به گزارش خبرنگار مهر، اجتماع عظیم عاشورائیان اردبیل که با حضور هیئت های عزاداری محلات ششگانه و اقشار مختلف مردمی از ساعت ۱۵ سه شنبه در میدان عالی قاپو اردبیل آغاز شد پس از دو ساعت عزاداری و سینه زنی در سوگ اباعبدالله الحسین(ع) خاتمه یافت.
در این همایش حسینی هزاران نفر از مردم استان و نیز دسته ها و هیئت های عزاداری همچون اجتماع عظیم روز تاسوعا ضمن نمایش عشق خود به اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش شور و شعور حسینی در پایتخت تشیع را متجلی کردند.
مردم حسینی استان اردبیل طی سال های اخیر با اجتماعات تاسوعایی و عاشورایی، سوگواری اصیل و سنتی روز تاسوعا و عاشورا را برگزار می کنند که تجمع تاسوعا دیروز اجتماع عظیم مردم در میدان عالی قاپو و صحن بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و با شکوه و حضور هزاران عاشق و عزادار برگزار شد.
پیش از این و طی سالهای گذشته آئین های عزاداری روز تاسوعا و عاشورا منحصر به حضور دسته ها و هیئت های عزاداری در خیابان های شهر بود که به صورت کاملا خودجوش و غیرهماهنگ برگزار می شد، اما از چند سال پیش با برگزاری اجتماع عظیم حسینی و عاشورایی، عزاداریهای اردبیل از انسجام بیشتری برخوردار شده است.
در عزاداری سال های گذشته به دلیل هیئتی بودن و حضور دستجات در سطح خیابان بسیاری از مردم نمی توانستند در عزاداری ها شرکت کنند اما با تغییر این روند و برگزاری اجتماع حسینی و عاشورایی تمام شهروندان اردبیل و نیز مسافران علاقمند به عزاداری اردبیل می توانند در اجتماع بزرگ و دسته جمعی میدان بزرگ عالی قاپو حاضر شده و به عزاداری اصیل بپردازند.
امروز نیز مردم اردبیل با شور و شعور حسینی و عاشورایی در اجتماع عظیم عاشورایی شرکت کردند تا بار دیگر به دور از هرگونه بدعت و خرافه به عزاداری سنتی و اصیل و در خور توجه اقدام کنند.
این مراسم در قالب نوحه سرایی توسط مداحان اهل بیت، شعر سرایی توسط شاعر حسینی اردبیل، سخنرانی و... برگزار شد. اجتماع عزاداران عاشورایی اردبیل طی سالهای اخیر مورد توجه رسانه های ملی و برون مرزی قرار گرفته و از شبکه های مختلف به صورت زنده پخش شد.
نظر شما