حسام مهدیون در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به مباحث مربوط به کم آبی لزوم تهیه کتابی از سیمای آب استان با اشاره به تاریخچه، سازه های قدیمی، مشکلات کنونی و وضعیت آبرسانی در گذشته احساس شد که گروهی از کارشناسان کار جمع آوری مطالب را آغازکردند.
وی اضافه کرد: این کتاب با عنوان تاریخچه آب استان در هشت فصل تهیه خواهد شد که مقدمه ای از شهر، پیشینه تاریخی آب، سیر تاریخی شهر قزوین، منابع آبی استان، سازه های آبی تاریخی استان، سازه های ابی مدرن، مهمترین مسائل آب استان و نگاه به آینده و وضعیت موجود از سرفصلهای این کتاب دردست تدوین است.
مهدیون یادآورشد: اسناد تاریخی هم در کتاب آمده که یک سند قدیمی و تاریخی در خصوص آبیاری کشاورزی آورده شده که اساس آبیاری در گذشته است و امروز می توان از آن بهره برد.
مدیر گنجینه آب استان قزوین تصریح کرد: در این کتاب اسناد 366 رشته قنات ثبت شده که اکثر آنها دچار خشکسالی شده و از بین رفته اند و 12 یخچال و 151 آب انبار و 70 باب حمام هم که در گذشته بوده جمع آوری شده که تنها آسیبا قابل استفاده در مسیر روستای الولک هم به تصویر کشیده شده است.
مهدیون تصریح کرد: این کتاب ارزشمند قرار است تا یک ماه دیگر آماده چاپ و انتشار می شود و در اختیار کارشناسان و مسئولان اجرایی قرار خواهد گرفت که می تواند مورد استفاده صاحب نظران قرار گیرد.
نظر شما