به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بسیج دانشجویی، نشست مشترک مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور و جمعی از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران با وزیر علوم عصر روز گذشته در وزارت علوم برگزار شد.
احسان ایرانمنش - مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف این نشست، را زمینه ساز همکاریهای بیشتر دانشجویان بسیجی با وزارت علوم دانست و به بیان پارهای مسائل پیرامون نظام آموزش عالی کشور پرداخت.
وی گفت: بسیج دانشجویی افتخار دارد که با روحیهای جهادی در همه عرصههای حساس علمی، فرهنگی و اجتماعی مربوط به آموزش عالی ورود پیدا کرده است و از این لحاظ خود را بازوی کمک به دانشگاهها در مسیر پیشرفت کشور می داند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه به دو مساله مهم از جمله لزوم رشد علمی کشور و رویکرد وزارت علوم در حل مسائل و مشکلات علمی کشور اشاره کرد.
نباید به بهانه ایجاد شور و نشاط در دانشگاهها ایجاد حاشیه کرد
ایرانمنش با بیان اینکه در رسیدن به آرمانهای نظام نیاز به وجود آرامش در سطح دانشگاهها داریم، گفت: نباید به بهانه ایجاد شور و نشاط در دانشگاهها، حاشیه ایجاد کرد و فضای علمی را اسیر جنجالهای بی مورد سیاسی کرد. هر چند معتقدیم فضای دانشجویی نیاز به شور و نشاط دارد اما نباید این موضوع باعث ایجاد انحراف در مسیر رشد علمی کشور شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با تاکید بر اینکه در رویکرد وزارت علوم در حل مسائل و مشکلات علمی کشور باید به آموزش محوری و پژوهش محوری به طور توام بپردازد، خاطرنشان کرد: معتقدیم حفظ رویکرد آموزش محوری یک نیاز است اما رویکرد پژوهش محوری هم نباید مغفول بماند، چرا که لازمه رشد علمی و به نتیجه رسیدن آموزش حرکت به سمت پژوهش است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یکی از اصلی ترین کلیدواژه های سخنان رهبری در جمع های متعدد است که باید در حوزه پژوهش به آن نگاه ویژه و بنیادی وجود داشته باشد.
ایرانمنش افزود: اقتصاد دانش بنیان یکی از اصلیترین مولفههای اقتصاد مقاومتی است که یکی از اصلی ترین بازوهای اجرا و پیاده سازی آن در کشور وزارت علوم و نظام آموزش عالی است، لذا باید به این مسئله توجه ویژه داشت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان ۱۰ نکته کلیدی در تحول آموزش عالی پرداخت و گفت: لزوم اجرای سیاست های بالادستی علم و فناوری و نقشه جامع علمی کشور، حرکت به سمت حل مسائل علمی کشور و نظام آموزش عالی با حمایت از پایان نامه ها و مقالات علمی، لزوم اصلاح نظام اعتبار سنجی و رتبه بندی و ارتقاء اساتید و دانشگاهها بخشی از این نکات است.
وی افزود: تقویت بنیه علمی دانشگاهها با محوریت اتخاذ رویکرد تمرکز زدایی و لزوم ایجاد زیرساختهای لازم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و جلوگیری از پذیرش بی رویه و بی برنامه، عدم گزینش اساتید مسئله دار، تقویت پژوهشکده ها و مراکز رشد و کارآفرینی، توجه به رابطه صنعت و دانشگاه و حرکت دانشگاهها به سمت تامین مالی خود بر پایه همکاری با صنعت از دیگر نکات مورد اهمیت است.
ایرانمنش حمایت واقعی از نخبگان و نه صرفاً حمایت مالی به گونه ای که به نظر نخبگان در مسائل مهم کشور توجه بیشتر شود، و لزوم تقویت بسیج در دانشکدهها و حمایت وزارت علوم از بسیج دانشجویی دانشکده ها در دانشگاهها را از دیگر نکات کلیدی در تحول آموزش عالی کشور برشمرد.
وزارت علوم اجازه ندهد افراد بدون سابقه مسائل اصلی را به وزارتخانه دیکته کنند
در ادامه این نشست محمد مهدی رمضان زاده دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران به بیان نظرات خود پرداخت.
رمضان زاده عدم برخورد دوگانه با قانون و تفسیر سلیقهای از آن را خواستار شد و اظهار داشت: وزارت علوم باید از استقلال کافی در تصمیم گیریها برخوردار باشد و نباید اجازه داد مسائل اصلی مربوط به این وزارتخانه از سوی افرادی که سابقه درخشانی ندارند، دیکته شود.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی به لزوم توجه ویژه به ظرفیت های بسیج دانشجویی به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی کشور اشاره کرد و افزود: فضای بسته اجرایی باید در دانشگاهها شکسته شود و به همکاری با بسیج دانشجویی به عنوان تشکلی فراجناحی توجه ویژه ای شود.
ایجاد مدیریت های موازی با تشکل ها در دانشگاهها
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان دیگر دانشجوی بسیجی در این نشست بود که به بیان مسائل فرهنگی در حوزه نظام آموزش عالی کشور پرداخت.
مصطفی اسدی در این نشست به لزوم حمایت معاونت فرهنگی دانشگاهها از تشکلها اشاره کرد و گفت: دانشگاهها نباید به جای حمایت از تشکلهای دانشجویی به سمت ایجاد مدیریت های موازی با تشکلها حرکت کنند به گونهای که با ورود مستقیم خود به مسائل فرهنگی و دانشجویی، خود به عنوان مجری و متولی امور فرهنگی در دانشگاهها شناخته شوند.
وی ادامه داد: متأسفانه مدیریت فرهنگی دانشگاهها به جای پرداختن به امور ستادی به اجرای برنامه های فرهنگی و به نوعی فعالیت صفی پرداخته است که این یک آسیب است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برگزاری کنسرت های مختلف با اهداف بعضاً خطرناک در دانشگاهها را نادرست دانست و گفت: برگزاری این مراسمات با شرایط وخیم ضد فرهنگی که در بسیاری موارد رویت شده است، در شأن دانشگاههای کشور نیست.
لزوم اجرای قوانین عفاف و حجاب در دانشگاهها
وی با انتقاد از وضعیت نامطلوب عفاف و حجاب در دانشگاه ها توجه ویژه وزارت علوم به اجرای قرانین موجود در این زمینه را خواستار شد.
اسدی با اشاره به مسئله رخ داده در دانشگاه صوفی زنجان را یکی دیگر از این موارد برشمرد و اظهار داشت: مسئله ای که برای دانشجوی محجبه در این دانشگاه رخ داده مسئلهای است که حتی یک مورد آن در جامعه اسلامی پذیرفتنی نیست و لازم است با مسئولینی که موجب این اتفاق ناگوار شده اند، برخورد جدی و عملی شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه، به موارد دیگری از جمله لزوم توجه ویژه به تحول علوم انسانی در دانشگاهها با حرکت به سمت اسلامی شدن علوم و همچنین لزوم شکلگیری هرچه سریعتر کرسیهای آزاد اندیشی به معنای واقعی کلمه در دانشگاهها و تاکید بر کیفیت برگزاری این کرسیها در کنار کمیت آن اشاره کرد.
نظر شما