پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۵ بهمن ۱۳۸۴، ۱۰:۳۹

اعتراف يك فيلمساز دانماركي :

دانمارك مقصر اصلي بي‌احترامي به مسلمانان است

دانمارك مقصر اصلي بي‌احترامي به مسلمانان است

يك فيلمساز دانماركي در مصاحبه با روزنامه آلماني تاگس‌اشپيگل كشور متبوع خود را به "انداختن نخستين سنگ" در جريان انتشار كاريكاتورهاي توهين‌آميز به ساحت پيامبر گرامي اسلام و "حمله به جامعه اقليت مسلمانان دانمارك" متهم كرد.

به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، آنت اولسن كه براي نمايش فيلمي درباره تنش‌هاي نژادي به محل برگزاري جشنواره فيلم برلين در آلمان آمده، به روزنامه تاگس‌اشپيگل گفت: "ازادي مطبوعات هيچ بهانه‌اي براي انتشار كاريكاتورهاي اهانت‌آميز و ايجاد تنش و ناآرامي در جهان اسلام و بين مسلمانان نيست. ما دانماركي‌ها نخستين سنگ را در اين ماجرا پرتاب كرديم. آن هم به اقليتي كه قدرت را در دست ندارند."

اولسن در ادامه اين گفتگو كه در شماره روز دوشنبه روزنامه تاگس‌اشپيگل منتشر شد، افزود: "بسياري حالا انتشار اين كاريكاتورها را به سنت قديمي دانماركي‌ها در عرصه طنز نسبت مي‌دهند، اما وقتي به كتاب‌هاي قديمي مراجعه مي‌كنيم و كاريكاتورهاي ضديهودي را در آنها مي‌بينيم، هيچ لذتي از ديدن‌شان نمي‌بريم. اين كاريكاتورها زنگ بيدارباشي براي دانمارك بود، كشوري كه جامعه مسلمانان مهاجر آن در دهه‌هاي اخير رشد قابل توجهي داشته است."

اين فيلمساز دانماركي ادامه داد: "سي سال پيش اگر كسي به هر طرف نگاه مي‌كرد، مي‌توانست يك سياهپوست در اطراف خود ببيند. از آن پس سيل مهاجرت ترك‌ها و پاكستاني‌ها به دانمارك زياد شد و ناگهان اعراب جاي سياهان را گرفتند. اما دانماركي‌ها خجالتي هستند و چندان در امور ديگران كنجكاوي نمي‌كنند. ما نفهميده‌ايم كه حالا ديگر داريم در جامعه‌اي چندنژادي زندگي مي‌كنيم و هيچ بازگشتي به گذشته در كار نيست."

اولسن هفته گذشته يك تجمع اعتراض‌آميز در كپنهاگ براي نشان دادن ناراحتي خود به انتشار كاريكاتورهاي موهن عليه اسلام ترتيب داد و موفق به گردآوردن چهار هزار نفر در اين گردهمايي شد. اين فيلمساز دانماركي با دومين فيلم سينمايي خود "يك به يك" در پخش چشم‌انداز پنجاه و ششمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم برلين شركت كرده است. فيلم داستان يك جوان دانماركي است كه در ناآرامي‌هاي حاشيه كپنهاگ درگير مي‌شود و به كما مي‌رود و اين مسأله خانواده او را به شدت نگران و مضطرب مي‌كند.

کد خبر 290344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha