پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۵۵

گوگل می‌تواند نتیجه انتخابات‌ را عوض کند!

گوگل می‌تواند نتیجه انتخابات‌ را عوض کند!

واشنگتن پست در مطلبی توضیح داده است که گوگل چگونه می تواند در انتخابات کشورهای مختلف موثر باشد. یک محقق امریکایی قدرت تاثیر گذاری گوگل را تا ۲۵ درصد نتایج انتخابات ارزیابی می کند.

مجله مهرحتما شما هم از شنیدن این حرف که گوگل هم می تواند در رقم زدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سراسر جهان نقش بسزایی داشته باشد تعجب خواهید کرد.

گوگل بر گرفته شده از واژه «گوگول» به معنای «یک عدد یک و صد صفر جلوی آن» است که نوعی شعار و در واقع مقصود موضوع است. بدین معنی که گوگل قصد دارد تا سرویس‌ها، اهداف و اطلاع‌رسانی و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب در جهان گسترش دهد. گوگل به طور تخمینی دارای بیش از یک میلیون سرور در سراسر جهان بوده و روزانه بر روی بیش از یک میلیارد درخواست جستجو توسط کاربران پردازش انجام می‌دهد.

«واشنگتن پست» در مطلبی در رابطه با نقش گوگل در تغییر نتایج انتخابات ها (بویژه انتخابات آمریکا) به سراغ «رابرت اپستین» روانشناس و خبرنگار آمریکایی رفته و این خبرنگار می گوید: «از دیدن نتایج تحقیقات متعجب شدم. ما همان چیزی را می خوانیم که مدیران گوگل می خواهند! و تفکر و عقیده ما نسبت به آنچه که در گوگل جستجو می کنیم تا حدی تحت تاثیر گوگل قرار می گیرد، بدون اینکه خود از آن خبر داشته باشیم!»

بر اساس این گزارش دانسته های ما تا حد بسیار زیادی همان چیزهایی است که در رسانه های اجتماعی یا به اصطلاح رسانه های موثق گفته می شود. بدون شک می توان گفت رسانه های اجتماعی نقش بسیار بزرگی در هر همه پرسی یا انتخاب دارند.

این محقق آمریکایی معتقد است گوگل به عنوان رایج ترین موتور جستجوگر در سرتاسر جهان می تواند عقیده شما را در انتخابات بعدی شکل دهد. اگر در گوگل در مورد یک حزب یا یک نامزد ریاست جمهوری جستجو کنید، نتایج جستجوی شما، چه مثبت و چه منفی، در انتخاب کردن یا نکردن آن نامزد توسط شما تاثیر زیادی دارد. بنابراین در ایام انتخابات سایت هایی مانند گوگل و فیس بوک می توانند در سرنوشت انتخابات در کشور شما نقش بسزایی داشته باشند.

«رابرت اپسین» از این تاثیر با عبارت «قدرت دستکاری رای» (VMP) یاد کرده و می گوید: «بر اساس حواشی پیروزی های انتخابات در سراسر جهان، گوگل می تواند نتایج بیش از ۲۵ درصد انتخابات را رقم بزند.»

کد خبر 2913525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha