۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۲۶

کیانوش جهانبخش، پتروسی با ورژن ایرانی

کیانوش جهانبخش، پتروسی با ورژن ایرانی

عضو شورای شهر بندرعباس در اقدامی نمادین با آویزان کردن خود به فاضلاب، اعتراض خود را نسبت به ورود پساب های آلوده به خلیج فارس نشان داد

روزنامه هفت صبح در مطلبی به قلم آزاده باقری نوشت: دیروز ظهر، ساحل خلیج فارس شاهد حرکتی عجیب بود. مردی کت و شلوار پوش به حالت آویزان در مقابل لوله بزرگی که با فشار بالا از آن پساب فاضلاب خارج و به خلیج فارس ریخته می شد ایستاده بود تا مانع خروج فاضلاب شود. حرکتی که در نگاه اول همه را به یاد داستان پسر هلندی به نام پتروس می اندازد که با انگشتش ساعت ها مانع از خروج آب سد و شکستن آن شد؛ با این تفاوت که مرد کت و شلوار پوش به جای انگشت با تمام بدنش در مقابل خروج فاضلاب ایستاده بود. کیانوش جهانبخش، عضو شواری شهر بندرعباس برای نشان دادن اعتراضش نسبت به ورود پساب های آلوده به خلیج فارس در حرکتی نمادین و با الهام از حرکت پتروس فداکار دست به این کار زده است و گفته به دلیل آنکه تمام تلاش هایش که برای رساندن اعتراض ها به گوش مسئولان بی ثمر بوده با همکاری دوستان هنرمندش چنین کاری را طراحی کرده سعی بر آن داشتند تا مردم و به خصوص مسئولان نسبت به این چالش دست به کار شوند و به دنبال راه چاره باشند. جهانبخش بعد از انجام این کار باز هم از حرکت نیستاده و با همان کت و شلواری که آلوده به پسماندهای فاضلاب بود در جلسه ای که مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست استان هرمزگان حضور داشته شرکت کرده تا از این طریق نیز اعتراض خود را به گوش مسئولان ذیربط برساند. مردم نیز برای حمایت از او پیشنهاد راه اندازی چالش فاضلاب را داده اند تا از این طریق نیز به نوعی اعتراض هایشان را وسعت دهند. هفت صبح به همین بهانه با او تماس گرفت تا از چند و چون جزئیات این ماجرا جویا شود. شما نیز بعد از خواندن اصل خبر می توانید این گفت و گو را بخوانید.

اصل خبر: عضوشورای بندرعباس خودرا به فاضلاب انداخت

عضو شورای شهر بندرعباس در اقدامی نمادین با ورود به خور شیلات این شهر و انداختن خود به فاضلاب، اعتراض خود را نسبت به ورود پساب های آلوده به خلیج فارس نشان داد.کیانوش جهانبخش پیش از این اقدا گفت: «بی توجهی و سهل انگاری متولیان نسبت به این فاجعه زیست محیطی غیرقابل تحمل است.» او، در این برنامه که به عنوان «غسل التماسی پترُس » معرفی شده با الگو گرفتن از افسانه پترس، نوجوان هلندی که سعی کرد با فرو کردن انگشت خود در روزنه سد، مردم شهر را نجات دهد، خود را در برابر لوله پرفشار فاضلاب ورودی به دریا قرار داد. جهانبخش دراین باره گفت: «دریا هدیه خداوندی است و سال ها مایه برکت زندگی ساحل نشینان بوده؛ اما اکنون با آلودگی فاضلاب مواجه و به یک تهدید جدی تبدیل شده است. جایگاه دریا به قدری نزد مردم این منطقه محترم بوده که در اصطلاح آن را «خواهر» می نامند. خود و سایر اعضای شورای شهر در دوره چهارم برای پایان دادن به وضعیت فعلی و ورود فاضلابی که آلودگی آن اثبات شده است، تمام تلاش خود به کار خواهند گرفت.» هفته گذشته نیز محمد سایبانی، فعال فرهنگی و مشاور هنری استاندار هرمزگان با اعلام فراخوان در شبکه های اجتماعی اعلام کرد که قصد اجرای برنامه «غسل التماسی پترس» را دارد که به گفته او در آخرین لحظات به دلیل تماس تلفنی برخی مراجع ذیصلاح از تصمیم خود منصرف شد. موضوع ورود فاضلاب به دریا در شهر بندرعباس سال هاست که مورد اعتراض اداره کل حفاظت محیط زیست استان و فعالان و دوستداران محیط زیست و نهادهایی مانند شورای شهر و رسانه هاست که تاکنون این تلاش ها و اعتراض ها بی نتیجه بوده است.

تلاش هایی بی ثمر برای اثبات آلودگی پساب ها

بعد از انتشار این خبر بود که هفت صبح با کیانوش جهانبخش، عضو شواری شهر بندرعباس تماس گرفت تا به شکلی جزئی تر درباره این موضوع صحبت کند. جهانبخش که در رشته مهندسی منابع طبیعی تحصیل کرده و در حال حاضر نیز دانشجوی کارشناسی ارشد؛ برنامه ریزی و آمایش سرزمینی است درباره حرکت نمادین اش اینطور توضیح می دهد: «در دو سالی که به عنوان عضوی از اعضای شورای بندرعباس فعالیت می کنم بارها و بارها موضوع ورود پساب فاضلاب به خلیج فارس را با روش های مختلف به گوش مسئولان رساندم و شورا نیز در این زمینه بسیار فعال بود. به طوری که چندین بار از مدیران مربوط دعوت و درباره این معضل صحبت کردیم که آنها می گفتند شما فرافکنی می کنید و آلودگی در کار نیست. در حالی که نمونه های آزمایشگاهی؛ آلودگی های میکروبی را تایید می کردند.» عضو شورای بندرعباس با بیان اینکه بندرعباس به دریا و ساحلش معروف است و اگر آنها را از دست بدهیم چیز دیگری نداریم گفت: «با بی تدبیری هایی که صورت گرفته است دریایی برای بندرعباس باقی نخواهدماند. این کار ما از جنایت هم بدتر است. در جنگ بمب می اندازن و شاید هزار نفر بمیرند؛ اما کاری که ما می کنیم چندین نسل را درگیر خواهیم کرد. بارها در مصاحبه هایم گفته بودم که اگر جلوی پساب ها گرفته نشود دیگر باید جلوی مردم را بگیریم که وارد آب نشوند، شنا نکنند و از کنار ساحل هم عبور نکنند. با این حال باز هم اتفاقی نیفتاد.»

حضور در جلسه با همان کت وشلوار فاضلابی

به گفته جهانبخش، همانطور که برای مسئولان، حراست از نام خلیج فارس اهمیت دارد و به خاطر آن همایش ها و اعتبار مالی قائل می شوند کمی از این اعتبار را نیز در بخش زیست محیطی خلیج فارس و در جهت رفع آلودگی خلیج فارس درنظر بگیرند. اما متاسفانه چنین اتفاقی هنوز نیفتاده است.

 این عضو شواری بندرعباس بعد از آنکه می بیند تمام راه هایی که رفته است با در بسته مواجه شده؛ بنابراین به دنبال راه چاره دیگری می رود و می گوید: «از آنجایی که من در بخش هنری نیز فعالیت می کنم تصمیم گرفتیم کاری نمادین برای رسیدن صدایمان به گوش مسئولان انجام دهیم. در ابتدا قرار بود محمد سایبانی، فعال فرهنگی و مشاور هنری استاندار هرمزگان این کار را انجام دهد که به دلایلی نتوانست و به همین دلیل تصمیم گرفتم خودم این کار را انجام دهم.» او با اشاره به اینکه چنین کاری را کاملا آگاهانه انجام داده؛ به همیت دلیل بعد از آن با همان کت و شلوار راهی جلسه ای که مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان هرمزگان حضور داشته می رود تا به این طریق اعتراض خود را نشان دهد.

پیشنهاد راه اندازی چالشی به نام چالش فاضلاب

جهانبخش در پاسخ به این سوال که آیا کسی تعبیر حرکت اش را در راستای خودنمایی دانسته یا خیر گفت: «حرکت نمادین و هنری من به هیچ عنوان شخصی نبود. من با این حرکتم نشان دادم که چقدر خلیج فارس برایم اهمیت دارد. دریایی که در آن هم وطنان و فرزندان من هم از آن سهم دارند. حتی مردم هم از حرکت من حمایت کردند و می خواهم دولت و مسئولان نیز چنین نگاهی داشته باشند. چون آنها از نزدیک می دیدند که من دو سال برای اینکه معضل ورود پساب خلیج فارس را مطرح کنم این در و آن در زدم و حرکت نمادین امروز من در جهت عوام فریبی و خودنمایی نبود.» او درباره بازتاب ها نیز گفت: «تا الان بازتابی از سوی دولت ندیده ام اما مردم بسیاری بعد از آنکه متوجه حرکت نمادین من شدند با من تماس گرفتند و حمایت خوبی از من کردند چون من این کار را به خاطر مردمم انجام دادم. حتی آنها پیشنهاد دادند چالشی با عنوان چالش فاضلاب راه بیندازیم تا دست به دست بچرخد و به دست مسئولان برسد.»

ساعتی که کمترین حضور مردم بود انتخاب کردیم

در پایان نیز از این عضو شوار درباره خطر احتمالی که حرکت نمادینش او را تهدید می کرد سوال کردیم و او پاسخ داد:‌ »فشار پساب لوله فاضلاب که زیاد بود؛ اما چون تا نجات غریق هستم اگر از لوله هم جدا می شدم می توانستم خودم را از آب بیرون بکشم. از سوی دیگر نیز برای اینکه مردم بعد از دیدن حرکت من دچار احساسات نشوند و خود را به آب نیندازند ساعت 2 بعد از ظهر یعنی خلوت ترین ساعت را برای حضور در این محدوده انتخاب کردیم و جز من، دو سه نفر از دوستانم نیزحضور داشتند. ساعت 2 ونیم نیز جلسه شورا بود که با همان کت و شلوار خودم را به جلسه رساندم.» 

کد خبر 2921705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha