به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی و اقتصادی استان البرز، با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله حسین(ع) و یارانش، اظهار داشت: راه امام حسین(ع) مشعل هدایت امت اسلامی است که پیروی از آن، سعادت و عاقبت به خیری دو دنیا را در پی خواهد داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اینکه مبارزه با جریانهای ظالم و جابر حاکم بر جامعه اسلامی آن روز، هدف امام حسین(ع) بود، گفت: آن امام همام وقتی دیدند ظلم و ستم در جامعه حاکم شده و مسیر زندگی مسلمانان با آمدن معاویه و یزید عوض شده و گوش آنها بدهکار حرف، نصیحت و اندرز نیست، به مبارزه علیه آنها برخاستند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه خاندان ابوسفیان تصور می کردند حکومتشان ابدی و مادام العمر است، خاطر نشان کرد: امام حسین(ع) با قیام تاریخی خود، علاوه بر اینکه حکومت آنها را متلاشی کرد، حقانیت و مظلومیت خود را به دنیا ثابت و چراغ روشن و کشتی نجات امت اسلامی شد.
وی با تأکید بر اینکه مبارزات نهضت روحانیت در ماه محرم و با سخنرانیها و روشنگریهای امام خمینی(ره) و شاگردانش آغاز شد، افزود: امام راحل و زُبرالحدیدهای قیام با درک دقیق، شناخت کامل و تأسی از واقعهی عاشورا، در سخنرانیهای خود در این ماه، مردم را علیه ظلم حاکمان ظالم زمان خود روشن و آگاه کردند.
هاشمی رفسنجانی به تبیین جمله معروف و تاریخی امام راحل مبنی بر «پیروزی خون بر شمشیر» پرداخت و گفت: درست است که شمشیر زود میبرد و به نتیجه میرسد، اما خون، آن هم اگر در راه خدا باشد، با روشنگری و نفوذ و ماندگاری در جوامع انسانی، به تدریج صاحبان قدرت، توپ، تانک و تمام سلاحها را شکست میدهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عشق مردم به اهل بیت(ع) و انقلاب اسلامی را سرمایهای ارزشمند برای کشور دانست و با تحلیل روند مبارزه علیه رژیم پهلوی گفت: در شرایطی که نه حزب و نه رسانهای داشتیم، با بهرهگیری از برنامههای ماههای محرم، صفر و رمضان و رهبری داهیانه امام امت(ره) توانستیم مردم علاقهمند به اسلام را آگاه و روشن سازیم.
وی در بخش دیگری از سخنانشان به اوضاع کشور در مقاطع مختلف پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و با تأکید بر این نکته که کشور ایران دارای ظرفیتهای بالایی در همه ابعاد است، گفت: باید با توجه به شرایط زمانی از امکانات موجود در جهت رفع مشکلات استفاده کرد و در حال حاضر مهمترین مشکل جامعه، خانواده و به خصوص جوانان تحصیلکرده، اشتغال و رکود است که باید به شکل جدی به رفع آن و برگشت رونق اقتصادی در کشور پرداخته شود.
هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از تأثیرات منفی تحریمها، خاطر نشان کرد: کشور از این تحریمها که در دنیا بیسابقه است، با صبر ستودنی مردم وفادار، با عظمت و سربلند بیرون آمد و باید تا پایان راه برجام و باز شدن همهی گرهها هوشیار باشیم، تا فتنهای درست نشود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اولین میزبانی ایران برای همایش مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ که با حضور مقامات امنیتی و دفاعی کشورهای مختلف جهان برای تقویت امنیت جوامع در تهران برگزار میشود، گفت: میزبانی ایران برای چنین مراسمی که در گذشته اصلاً برای حضور آن دعوت نمیشد، نتیجه سیاست خارجی درست و معقول است.
