۱۸ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۲۳

آموزش عالی در هفته‌ای که گذشت؛

دو دیدار مهم دانشگاهیان/ هفته پر انتصاب آموزش عالی

دو دیدار مهم دانشگاهیان/ هفته پر انتصاب آموزش عالی

هفته گذشته دانشگاهیان در دیداری مهم از بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه فضای دانشگاهها، توجه به رشد علمی و مسائل مهم حوزه آموزش عالی بهره بردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته گذشته دانشگاهیان دو دیدار مهم داشتند. رهبر معظم انقلاب عصر شنبه در دیدار بیش از هزار نفر از استادان و اعضای هیأتهای علمی دانشگاههای سراسر کشور، نقش استادان را در تعلیم و تربیت نسلی پرتلاش، مؤمن و پیشرو، نقشی بی بدیل خواندند و با تأکید بر پرهیز از حاشیه سازی در محیطهای علمی افزودند: شتاب علمی کشور، به هیچ دلیلی، نباید کاهش یابد.

رهبر معظم انقلاب : مسئولان همّت مضاعف کنند حرکت پیشرفت علمی از دور نیفتد

ایشان، دستیابی ایران به رتبه ۱۶ علمی جهان را نتیجه تلاشهای بی وقفه ۱۰، ۱۵ سال اخیر در دانشگاهها و مراکز علمی خواندند و افزودند: شتاب علمی شوق برانگیزی که این افتخار را نصیب ایران کرد، امروز کم شده است و مسئولان باید همّت مضاعف کنند که حرکت پیشرفت علمی از دور نیفتد و متناسب با نیاز کشور شتاب گیرد.

رهبر انقلاب در نوعی آسیب شناسی از عوامل کاهنده شتاب پیشرفت علمی کشور، به انتقاد شدید از حاشیه سازی و سیاست بازی در محیطهای علمی پرداختند و خاطرنشان کردند: محیط دانشگاه باید محیط فهم سیاسی، آگاهی و دانش سیاسی باشد اما سیاسی کاری و حاشیه پردازی به کار اصلی دانشگاهها یعنی تلاش و پیشرفت علمی ضربه جدی می زند.

رئیس جمهور : دانشگاه نباید صرفا مركز تولید كتاب و مقاله باشد

همچنین اساتید دانشگاه ها و مسئولان وزارتخانه های بهداشت و علوم در عصر سه شنبه میهمان رئیس جمهور بودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در ضیافت افطار با اساتید دانشگاه‌ها با بیان اینكه دانشگاه نباید صرفا مركز تولید كتاب و مقاله باشد، گفت: دانشگاه مطلوب دانشگاهی است كه برای اداره مطلوب جامعه مدیر تربیت كند. دانشگاه باید كمك و حامی دولت در اداره كشور بوده و بتواند با كارآفرینی و تولید علمی كه منتج به تولید ثروت و قدرت شود، نیازهای جامعه را برطرف كند.

رئیس جمهور با تأكید بر اینكه علم و رشد علمی كه معیار آن صرفاً تولید و انتشار مقالات علمی باشد ما را در دستیابی به زندگی اخلاقی‌تر و انسانی‌تر یاری نمی‌كند، اظهار داشت: تولید كتاب و مقاله در دانشگاه‌ها به عنوان مقدمه تولید علم ضروری است.

هفته پر انتصاب در آموزش عالی

در این هفته، در پی استعفای دکتر سعد اله نصیری قیداری از معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی حکمی دکتر محمد روشن را به سمت معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم منصوب کرد.

دکتر محمد روشن دارای دکتری حقوق خصوصی و خارج فقه و اصول و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی است و پیش از این ریاست دانشگاه سوره را برعهده داشت.

همچنین روسای کارگروه علوم سیاسی و معماری و شهرسازی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی تعیین شدند.

در پی استعفای دکتر منوچهر محمدی از ریاست کارگروه علوم سیاسی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی دکتر محمد باقر خرمشاد استاد دانشگاه علامه طباطبایی جایگرین وی شد.

همچنین دکتر سيد غلامرضا اسلامی، عضو هيات علمی دانشكده هنرهای زيبای دانشگاه تهران جایگزین مهندس عبدالحمید نقره‌کار رئیس سابق کارگروه معماری و شهرسازی شورای تحول و ارتقا علوم انسانی شد.

در حکم دیگری دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران با برکناری دکتر سیدفضل‌الله موسوی با صدور حکمی جدید محمدرضا تخشید را به ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه منصوب کرد.

همچنین حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی احکام جدیدی برای معاونت آموزشی و واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد، صادر کرد.

در این حکم فرهاد حسین زاده لطفی به عنوان معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد. پیش از این حسین غریبی این مسئولیت را برعهده داشت. همچنین با توجه به اینکه حسین زاده لطفی ریاست واحد تهران مرکز را برعهده داشت، رئیس دانشگاه آزاد در حکمی مهرداد نوابخش را به عنوان سرپرست واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد منصوب کرد.

رئیس دانشگاه عدالت مشخص شد

آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس هیئت موسس و رئیس هیئت امنای دانشگاه عدالت با صدور حکمی حجت الاسلام محمد حسین بیاتی را به سمت ریاست این دانشگاه منصوب کرد.

دانشگاه غير دولتی – غير انتفاعی عدالت بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۷۱۳ مورخ ۱۶ خرداد ۹۱ تشکیل شده است. هدف این دانشگاه تربيت استادان، محققان و مدرسان اسلام‌شناس و آگاه به مسايل و مقتضيات زمان به ويژه در زمينه فقه، حقوق، اقتصاد، مديريت و ساير عرصه‌های علوم انسانی- اسلامي با رويكرد تحولی مبتني بر جهان‌بيني اسلامی است.

بررسی مجدد موضوع بورسیه ها با حضور وزیر علوم در مجلس

محمد مهدی زاهدی - رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: وزیر علوم به زودی برای بررسی سخنان مقام معظم رهبری و همچنین موضوع ظلم به بورسیه ها و احقاق حق آنها به کمیسیون آموزش و تحقیقات فراخوانده می شود.

وی افزود: به زودی وزیر علوم را به کمیسیون دعوت می کنیم تا در مورد رهنمودهای مقام معظم رهبری و موضوع بورسیه ها صحبت هایی صورت بگیرد و تصمیمات موثری برای بازگشت حقوق ضایع شده از بورسیه ها اتخاذ شود.

همچنین محمد پورمختار - رئیس کمیسیون اصل ۹۰ اعلام کرد: اولین جلسه کمیته بررسی مجدد پرونده بورسیه‌ها شنبه هفته آینده برگزار می شود.

وی ادامه داد: دراین جلسه به پرونده ۲۲۰ بورسیه ای که از نظر وزارت علوم مشکلاتی از نظر سن و معدل دارند رسیدگی می شود، هرچند که این افراد از نظر ما مشکلی نداشتند چون شورای مرکزی بورس وزیر علوم وقت آنها را تایید کرده بود.

برهمین اساس کمیته ای مرکب از نمایندگان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی زیر نظر وزیر علوم برای بررسی پرونده بورسیه ها تشکیل شد.

دیدار اتحادیه تشکل های دانشجویی با وزیر بهداشت

دانشجویان در این هفته طی جلسه ای با وزیر بهداشت به طرح مطالبات دانشجویی در حوزه‌های فرهنگی و آموزشی، انتقادات و پیشنهاداتی در مورد طرح تحول نظام سلامت، اردوهای جهادی و فضای سیاسی و معنوی دانشگاه‌ها پرداختند.

دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در پاسخ به مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان عضو تشکل های دانشجویی گفت: هر چقدر هم که دانشجو مطالبه‌گر و آرمانگرا باشد اما باید این موضوع را در نظر گرفت که آینده این انقلاب در دست شماهاست و باید در جهت بالندگی دانشجویان فضا ایجاد شود.

وزیر بهداشت درباره فعالیت سیاسی در دانشگاه‌ها بیان داشت: مبنای ما بر این است که در محیط دانشگاهی باید کار حرفه‌ای انجام شود. ما از سیاست‌بازی تا به حال خیری ندیده‌ایم. از اول انقلاب معتقد بودم کسانی که در محیط علمی کار سیاسی می‌کنند، ظلم می‌کنند.

اجرای بسته پایش روان برای دانشجویان علوم پزشکی از مردادماه

دکتر محمدرضا داوودآبادی فراهانی معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت از اجرای بسته پایش روان برای دانشجویان علوم پزشکی از مردادماه خبر داد.

وی افزود: به منظور انجام تست های معتبرتر و عمیق تر برای سنجش سلامت روان، بسته ای با عنوان بسته پایش روان برای دانشجویان علوم پزشکی تعریف شده است. در واقع بسته جدید برای پایش بهتر سلامت روان دانشجویان طراحی شده است که از مردادماه در دستور کار اجرایی قرار می گیرد.

کد خبر 2854551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha