۲۴ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۴۱

چالش های پژوهش در علوم انسانی- ۱۱

علوم انسانی نیازمند نوآورانی چون شهیدمطهری/ تدریس اولویت اساتید

علوم انسانی نیازمند نوآورانی چون شهیدمطهری/ تدریس اولویت اساتید

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه پژوهش های علوم انسانی بهره وری لازم را ندارد، گفت: پژوهش در علوم انسانی نیازمند مردان نوآوری مانند شهیدان مطهری و بهشتی است.

غلامرضا جمشیدی ها در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حوزه علوم انسانی تنها جمع آوری اطلاعات صورت می گیرد و جای جمع بندی و کنار هم گذاشتن این اطلاعات خالی است، افزود: پژوهش در علوم انسانی نیازمند مردان نوآوری چون شهیدان مطهری و بهشتی است.

وی اضافه کرد: درحال حاضر بیشتر پژوهشگران در حوزه علوم انسانی تنها از موضوعات مختلف گزارش ارائه می دهند اما در این حوزه باید اطلاعات و گزارش ها تجمیع و جمع بندی شوند تا پژوهش به درستی شکل گیرد.

دانشیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات پژوهش در کشور به خصوص پژوهش در حوزه علوم انسانی وجود واحدهای تحقیقاتی در دستگاه ها و نهادهای مختلف است که به واسطه وجود این واحدها سفارش انجام تحقیقات به محققان داننشگاهی داده نمی شود.

وی تاکید کرد: براین اساس عرصه فعالیت پژوهشگران در حوزه های کاربردی مختلف از جمله حوزه علوم انسانی کمرنگ می شود و تحقیقات بیشتر جنبه تایید فعالیت های مدیران بالادستی را به خود می گیرد.

دانشیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران حمایت های مالی را یکی از اساسی ترین چالش های علوم انسانی عنوان کرد و گفت: بودجه هایی که به این حوزه اختصاص می یابد قابل مقایسه با سایر حوزه های فنی و مهندسی نیست چراکه در مجموع در سطح کلان توجه جدی به این حوزه وجود ندارد.

اساتید علوم انسانی اغلب درگیر تدریس هستند

جمشیدی ها تصریح کرد: متاسفانه اساتید رشته های علوم انسانی بیشتر درگیر تدریس هستند و اشتغال بیش از حد اساتید این حوزه، زمان مناسب برای فضای تحقیقاتی را فراهم نمی کند.

وی تاکید کرد: در ظاهر مباحثی مبنی بر آموزش مبتنی بر تحقیق مطرح می شود اما عملا در دانشگاه ها تنها موضوع آموزش مورد توجه اساتید است.

دانشیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه نمی توان گفت هیچ تلاشی در حوزه علوم انسانی انجام نشده است، افزود: فعالیت های مختلفی در این حوزه انجام شده اما باید برای پیشبرد و بهره وری پژوهش در این زمینه بیشتر تلاش کرد.

کد خبر 2881951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • هومن جهان بین ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
      0 0
      جناب دکتر از وقتی اساتید به خاطر ارتقا و تبدیل وضعیت رو به پژوهش آوردند٬ کلاس های درس به دست مربیان حق التدریس افتاد و کیفیت آموزش پایین اومد. درحالیکه استادیاران و دانشیاران و استاد تمامان با ۷ با ۹ یا ۱۰ واحد و مربیان با ۱۲ واحد در دانشگاه حضور دارند٬ با خیل دانشجویان در دانشگاه ها٬ ورود فوق الیسانس های بی تجربه و جویای کار افزایش یافت که با تساهل هم بی کیفیتی آموزش و هم مدرک فروشی رو رواج دادند. افزایش پژوهش بدون آموزش چه سودی به حال این جامعه داره!