پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۱ بهمن ۱۳۸۴، ۱۳:۲۸

با تأسيس استوديوهاي فيلمسازي درون‌قاره‌اي

سينماي اروپا با سلطه هاليوود مبارزه مي‌كند

سينماي اروپا با سلطه هاليوود مبارزه مي‌كند

راه‌اندازي استوديوهاي بزرگ توليد و توزيع فيلم در اروپا براي مقابله با سلطه هاليوود بر جهان، رؤيايي است كه مي‌تواند و بايد در آينده نزديك به واقعيت تبديل شود.

به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، ونسان گريموند مدير عامل شركت فرانسوي "وايلد بانچ"، در همايش جذب سرمايه براي فيلم‌هاي اروپايي در هتل ريتز ـ كارلتون برلين اعلام كرد كه شرايط بازار به نفع ايجاد يك مركز توليد و توزيع قاره‌اي پيش مي‌رود. گريموند گفت: "نمي‌خواهم به شما بگويم وايلد بانچ يك راه حل جادويي براي اين كار دارد، اما مفهوم استوديو اروپايي از نقطه نظر استراتژيك و مالي معنادار است و از نظر فرهنگي و سياسي هم اقدامي قانوني محسوب مي‌شود."

شركت معتبر وايلد بانچ اكتبر سال گذشته ميلادي از آغاز يك پروژه مشترك 145 ميليون دلاري براي توليد مشترك و خريد حق پخش فيلم‌هاي اروپايي خبر داد تا نخستين گام‌ها را به سوي رسيدن به چنين هدفي برداشته باشد. اين پروژه قصد دارد علاوه بر توليد فيلم، محصولات سينماي اروپا را هم از طريق يك شبكه توزيع درون‌قاره‌اي در سطح اروپا پخش كند. اگر كشورهاي شرق اروپا هم در گستره مخاطبان احتمالي سينماي قاره سبز قرار بگيرند، تعداد تماشاگران فيلم در اروپا در عادي‌ترين حالت به 237 ميليون نفر مي‌رسد كه در مقايسه با 112 ميليون نفر مخاطب امريكايي فاصله‌اي بعيد و معنادار را نشان مي‌دهد.

به گزارش "مهر"، گريموند معتقد است تك تك استوديوهاي اروپايي به جاي تلاش براي ورود به بازي استوديوهاي هاليوودي بايد يك سري اهداف در دو بخش توليد و توزيع براي خود در نظر بگيرند و براي رسيدن به آنها تلاش كنند. پلي‌گرام، استوديو اروپايي كه براي مقابله با سلطه اروپا بنيان نهاده شده بود، به دليل تلاش براي هماهنگي با اهداف استوديوهاي هاليوودي ورشكست شد.

يانس مورر، از شركاي شركت آلماني توليد فيلم اگولي توسل، در سخنراني خود در اين همايش يكي از عناصر اصلي ايجاد استوديوهاي اروپايي را كمبود اعتماد به نفس در طرف اروپايي براي مقابله با سلطه هاليوود دانست. مورر كه خود در توليد فيلم‌هاي مهمي چون "كشتي نوح روسي" و "كشتن سگ‌ها" مشاركت داشته، گفت: "ما نياز به اندكي از اعتماد به نفس بلندپروازانه فرانسوي‌ها در عرصه سينماي اروپا داريم. همه ما و شما بايد براي مقابله با نظام هاليوودي اعتماد به نفس‌مان را بالا ببريم."

اين تهيه‌كننده آلماني كه كشورش اين روزها ميزبان جشنواره فيلم برلين با حضور انبوهي از ستارگان و فيلم‌هاي هاليوودي است، در ادامه افزود: "ما به جاي اينكه راهي براي مبارزه با سلطه سينمايي هاليوود بر جهان بيابيم، در بوروكراسي اروپايي گير كرده‌ايم. اين سيستم‌هاي اداري به جاي اينكه به ما كمك كنند، بيشتر اوقات مانع مي‌شوند. ده سال پيش نظام توليد مشترك در اين قاره سخت بود، اما در حال حاضر اين شرايط نه تنها بهتر نشده، بلكه بدتر هم شده است."

کد خبر 288884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha