به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه روز جهانی کودک، گروه فلسفه برای کودکان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (فبک) در نظر دارد چهارشنبه ۱۵ مهرماه برنامه مفصلی با برخی از فعالان این حوزه برگزار کند. به همین مناسبت دکتر سعید ناجی مدیر گروه فبک در پاسخ به این سوال که برنامه تان در روز جهانی کودک چیست، گفت: کودکان و نوجوان در عصری که عموماً مردم به واسطه ارمغان دستاوردهای تکنولوژی جدید فقط خودشان را میبینند بیشتر از همه در معرض تنهایی و آسیباند. زمانی که ابزارهای این تکنولوژی، ما بزرگتر ها را به سوی خودبینی و خودخواهی میبرد کودکان ناگزیر به خلوتتنهایی خود می خزند و با ریموتهای تلویزیون، گوشیهای تلفن و برنامهها و افراد ناشناخته تبلتها و اینترنت مشغول میشوند.
ناجی در ادامه افزود: با آغاز مدارس کودکان به مدارس سپرده می شوند تا مسئولیت تربیت کودکان را به عهده گیرند. اما مدارس هم معمولاً کارکردی غیر از نگه داری کودکان و پر کردن حافظه آنها ندارند. ماجرای غم انگیز تربیت همچنان ادامه می یابد و اخلاق، هویت و مهارتهای اجتماعی همچنان سیر نزولی خود را به جهت نداشتن یک متولی درد آشنا ادامه می دهد.
وی گفت: اما روزجهانی کودک فرصتی برای یادآوری این مشکل بزرگ است که عدم رفع آن در هر کشوری میتواند تمامیت و استقلال فرهنگی آن کشور را به مخاطره بیاندازد.
مدیر فبک با اشاره به برنامه های این گروه گفت: گروه فلسفه برای کودکان و نوجوانان پژوهشگاه علوم انسانی که هدف اصلیاش پر کردن خلاء های مذکور در زندگی کودکان و نوجوانان کشورمان است، حداقل کاری را که می تواند به عهده بگیرد، این است که علاوه بر برنامه های آموزش تفکر که به کودکان کمک می کند دست کم خودشان به فکر حل مشکلاتشان باشند، تلاش می کند اطلاع رسانیهایی هم در این فرصتهای اندک داشته باشد. تا خانواده ها و متولیان آموزشی و تمامی دست اندرکاران را با این مشکلات آشنا ساخته و یادآوری مجددی به عمل بیاورد تا شاید راهی جدید برای رفع این مشکلات مهیا شود.
گفتنی است این برنامه از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با سخنرانی، مهرنوش هدایتی، زهرا پارساپور، لیلا حبیبی، روح الله کریمی، سعید ناجی و حسین شیخ رضایی در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
نظر شما