۱۰ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۴۲

پاییز امسال؛

نویسندگان جنجالی اندونزی به فرانکفورت می‌روند/ این هفت نفر

نویسندگان جنجالی اندونزی به فرانکفورت می‌روند/ این هفت نفر

نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت پاییز امسال میزبان ۷۰ نویسنده و ناشر از اندونزی است که در جمع این نویسندگان ۷ نویسنده جنجالی از اندونزی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از قنطره، ایو اوتامی، دوروتی روسا هرلیانی، لاکسمی پامونجاک، لیلا گودری، لیندا کریستنی، ادو لستری و اندرا هیتارا از جمله نویسندگانی هستند که آثارشان در اندونزی در زمره پرفروش‌ترین‌ها قرار دارد.

آیو اوتامی یکی از نویسندگان ادبیات داستانی اندونزی است. او یکی از دلایل موفقیتش را متفاوت بودنش در زندگی می‌داند.

اوتامی در یکی از مصاحبه‌هایش می‌گوید: در زندگی ماجراجویی‌هایی زیادی دارم و علاقه زیادی ندارم مطابق انتظار جامعه و آنچه عرف است زندگی‌ام را بگذرانم. گاهی متفاوت بودن و از قواعد فاصله گرفتن می‌تواند زندگی انسان را از این رو به آن رو کند. اظهارنظرهای جنجالی این نویسنده همواره مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان دینی و جامعه شناسان در اندونزی بوده است.

نخستین رمان اوتامی باعنوان سمن در سال ۱۹۹۸ منتشر شد و همان سال عنوان پرفروش‌ترین کتاب سال را از آن خود کرد. به فاصله کمی بعد از انتشار این اثر ۱۰۰ هزار نسخه از آن به فروش رسید. این اتفاق در کشوری افتاد که بیشترین آمار فروش کتاب در خوشبینانه‌ترین حالت آن ۳ هزار نسخه در چاپ نخست است.

بعد از این رمان او آثار دیگری را منتشر کرد که اگر چه فروش نخستین رمان او را پشت سر نگذاشت اما به همان اندازه در زمره پرفروش‌های کتاب قرار گرفت.

دوروتی روسا هرلیانی شاعر اهل اندونزی از دیگر شخصیت‌هایی است که قرار است نوامبر سال جاری در نمایشگاه فرانکفورت حاضر شود. او مجموعه اشعار مختلفی درباره خشونت علیه زنان دارد و یکی از منتقدان جامعه مردسالار در اندونزی است.

 این نویسنده اگر چه در بخش زیادی از آثارش درباره زنان و از زنان می‌نویسد به شدت معتقد است که به هیچ جنبش فمنیستی وابستگی ندارد و اصلا فمنیست‌ها را نمی‌شناسد. او می‌گوید: هر آنچه که در مضمون و تم اشعار و آثارم دیده می‌شود رنجی است که در جامعه زنان اندونزی مشاهده می‌کنم.

مجموعه‌های رادیوی خاموش، نکاح علف‌های هرز، شفیره خاموش، رویای پاییزی زیتون و خورشید از جمله مجموعه اشعار این شاعر اهل اندونزی است که در زمره پرفروش‌های این کشور قرار دارد.

لاکسمی پامونجاک نیز یکی دیگر از شاعران اندونزی است که قرار است همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت در آلمان حاضر شود. او مجموعه اشعار متعددی همچون سه نقطه ۲۰۰۵، رساله خشونت ۲۰۰۶ و قلب ۲۰۰۷ را در کارنامه ادبی اش دارد. این شاعر نیز در گروه محبوب‌ترین شاعران اندونزی است که آثارش با فروش قابل ملاحظه‌ای رو برو می‌شود.

پامونجاک در سال ۲۰۱۲ به عنوان نماینده شاعران اندونزی در جشنواره پارناسوس شعر لندن حاضر شد و در همین سال نیز نخستین رمان خود را با نام آمبا منتشر کرد. او در این رمان کشتار جمعی اندونزی در سال ۱۹۶۵ را سوژه خود قرار داده بود. این اثر بعدها به عنوان یک اثر پرفروش ملی در اندونزی مورد تقدیر قرار گرفت.

لیلا گودری نویسنده و خبرنگار اهل اندونزی و فارغ‌التحصیل دانشگاه ترنت انتاریو در کانادا است. او نوشتن را با انتشار داستان کوتاه در نشریات کودکان و نوجوانان آغاز کرد و در فاصله کمتر از یک دهه با نگارش داستان کوتاه وانتشار مجموعه داستان کوتاه و فیلم‌نامه نویسی در میان مخاطبان جدی ادبیات شهرت یافت.

رمان به خانه برمی‌گردیم به قلم این نویسنده از جمله آثار وی است که در چند سال گذشته مخاطبان زیادی را مجذوب خود کرد. گودری اگرچه بیشتر به خاطر سابقه مطبوعاتی و فیلم‌نامه‌هایش در اندونزی شهرت دارد اما انتشار رمان به خانه برمی‌گردیم نیز شهرت او را در این کشور چند برابر کرده است.

لیندا کریستنی از جمله نویسندگان و روزنامه نگاران اهل اندونزی است که آثارش علاوه‌بر آنکه در اندونزی بسیار پر فروش است به زبان‌های مختلف نیز ترجمه شده و در بسیاری از کشورهای اسیایی و اروپایی نیز شناخته شده ست. بسیاری از کتاب‌های ادبی و غیرادبی این نویسنده که قرا راست اکتبرماه سال جاری در فرانکفورت و در جمع هوادارانش حاضر شود به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، ژاپنی، تایلندی، عربی، آلمانی و فنلاندی ترجمه و منتشر شده است.  او جوایز ادبی مختلفی از جمله جایزه ادبی ملی اندونزی در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۰۴، جایزه  حقوق بشر در سال ۱۹۹۸ برای بهترین مقاله با عنوان نظامی‌گری و خشونت در شرق تیمور را در کارنامه خود دارد.

در کنار این گروه ادو لستری نویسنده رمان‌‌های شاهزاده جنگ جو، آزادی فلسفه  و چند مجموعه داستان پرفروش را در کارنامه اش دارد.   او اولین رمان پرفروش ش را در ۲۵ سالگی به رشته تحریر در آورده و در یک دهه اخیر با تمرکز بر ترانه سرایی به یکی از ترانه سراهای محبوب اندونزی نیز تبدیل شده‌است.

ادو لستری نیز در جمع نویسندگانی حضور دارد که قرار است نوامبر پیش رو در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حاضر شود.

اندرا هیتارا یکی دیگر از نویسندگان صاحب نام اندونزی است که اگر چه رشته تحصیلی اش اقتصاد در کارشناسی و برق و مخابرات در کارشناسی ارشد هیچ ارتباطی با دنیای نویسندگی او ندارد ولی دانش و مهارت او در خلق آثار ادبی موجب شده تا او در جمع یکی از پرمخاطب‌ترین نویسندگان اندونزی قرار گیرد.

این نویسنده که جایزه بهترین اثر ادبی فستیوال کتاب نیویورک ۲۰۱۳ و جایزه برترین داستان دانشگاه وارویک ۲۰۱۵ لندن را در کارنامه ادبی اش دارد با رمان اتوبیوگرافیک سربازان رنگین‌کمان این روزها به یکی از نویسندان پرفروش اندونزی تبدیل شده و به زودی با همراهانش راهی فرانکفورت می شود.

کد خبر 2901182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha