به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای اجرایی کردن تفاهم نامه فیمابین وزارت آموزش و پرورش و سازمان حفاظت محیط زیست، جلسه ای با حضور مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست، محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، علی زرافشان و محی الدین بهرام محمدیان معاونین وزیر آموزش و پرورش و نامی ساعی ریاست پژوهش سرای رازی شهر ری در دفتر معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست، با اشاره به تفاهم نامه ای که میان علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش و معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست در اسفند ۹۲ امضا شد، گفت: براساس این تفاهم نامه، کارگروهی با مشارکت دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر سلامت معاونت تربیت بدنی آموزش و پرورش تشکیل شد تا در آن به بررسی مفاد این تفاهم نامه و شیوه اجرایی شدن آن پرداخته شود.
تهیه منشور مدارس جامع محیط زیستی
مظاهری با تاکید بر اینکه تشکیل هسته مشورتی و تهیه منشور مدارس جامع محیط زیستی یکی از مفاد مهم در این تفاهم نامه است، افزود: در راستای بهینه سازی مدارس در حوزه محیط زیست دو ملاک مورد نظر است. از یک سو می خواهیم در مدارسی که پتانسیل لازم را دارند، به شاخص های محیط زیستی پرداخته شود و از سوی دیگر، می خواهیم مدارس محیط زیستی تاسیس کنیم که در ساخت آن ها به ابعاد زیست محیطی همچون استفاده از انرژی پاک در سیستم گرمایش و سرمایش مدرسه، بهره مندی از نور طبیعی، داشتن شیر آب هوشمند و تفکیک زباله توجه شده باشد.
وی ادامه داد: البته هنوز مدارس محیط زیستی در کشور نداریم، اما امیدواریم که بتوانیم به کمک خیرین مدرسه ساز ساخت چنین مدارسی را آغاز کنیم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در راستای اجرای تفاهم نامه منعقده با وزارت آموزش و پرورش، مواردی همچون ورود مطالب محیط زیستی به کتاب های درسی، ایجاد کارگروه ملی ارتقاء آگاهی های محیط زیستی در نظام آموزش رسمی کشور و همکاری با مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در حوزه محیط زیست و مشارکت در جشنواره فیلم رشد و جشنواره هنرهای تجسمی از اولویت های همکاری دو دستگاه است.
مظاهری با تاکید بر اینکه در آموزش مفاهیم زیست محیطی به دانش آموزان ایرانی باید به مسائل عملیاتی بیشتر از مسائل تئوری پرداخته شود، گفت: گنجاندن مباحث زیست محیطی در محتوای کتاب درسی کافی نیست و باید آموزش ها به نحوی باشد که بتواند در رفتار دانش آموزان تغییر ایجاد کند.
وی درباره پژوهش سراهای دانش آموزی دوستدار محیط زیست گفت : دو رویکرد برای همکاری با پژوهش سرا ها وجود دارد. رویکرد اول، مشارکت همه پژوهش سراهای کشور در حوزه پژوهش های محیط زیستی است و رویکرد دوم، همکاری با پژوهش سرا های علاقمند در حوزه محیط زیست است.
مظاهری ادامه داد: در ابتدا، باید پژوهش سراهایی که پتانسیل لازم در حوزه محیط زیست را دارند، شناسایی شوند و سپس پژوهش های خوبی که دانش آموزان در این پژوهش سرا ها انجام داده اند منعکس شود.
برای تدوین کتاب های درسی با محتوای محیط زیستی آماده ایم
بنابراین گزارش، علی زرافشان معاون وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست با تاکید به اینکه هر اقدام ماندگاری در حوزه محیط زیست باید در سطح ملی انجام شود گفت: ما در تلاش هستیم تعداد پژوهش سراهای دانش آموزی را در مدارس کشور از ۴۰۰ عدد به ۴۶۰ برسانیم و برای فراهم کردن شرایط مناسب برای پوشش دادن مسائل زیست محیطی در پژوهش سراها از سازمان محیط زیست می خواهیم الویت های زیست محیطی و زیست فناوری خود را به آموزش و پرورش ارائه دهد.
محمدیان معاون وزیر آموزش و پرورش درباره ورود مطالب محیط زیستی به کتاب های درسی نیزگفت: با وجود اینکه کتاب های درسی در سیستم آموزش و پرورش از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، اما برای آموزش بهتر مفاهیم زیست محیطی به دانش آموزان به بسته های آموزشی نیازمند هستیم.
وی با اشاره به اینکه در بخشی از کتاب های درسی به آموزش های زیست محیطی، آشنایی با قوانین حوزه محیط زیست و شناخت جغرافیای طبیعی کشور پرداخته شده، افزود: برای تدوین برنامه های آموزشی و آماده کردن محتوای کتاب های درسی نیازمند همکاری های گسترده ای با سازمان محیط زیست هستیم که اجرایی کردن این تفاهم نامه تنها آغازی برای چنین همکاری است.
محمدیان با تاکید بر این موضوع که آموزش دانش آموزان فقط نباید در چارچوب کلاس های درسی باشد، اظهار داشت: بخش از محیط یادیگیری دانش آموزان در حوزه آشنایی با مفاهیم تنوع زیستی باید در محیط های طبیعی، موزه ها و مراکز آموزشی مختلف انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش برای آموزش دانش آموزان به عنوان نیروی کار آینده باید به تمام حوزه های مختلف زندگی در کتب درسی مقاطع تحصیلی مختلف توجه کند و موضوعات محیط زیستی همچون چرخه آب، سفره های زیر زمینی، آلودگی آب، قطع درختان و بیابان زدایی از مسائل مهم در سطح ملی در آموزش دانش آموزان است.
نظر شما