وی، ایران را امنترین و قدرتمندترین کشور منطقه دانست و افزود: قدرتهای جهانی به این واقعیت رسیدهاند که بدون کمک ایران توان مقابله با تروریستها و امنکردن منطقه را ندارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگیهای استان البرز اشاره و تصریح کرد: این استان به دلیل وجود فرهنگها و سلیقههای مختلف نمایی مینیاتوری از فرهنگ، زبان و قومیتهای ایران است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به وجود جوانان ورزشکار صاحب عنوان و مقام در استان البرز، توجه ویژه و خاص مسؤولان این استان به ورزش و نشاط جوانان را حائز اهمیت برشمرد و گفت: با توجه به اینکه تحرک و فعالیت فیزیکی انسانها به دلیل ماشینی شدن امور، به شدت کاهش یافته است، لازم است تدابیری در این زمینه اندیشیده شود، چرا که ورزش رابطه جدی با سلامت جامعه دارد.
وی در پاسخ به اظهارات چند ورزشکار حاضر در مراسم که خواستار توجه بیشتر دولت به امر ورزش بودند، با تأکید بر اینکه دولت باید سیاستگذار بوده و امور را به مردم واگذار کند، بر آمادگی و کمک همه جانبه مردم برای حل گسترش اماکن ورزشی و تقویت روحیات جوانان، گفت: مردم ایران، سابقهای درخشان در کارهای خیر دارند و به عنوان نمونه خیرین مدرسهساز خیلی بیشتر از دولت مدرسه میسازند.
وی افزود: پیوستن به اقیانوس مردم همیشه جوابگو بوده است و برای حمایت و تقویت ورزش کشور نیز میتوان بخشی از مالیاتها را به آن اختصاص داد.
وی در پاسخ به گله یکی از حاضرین در خصوص عدم توجه به خواستههای قشر معلمان، گفت: معلمان، مفیدترین قشر جامعه برای انسان سازی هستند و اگر راضی و خوشحال باشند، نشاط کاری آنان برای آینده کشور بسیار مفید و تأثیرگذار است.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی برپایه مکتب اسلام و مذهب تشیّع به عنوان عصاره همه فضیلتهای اخلاقی و فرهنگی شکل گرفته، اظهار داشت: انقلاب ما، انقلابی فرهنگی است و نباید با در مقابل خواستهای صنفی و به حق فرهنگیان، برخوردهای قهری انجام داد، چرا که این قشر امتحان خود را در همه مقاطع انقلاب پس دادند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با یادآوری خاطراتی از حضور معلمان در جبهه و شهادت بعضی از آنان در خطوط مقدم، گفت: جامعه فراموش نکرده است که چگونه معلمان به همراه شاگردان خویش گروه گروه به جبهه میرفتند و از سنگرها که کلاس درس مردانگی بود، برای تقویت روحیات رزمندگان بسیجی استفاده میکردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت مسأله فرهنگ به عنوان ضرورت اساسی و پایهای بنیادین در کشور و با ابراز نگرانی از بروز گرفتاریهای جدید در این بخش، گفت: متأسفانه گاهی شاهد افزایش بی اخلاقی ها در سطوح مختلف جامعه هستیم که بیشترین صدمه را به فرهنگ وارد میکنند، که البته نشانهی آن افزایش طلاق، اعتیاد و بزهکاری است.
هاشمی رفسنجانی در پایان اظهارات خود تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی را باعث تقویت و تداوم امید در جامعه دانست و با یادآوری درایتهای رهبری برای هدایتهای سیاسی در همهی مراحل مذاکرات، گفت: امیدواریم خداوند نیز به حق صاحب این ماه محبتش را از ما دریغ نکند.
در ابتدای این دیدار، منصور وحیدی، استاد دانشگاه، مدیر عامل موسسه فرهنگی ورزشی شهاب فکور و فعال سیاسی، اجتماعی، فرهنگی استان البرز ـ بهنام محمودی، قهرمان تیم ملی والیبال ـ مرادی، داور بینالمللی فوتبال ـ علیبخشی، عضور شورای شهر و هیأت رئیسه شورا و فراقت، خبرنگار ورزشی و فعال فرهنگی ـ اجتماعی استان البرز به بیان دیدگاهها، نظرات و مطالبات خویش در خصوص استان البرز و تقویت زیرساختها پرداختند.
نظر شما