مجله مهر: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «خوشا بحال کسانی که برای خدا گرسنه و تشنه شده اند اینان در روز قیامت سیر می شوند.»
گوش کنید و بخوانید
امام صادق علیهالسلام فرمود: «سه گروه نزد خدا شکایت می برند: مسجد ویرانی که مردم در آن نماز نخوانند، عالمی که بین جاهلان تنها بماند و قرآن رها شده و غبار گرفته ای که خوانده نمی شود.» امروز هم تلاوت جز چهاردهم قرآن با صدای کریم منصوری را فراموش نکنید.
نکات خواندنی سوره نحل
در فضيلت سوره نحل از نبي مكرم اسلام (ص) نقل شده: «هر كه سوره نحل را قرائت نمايد، خداي بلند مرتبه هر نعمتي را كه به او داده است حساب نكند و اجر او به اندازه كسي است كه بميرد و وصيتي از خود به يادگار گذارد و اگر در آن روز بميرد او را چندان ثواب است مانند كسي كه در هنگامه مرگ به بهترينها وصيت كند.»
نامه عمل ما را به دست پیامبر میدهند
مراسم شب چهاردهم ماه مبارک رمضان در هیئت عشاق الحسین (ع) با سخنرانی حجت الاسلام ماندگاری در مسجد بهشتی برگزار شد. بخش هایی از سخنرانی به این شرح بود:
شخصی روایت می کند می خواستم برای نماز وضو بگیرم، دیدم رنگ امام حسن مجتبی علیه السلام پریده است و دستان ایشان می لرزد. پرسیدم آقا کسالتی دارید؟ گفتند نه، مگر نمی دانی مقابل چه عظمتی می خواهم بایستم؟!
امام علی (ع) درخطبه متقین می فرمایند: «عظُمَ الْخالِقُ فِي أنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مادُونَهُ فِي أعْيُنِهِم: هرکه خدا در جانش بزرگ باشد غیر خدا در چشمش کوچک می شود.» که ثمره این امر این است که جز خدا، نه از کسی طمع داریم و نه از کسی می ترسیم. به خدایت نگو مشکل بزرگی دارم،به مشکلت بگو خدای بزرگی دارم.
روزی جناده به ملاقان امام حسن مجتبی آمد. امام حسن فرمودند: «یا جناده اسْتَعِدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِكَ» این سفر سفر قطعی است برای یک سفر قطعی آماده شو. قرآن کریم می فرماید: «فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ لاَ يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ يَسْتَقْدِمُونَ: و براى هر امّتى اجلى است پس چون اجلشان فرا رسد، نه [مى توانند] ساعتى آن را پس اندازند و نه پيش.» (اعراف ۳۴)
هرکس عاقل باشد سرش به حساب و کتاب می آید. امام حسن مجتبی علیه السلام می فرمایند: دو نوع حساب کتاب داریم. اول دنیوی و دوم اخروی.
طبق فرمایش امام حسن مجتبی (ع) حساب و کتاب آخرت پنج اصل دارد:
۱. قطعی است. «إِنَّهُمْ كَانُوا لَا يَرْجُونَ حِسَابًا» (نبا ۲۷)
۲. همگانی است. «وَإِنْ مِنْكُمْ إِلاَّ وارِدُها كانَ عَلى رَبِّكَ حَتْماً مَقْضِيًّا» ( مریم ۷۱) هنگام نزول این آیه پیامبر بلند گریه می کردند.
۳. ذره ای است. «فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِّيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ» (زلزال)
۴. باطنی است. ما درون را بنگریم و حال را نی برون را بنگریم و حال را
۵. خداوند برای حساب کتاب هایش ۸ تا شاهد گذاشته است.
شاهد اول خود خداست. «ألَم يَعلَم بأنَّ اللهَ يَري» (علق ۱۴) الشاهد هو الحاکم
دوم، پیامبر صلی الله علیه و آله. «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِيرًا» (احزاب ۴۵)
نامه عمل ما هفته ای دو روز به دست پیامبر (ص) می رسد.
چگونه روزهداری را آسان کنیم؟
رعایت راهكارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارك یاری كند زیرا یك فرد بیمار به درستی نمی تواند از بركات ماه رمضان فیض ببرد.
برای اینكه كمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع كوكو، بادمجان، سوسیس و كالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمك كه سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز كنید.
سعی كنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و كم نمك استفاده كنید. خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود. بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواك زدن برای كاهش تشنگی و خشكی دهان، از حجم كمتری خمیر دندان استفاده كنید. سعی كنید در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزی های بیشتری مصرف كنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید. بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای كمرنگ یا شربت خاكشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده كنید. خوردن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحرسبب می شود تا شما در طول روز كمتر دچار تشنگی شوید.
برای اینكه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش كردن نشوید بهتر است از غذاهای سبك و كم چرب استفاده كنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.
بهتر است افطار خود را با یك استكان آب ولرم یا یك فنجان شیر و عسل باز كنید و از خوردن غذا و شیرینی های فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشكلات معده نشوید.سعی كنید وعده های غذایی مانند پلو و خورش را دو ساعت بعد از افطار میل كنید تا هضم آن آسان باشد. برای جلوگیری از بروز یبوست و مشكلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل كنید. ورزش سبك و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست كمك زیادی می كند. وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نكنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد. نان و پنیر كم نمك با سبزی یا گردو با یك لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبك دارای قوت بسیار است.
برای اینكه در طول روز كمتر تشنه شوید، بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از كربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماكارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده كنید. این مواد سبب می شود گلیكوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد كمتر دچار تشنگی شود.
نظر شما