به گزارش خبرگزاری مهر، اين نشست صبح روز گذشته ۲۲ شهریورماه با سخنرانی محمدجلال عباسیشوازی، استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران و ريیس مؤسسه مطالعات جمعیتی کشور در محل ساختمان شماره ۱ اين سازمان برگزار شد.
در اين نشست تخصصي عباسیشوازی با اشاره به پديده مهاجرت ايرانيان به خارج از كشور، اظهار كرد: مهاجران افرادی هستند كه به صورت فردی يا دسته جمعی سرزمین اصلی خود را ترك می كنند و به دلايل آموزشی، اقتصادی و اجتماعی در سرزمین دیگری به طور دائم یا موقت ساكن می شوند؛ بايد سعی شود تا در اين مسير فضای تعامل فكری و فرهنگی با آنان فراهم شود.
وی، به مهاجرت ايرانيان اشاره و تصريح كرد: طی سالهای اخير به ويژه پس از انقلاب اسلامی، مهاجرت ايرانيان به كشورهای مختلف از جمله پديدههايی است كه همواره مورد توجه قرار گرفته است؛ مهاجرت ايرانيان به كشورهای پيشرفته ازجمله آمريكا، كانادا، استراليا و كشورهای اروپايی مشهود است.
استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران درباره فرار مغزها و نخبگان ايراني گفت: پديده فرار مغزها به معنای از دست دادن سرمايههای مادی و معنوی فراوانی است.
ريیس مؤسسه مطالعات جمعیتی، بيان كرد: جهانی شدن و جمعيتی شدن همراه با بكارگيری وسايل ارتباطی را میتوان تشدید روابط اجتماعی در سطح جهانی نام برد كه از اين رو، می تواند نتايج مهمی را برای افراد يا جوامع داشته باشد.
عباسیشوازی، اظهار كرد: ايرانيان به لحاظ فرهنگی، تمدنی و اجتماعی نسبت به ساير مهاجران موقعيت برتری دارند، لذا پيش از مهاجرت به خارج از كشور بايد آگاهی لازم، سطح مهارت كافی، سازمان يافته، اطلاع دقيقی از امكانات كشور مقصد و ... داشته باشند.
نظر شما