پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۳۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۱۳

رئیس دفتر رئیس جمهور:

بايد پرچمدار مقابله با خشونت در جهان باشيم

بايد پرچمدار مقابله با خشونت در جهان باشيم

محمد نهاوندیان در آیین افتتاحیه مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی گفت: بهترین راه تبلیغ دین خدا و مكتب علوی این است كه مسلمانان و پیروان اهل بیت(ع) پرچمدار مقابله با خشونت و افراطی‌گری شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی، پیش از ظهر امروز شنبه ۳۱ مرداد با حضور محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس جمهور، ابوذر ابراهیمی‌تركمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع)، جمعی از شخصیت‌های فرهنگی و علمی كشورمان و تعدادی از خادمان فرهنگ رضوی از كشورهای مختلف جهان در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افتتاح شد.

محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس جمهور در این آیین افتتاحیه با قدردانی از راه‌اندازی مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی كه به گفته او ابعاد گسترده‌ای به توسعه فرهنگ رضوی در جهان خواهد بخشید، بزرگ‌ترین خدمت را خدمت به فرهنگ رضوی دانست. وی گفت: بهترین راه مقابله با كسانی كه می‌خواهند تصویری غیرمنطقی، نابردبار و خشونت‌گرا از اسلام معرفی کنند، ارایه مکتب و فرهنگ رضوی است.

وی تأكید كرد: در شرایطی که می‌خواهند معرف اسلام، گروه‌های خشن و افراط‌گرا، خونریز و ضداخلاق باشند، بهترین مقابله ارایه الگوی گفت‌وگوی رضوی با فرهنگ منطق و استدلال و گفتمان اقناعی در معرفی اسلام است.

رییس دفتر رییس جمهور ادامه داد: ‌اگر کسی در این زمانه و در جامعه بزرگ جهانی كه با گسترش ارتباطات به دهكده جهانی تبدیل شده است، بخواهد برای تحقیق و تحقق اسلام خدمتی کند، باید بداند كه راه گسترش اسلام جز راه نبوی و رضوی نیست؛ راهی كه ارایه قانع‌کننده دین، ترغیب و ایجاد جاذبه برای قبول دین و سپس تحقق دین است.

وی با بیان اینکه مسلمانان به دنبال این نبوده و نیستند كه به جای دیگران انتخاب کنند و انتخاب خود را بر دیگران تحمیل کنند، افزود: پیامبر اسلام (ص) اگر چه خود را به حق می‌دانست؛ اما راهش ارایه انتخاب‌هایش به مردم بود تا آنها خود آن راه را انتخاب کنند.

نهاوندیان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طرح مسأله اجرای شریعت در جوامع غیراسلامی در واقع توطئه‌ای است تا اسلام را به عنوان مکتب تحمیلی نشان دهند، گفت: تبلیغ دین در جامعه غیردینی نخست با اخلاق و منطق آغاز می‌شود و در ادامه با ایجاد جامعه اسلامی به تعیین و تبیین مسایل حقوقی آن جامعه می‌انجامد.

وی در تأكیدی دوباره با اظهار این نكته كه مكتب رضوی، بنیان كار خودش را در ترویج عقل، عقل انتخاب‌گر، عقل آزاد و عقل آگاه، گذاشته است؛ گفت: طبق فرمایشات امام رضا (ع) ملاك، مبنا، معیار و محور حركت دینی ما باید تعقل و گفتمان عقلی و خردورزانه باشد. تکیه بر عقل برای جلب افکار و دل‌ها از روش‌های مکتب رضوی است و امروز باید مسلمانان و پیروان مکتب اهل بیت (ع) پرچمدار گفت‌وگوی ادیان باشند و ملاک و چراغ راهنما در این گفت وگو هم تأکید بر مشترکات است.

رییس دفتر رییس جمهور همچنین با گفتن این عبارت كه نور از ظلمت هراسی ندارد، افزود: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که هر روز ارتباط مسلمانان با غیر‌مسلمانان بیش‌تر می‌شود و در این ارتباط محبت کردن به مردم از اهمیت برخوردار است؛ چرا که برخورد خشونت‌آمیز و تحمیلی، جز ضرر و زیان برای مکتب و آیین اهل بیت (ع) ثمره‌ای نخواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه یکی از ارکان الگوی رفتار رضوی مدارا با مردم است، گفت: اگر ما رفتار نابردبارانه را برگزینیم در مقابل توجیه کرده‌ایم که دیگران با ما رفتار نابردبار و خشن را انتخاب کنند و هیچ کمکی به ظلم ظالمان بیش‌تر از این نیست که ما آیین ظلم را آغاز کنیم و باعث توجیه رفتار خشونت‌آمیز آن شویم که این فلسفه وجودی گروه‌های تکفیری و تروریستی است كه با توجیه ظلم و كشتار مسلمانان شكل گرفته‌اند.

وی ادامه داد: اگر ما هم می‌خواهیم سهمی در احیای مجدد اسلام در جهان و مكتب اهل بیت (ع) در حیات فكری بشریت داشته باشیم، باید با همین شیوه معارف اهل بیت (ع) را به جهانیان عرضه كنیم. بهترین راه تبلیغ دین خدا و مكتب علوی این است كه مسلمانان و پیروان اهل بیت (ع) پرچمدار مقابله با خشونت و افراطی‌گری شوند.

نهاوندیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه رییس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» را مطرح کرد كه با اقبال عمومی جهانی مواجه و با اجماع به تصویب رسید، گفت: این یك پیروزی است. پیرزی مقابل كسانی كه سال‌ها و دهه‌ها تلاش كردند ایران اسلامی را به عنوان حامی تروریسم معرفی كنند.

وی اشاره‌ای هم به گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی داشت. وی گفت: مذاكرات هسته‌ای ایران نماد دیگری شد بر این که ایران اسلامی ارایه‌دهنده الگوی گفت‌وگو در جهان است. جنبه فرهنگی این گفت‌وگوها از جنبه‌های سیاسی و اقتصادی و هسته‌ای‌اش بسیار بیش‌تر است.

رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد:‌ در این مذاکرات جهان شاهد بود كه ایران اسلامی به دنبال جنگ و تسلیحات کشتار جمعی نیست و آماده گفت‌وگوست و از چنان قدرت منطقی برخوردار است که می‌تواند طرف مقابل خود را قانع کند تا قطعنامه‌های ظالمانه شورای امنیت را لغو و به حقوق هسته‌ای ایران اذعان كند که از اعجاز مکتب رضوی و آیین گفت‌وگو و تعامل با دیگران است.

وی تأكید كرد: توفیق ایران در این گفت‌وگوها این بود كه آن تصویر تهدیدآمیز از ایران كه دشمنان كشورمان و اسلام آن را ارایه كرده بودند، به تصویری تبدیل شد كه در آن از ایران به عنوان كشوری كه به دنبال تعامل و گفت‌وگوست یاد می‌شود و رفت‌وآمدهای هیأت‌های اقتصادی مختلف خارجی برای تعامل با ایران نشان از این تغییر است.

نهاوندیان در پایان سخنان خود گفت: به عنوان خادمان فرهنگ رضوی در قول و عمل باید فرهنگ گفت‌وگو را به عنوان اصل اساسی مكتب و فرهنگ رضوی ترویج دهیم که آن هم نیازمند آیین، منش و ادبیات گفت‌وگوست.

کد خبر 2890398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha