غني سازي خود را به حال تعليق درآورد .

* در حالي كه همكاري كامل با آژانس در جريان بود،ايران تقريباً با كشورهاي عضو آژانس نظير اعضاي جنبش غير متعهدها، اتحاديه اروپا، روسيه و چين با هدف از بين بردن ابهامات مربوط به صلح آميز بودن ماهيت برنامه هاي هسته اي،  وارد گفتگوي سازنده اي شد.

* در آژانس به ويژه در شوراي حكام در اين مورد كه تعليق داوطلبانه غني سازي تدابير حقوقي غير الزام آورهميشه بر اساس اجماع بوده است؛ اين پارامتر الزام آورمهم، در توافق تهران و پاريس بين ايران و تروئيكاي اروپا و همين طور در تمام نتايج  تصميمات و حتي قطعنامه هاي شوراي حكام منعكس شده است.

در حاليكه از كار فوق العاده سازنده  آژانس و از تلاش هاي صادقانه دكتر البرادعي مدير كل و كارمندانش در حل اين موضوع  تشكر مي كنيم، ايران نگراني هاي جدي درباره سوء تفاهمات، سردرگمي ها، برداشت هاي غلط و دست كم گرفتن پيشرفت هاي زيادي كه تاكنون در زمينه هايي سياسي صورت گرفته ، دارد.

به گزارش "مهر" دكتر علي اصغر سلطانيه سپس افزود:

فهرست كوتاهي از تدابير سازنده و همكاري ها به شرح زير است:

ايران همكاري نزديكي با آژانس دربسياراز موارد داشته است كه فراتر از الزامات حقوقي اين كشور است،نظيراعطاي بيش از 28 مورد اجازه دسترسي به سايت هاي نظامي و كارگاه ها و تاسيسات و همچنين مصاحبه با چند نفر.

* ايران ديپلماسي چند جانبه را با اعضاي آژانس و اعضاي نم ، اتحاديه اروپا، چين و روسيه و ديگر اعضاي شوراي حكام با هدف از بين بردن ابهامات شدت بخشيده است شدت بخشده است.

* ايران فعالانه و به شيوه اي فوق العاده در طول دو سال گذشته تقريباً با بازرسي هاي مداوم  بالغ بر 1500 روز نفر آژانس همكاري كرده است كه در تاريخ آژانس بي سابقه بوده است.

* در يك برهه تاريخي و بي سابقه ايران تصميم گرفت تا به طور موقتي و داوطلبانه فعاليت هاي غني سازي و بازفرآوري  خود را به منظور دادن فرصتي به آژانس به حال تعليق درآورد، تا بدين ترتيب آژانس،فعاليتهاي فني خود از جمله نمونه برداري و تحليل نمونه هاي آلوده در نطنز را انجام دهد.

مدير كل در گزارش خود به شوراي حكام تائيد كرد كه از دسامبر سال 2003 ايران به شيوه اي زمان بندي شده دسترسي آژانس به مواد و تاسيسات هسته اي وهمين طور ديگر مكان ها در كشور را تحت توافق پادمان هايش تسهيل كرده ، و به آژانس اجازه داده است تا نمونه هاي محيطي را كه درخواست كرده بود بردارد.

* مدير كل از اكتبر 2003 به شوراي حكام درباره همكاري خوب و قابل تقدير ايران  اطلاع داده است.

تدابير عمده بعدي از سوي ايران بر اساس ارزيابيش:

* امضاي پروتكل الحاقي در 18 دسامبر 2003

* انجام داوطلبانه و موقتي پروتكل الحاقي از 18 دسامبر 2003 پيش از آن كه در مجلس كشور تصويب شود.

* انجام دسترسي (بيش از 20 بار) بر اساس پروتكل الحاقي در بسياري از موارد با اخطار زماني 2 ساعت و يا كمتر؛

* دسترسي كامل و نامحدود به تمام مواد و تاسيسات هسته اي، به ويژه در تاسيسات غني سازي در نظنز و يو سي اف اصفهان؛

* تهيه اطلاعات مشروح در رابطه با واردات مواد و تركيبات  هسته اي مربووط به به سانتريفوژ و فعاليت هاي غني سازي ليزري.

* فراهم كردن اطلاعات مشروح و كامل در خصوص زمان بندي ها، فعاليت ها، تحقيقات، پيشرفت گزارش ها در رابطه با 

 فعاليت هاي غني سازي ، تبديل اورانيوم، جداسازي پلوتونيوم، آسياب و استخراج، راكتور تحقيقاتي، و توليد آب سنگين.

* فراهم كردن دسترسي ها به سايتهاي نظامي در پي اتهاماتي كه ازسوي يك كشور معين و يك گروهك تروريستي مورد حمايت اين كشور صورت گرفت. بازرسي  نشان داد كه اتهامات بي اساس بوده است.

* در اكتبر سال 2003 در رابطه با فعاليت هاي غني سازي به آژانس اجازه بازديد از دو مجتمع صنعتي نظامي به نام "كلاهدوز" و "كاظمي" داده شد كه از سوي اين گروهك تروريستي (گروهك تروريستي منافقين) اعلام شده بود.در پي اين بازرسي، آژانس در پاراگراف 49 در GOV/2005/67 : نتايج هيچ نشانه اي از فعاليت هاي نشان نداد كه در آن مواد هسته اي مورد استفاده قرار گرفته باشد.

* در ژوئن 2004 به آژانس اجازه بازديد از مجتمع نظامي شيان لويزان و دو سايت ديگر نظامي به نام هاي "مالك اشتر" و "مركز نوين" داده شد كه آژانس از آنها نمونه هاي محيطي برداشت. در هنگام گزارش مدير كل در پاراگراف 102 گزارش GOV/2004/83 :"... نمونه هاي جمع آوري شده از خاك و رويش گياه در سايت شيان لويزان تحليل شد و آشكار شد كه هيچ نشانه اي از مواد هسته اي وجود ندارد"؛

* در ژانويه و نوامبر 2005 ، دسترسي آزاد به سايت نظامي پارچين داده شد. نمونه هاي محيطي برداشته شد. سپس مدير كل گزارش داد كه نتايج، هيچ نشانه اي از وجود مواد هسته اي نشان نداده است و اينكه بازرسان آژانس هيچ تجهيزات ومواد هسته اي براي استفاده دو منظوره در آنجا نديده اند.

* فراهم آوردن اطلاعات در باره نيروگاه توليد آب سنگين، پيش از انجام موقتي پروتكل الحاقي، در جايي كه ايران هنوز ملزم به انجام آن تحت توافق پادماهاي جامع خود (INCIRC/153) نبود.

* تسليم بيش از هزار صفحه از اعلاميه هاي مقدماتي پروتكل الحاقي در 21 مي 2004 و متعاقباً اعلاميه هاي به روز شده روزانه، كه  از سوي آژانس تصويب و تائيد شده است.

ادامه دارد...

کد خبر 283123

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha