پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۵ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۴۳

با موضوع خاطرات تبلیغی روحانیون؛

نخستین جشنواره سراسری خاطره‌نگاری اشراق برگزار می‌شود

نخستین جشنواره سراسری خاطره‌نگاری اشراق برگزار می‌شود

قم - رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق با موضوع خاطرات تبلیغی روحانیون برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسنی قبل از ظهر یکشنبه در مصاحبه مطبوعاتی که در مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشت: نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق (مستند داستانی) با موضوع خاطرات تبلیغی روحانیون برگزار می‌شود.

وی بیان داشت: مبلغان در سفر تبلیغی به هر دیار خاطراتی دارند که داستان‌ها و تاریخ شفاهی را شکل می‌دهد اما این گنج عظیم و سرشار روحانیت در عرصه تبلیغ دین به دلیل نزدیک بودن طلاب در دیدگانمان دیده نمی‌شوند.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه روایت خاطرات تبلیغ دین خود نوعی تبلیغ است، ادامه داد: ثبت حوادث و روایت داستان گونه حوادث پیرامون در عرصه تبلیغ از اهمیت شگرف و فوق‌العاده‌ای برخوردار است و نگارش خاطره طلاب نیز بسیار مهم است.

وی افزود: نیازمند حرکت جدی از سوی حوزه علمیه در سطح ملی برای تبدیل خاطرات در عرصه تبلیغ دین به فیلم هستیم و نیاز است طلاب این عمل نیک را در ذهن خود داشته باشند.

طلاب خاطرات خود را یادداشت کنند

حسنی تصریح کرد: عده‌ای از طلاب وقت و فراغتی برای نگارش خاطرات خود ندارند اما زمانی که شفاهی خاطرات خود را عنوان می‌کنند متوجه می‌شویم که تا چه اندازه زیادی حوادث جالب رخ داده و حتی برخی از آن‌ها بسیار طنزگونه هستند.

وی ادامه داد: موسسه‌های بسیار زیادی در قم فعالیت می‌کنند و کتاب‌های پیجیده و زیادی به چاپ می‌رسد اما این اعمال نتوانسته به شکل مطلوب با مردم ارتباط برقرار کند.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه خاطرات تبلیغ دین به خوبی می‌تواند با مردم ارتباط برقرار کند‏، افزود: برنامه‌ای در دست اقدام است تا طی آن بتوانیم در سیما فرصتی ایجاد شود تا طلاب خاطرات خود را بیان کنند.

وی اظهار کرد: باید طلبه‌ای که در عصر انقلاب اسلامی زندگی می‌کند دفترچه خاطرات همراه خود داشته باشد و خاطرات خود را یادداشت کند.

حسنی افزود: هر طلبه دارای خاطرات زیادی است و به رغم این تعداد آثار ارسال شده کمتر از پیش بینی‌هایمان بوده است.

باید تاریخ نگاری و خاطره نگاری را در میان طلاب ایجاد کنیم

رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطره نگاری طلاب نیز در این نشست خبری با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی همواره باید مورد توجه باشد، عنوان کرد: سبک زندگی اسلامی در دو بخش الگو و محتوا تعریف می‌شود و حوزه علمیه با توجه به اینکه در پاسخ به مطالبات رهبری پیشگام بوده است، می‌تواند با بهره گیری از فقها و نخبگان در این عرصه قدم بردارد.

حجت الاسلام محمد مهدی بهداروند بیان کرد: رونوشت و خاطره نگاری از دیرباز در حوزه علمیه وجود داشته که به ندرت کمرنگ شده و برافتاد‏ه است، اما لازم است این عمل بار دیگر در حوزه علمیه رونق بگیرد و اگر بخواهیم فرهنگ دین داری و تبلیغ مقاومت را انتقال دهیم باید تاریخ نگاری و خاطره نگاری را در میان طلاب ایجاد کنیم.

وی افزود: خروجی نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق به صورت کتاب و فیلم ارائه می‌شود.

رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطره نگاری طلاب ابراز کرد: شناسایی، معرفی و تشکیل گروه خاطره نویسان در کمیته تخصصی جشنواره شکل گرفته و کمیته داوران نیز تعیین خواهد شد.

حجت الاسلام بهداروند یادآور شد: جشنواره خاطره نگاری اشراق وجهه ملی دارد و از طلاب استدعا داریم تجارب، دستاورد‌ها و سفرهای تبلیغی خود را ارائه کنند.

شناسایی ۱۲۸ طلبه داستان نویس

دبیر نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق نیز در این جلسه طی سخنانی با اشاره به جزئیات این جشنواره اظهار کرد: نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق در سه بخش اصلی سفرنامه، رونوشت و خاطرات تبلیغی برگزار می‌شود و همچنین دارای یک بخش ویژه است که بیان تصویری خاطرات تبلیغی می‌باشد.

ابرهیم اکبری دیزگاه، افزود: تاکنون ۱۰۰ قطعه آثار به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۲۰ مورد سفرنامه و رونوشت و مابقی آن خاطرات بوده است.

وی افزود: در حوزه علمیه ۱۲۸ نفر داستان نویس شناسایی شدند که از این تعداد ۱۵ نفر به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنند.

دبیر نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق عنوان داشت: در حوزه علمیه زیرساخت‌هایی برای خاطره در حوزه علمیه وجود ندارد و از این رو لازم است مبانی تئوری خاطره تبیین شود.

آموزش طلاب برای خاطره نگاری

وی افزود: یکی از برنامه‌هایمان آموزش طلاب برای خاطره نگاری است و این جشنواره می‌تواند وضعیت طلاب در نگارش خاطره را به ما به خوبی نشان دهد.

اکبری دیزگاه تصریح کرد: طلاب می‌توانند آثار خود را حداکثر تا ۱۵ مهرماه به دبیرخانه جشنواره با نشانی قم، خیابان شهدا (صفائیه) کوچه ۲۱ فرعی اول سمت چپ پلاک ۵۰ مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ارسال کنند.

کد خبر 2925680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha