کریم حاجی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه میراث استان و اداره کل اقواف پروژه های مشترکی را در حفظ و احیای بناهای تاریخی به اجرا در می آورند، اضافه کرد: در برخی مواقع نوع نگاه و سیاست این دو دستگاه همخوان نیست.
وی افزود: سازمان میراث فرهنگی بر اساس قانون مکلف به حفظ و احیای بناهای تاریخی است در حالی که اوقاف و امور خیریه هدف بهره برداری اقتصادی از بناهای وقفی را در دستور کار قرار داده است.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان تفاوت نگرش در این دو سازمان در بعضی موارد جریان امور را مختل می سازد و علیرغم این تفاوت در هماهنگی بین این دو دستگاه امیدوار به پیشرفت و بهبود هستیم.
حاجی زاده در تاکید به جایگاه تاریخی و دینی بناهای تاریخی موقوفه اضافه کرد: سنت وقف به عنوان یک جریان تاثیرگذار در توسعه فضاهای عام المنفعه کشور از تاریخ میانه اسلامی ایران آغاز شده است.
وی افزد: در پی ترویج این سنت تاسیسات متعددی از جمله قنات، سد، پل، راه، کاروانسرا، حمام، مدرسه و بازار در قالب موقوفه در فضای کالبدی کشور به وجود آمده است که نمونه های آن در استان مشاهده می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی استان معتقد است موقوفات به عنوان یک الگوی موفق از مشارکت مردم در توسعه اقتصادی است و به همین دلیل ارزش حفاظتی مضاعف دارد.
وی ابراز امیدواری کرد با بهبود هماهنگی دو دستگاه متولی زمینه احیا و حفاظت از موقوفات تاریخی فراهم شود.
نظر شما