به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، وزير ارشاد كه در آئين سومين سالروز تاسيس خبرگزاري فارس سخن مي گفت، افزود: امروز كه جاي يك خبرگزاري چند آژانس اطلاع رساني حرفه اي در كشور فعاليت مي كند، هر رسانه اي بايد براي خود يك "علت وجودي" تعريف كند تا پايدار بماند.
وي افزود: اكنون عنصر رسانه در دنيا جايگاه ويژه اي يافته و هر چه مي گذرد، نقش آن برجسته تر مي شود و در گوشه و كنار شاهد آغاز جنگ رسانه ها در مناقشات بين المللي هستيم كه بايد آن را جدي گرفت.
وزير ارشاد خاطر نشان كرد: رسانه هاي جمهوري اسلامي مي توانند با آسيب شناسي و مقايسه خود با رسانه هاي دنيا امكان نقش آفريني فعال و حضور عالمانه و سنجيده در عرصه اطلاع رساني و تنوير افكار عمومي ايفا كنند.
صفار هرندي در ادامه با اشاره به حوادث اخير در سطح دنيا اظهار داشت: نظام سلطه كه متوجه شده است عرصه رسانه از انحصار او خارج شده، منفعلانه عمل كرد و دست به انتشار كاريكاتورهاي موهن عليه عزيزترين چهره جهان اسلام زد و در ادامه اين روند، از روي دستپاچگي و به هم ريختگي به صورت احمقانه رو به واكنش هاي تند نظامي آورد.
وي تصريح كرد: اين يك حقيقت انكار ناپذير است كه مخاصمه فرهنگي ميان اصحاب رسانه اسلام گرا با رسانه هاي نظام سلطه حاكم بر دنيا به جايي رسيده است كه آنها ضرورت تدافع را احساس مي كنند و امكان بهره مندي از وضعيت موجود براي ما وجود دارد.
وزير ارشاد ادامه داد: اصحاب رسانه مي توانند با ورود مدبرانه و قدرتمندانه به اين عرصه، در فاصله اي كوتاه دلهره و اضطراب جريان رسانه اي نظام سلطه بر جهان و قدرت ايران براي انجام مذاكرات سياسي عادلانه با كشورهاي قدرتمند را افزايش دهند.
صفار هرندي اضافه كرد: كساني كه خواهان آشتي ما با دنيا و كشورهاي صاحب قدرت هستند، فراموش نكنند اگر امروز دشمن ما كه تا ديروز مي گفت ايران بايد همه بساط هسته اي خود را بار شتر و يك جا به آمريكا ارسال كند، فعاليت محدود ما در زمينه تحقيقات هسته اي را روا مي دانند، به دليل آن است كه قدرت رسانه اي ما افزايش يافته است.
وي افزود: ايران با استفاده از رسانه و با پيام رساني درست و شفاف توانست فرياد حقانيت خود را به گوش جهانيان برساند و از اين طريق سطح حمايت جهان اسلام از كشورمان را افزايش دهد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش پاياني سخنانش ابراز اميدواري كرد كه "شاهد اقتدار جهان اسلام در پرتو پيام رساني به دنيا به عنوان خصيصه اصلي انقلاب اسلامي" و "ذلت دشمنان" باشيم و در ادامه به كساني كه آنها را "دوستان غافل" معرفي كرد، توصيه كرد "به خردمندي نيروهاي فرهنگي انقلاب كه در نبرد با جهان سلطه هستند، ايمان آورند".
صفار هرندي با بيان اينكه "بدون ترديد جمهوري اسلامي ايران در سال 1404 قدرت اصلي منطقه در همه زمينه ها و ابعاد خواهد بود"، گفت: هر كس مي تواند ما را در رسيدن به اين نقطه مطلوب ياري دهد و كساني كه هنوز هم در توهم به سر برده و معتقدند كه جهان براي قدرتمندان است و ما توان عرضه اندام در آن نداريم، بدانند كه فردا در پيشگاه ملت عذر خواه خواهند بود.
به گزارش خبرنگار مهر، در اين مراسم عليرضا مختارپور معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزير فرهنگ و ارشاد نيز، در سخنان كوتاهي به تكريم شهداي اصحاب رسانه پرداخت.
وي كه در شرايط جسماني نامساعد قرار داشت و با كمك عصا در جايگاه سخنراني قرار گرفت، با اشاره به اين وضعيت اظهار داشت: درباره اهميت و جايگاه رسانه در دنياي امروز و عصر ارتباطات سخن فراوان گفته شده و همانطور كه ظاهر من خلاف آمد عادت است، سخنان بنده نيز بايد خلاف آمد باشد.
مختارپور با قرائت شعري در بزرگداشت مقام شهيد، تصريح كرد: در ادوار گذشته افراد سال هاي سال رياضت مي كشيدند و دعا مي كردند تا خواب اولياء و صلحا و شهدا را ببينند، اما اكنون در اطراف ما شهدايي خفته اند كه غفليت از آنها روا نيست و ما بايد ادامه دهنده راه آنها و پاسدار ميراث آنها باشيم.
حجت الاسلام سيد محمود دعايي نماينده ولي فقيه در موسسه اطلاعات، ديگر سخنران اين مراسم بود كه در سخناني به نمايندگي از جامعه مطبوعات اظهار داشت: اصحاب رسانه بايد در پايان روز، هفته و يك سال كاري محاسبه كنند كه در ارايه اخبار و گزارشات و بازگويي و موشكافي حوادث تا چه اندازه مسوولانه، سنجيده و با رعايت همه جوانب عمل كرده اند.
وي افزود: اگر نتيجه بررسي هاي اصحاب رسانه خوب بود، آنها در ايفاي رسالت خود كه تبليغ آنچه كه خداوند خواسته مي باشد، موفق عمل كرده و سربلند هستند و چنانچه وجدان آنها آزرده شد و منحني عذر خواهي آنها به دليل اشتباهات و نشر اخبار و تحليل هاي غير واقعي بالا بود، بدانند كه اين دستاورد خوبي نيست.
مدير مسئول روزنامه اطلاعات كه به گفته خودش ربع قرن اين رسانه را مديريت كرده است، ويژگي روزنامه مذكور را "حجم اندك پوزش و عذرخواهي" از كساني كه اخبار آنها را درج كرده، دانست.
دعايي با تاكيد بر اينكه خبرگزاري فارس در طول 3 سال فعاليت منشاء خدمات ذيقيمت بوده است، از اصحاب رسانه هاي كشور خواست كه با اتخاذ تدابير مناسب براي پيمايش مسير آينده به گونه اي عمل كنند كه محاسبات آنها، آرامش وجدان فعالان عرصه اطلاع رساني را تضمين كند.
گزارش خبرنگار مهر حاكيست، در آغاز اين مراسم مهدي فضايلي مدير عامل خبرگزاري فارس گزارشي از فعاليت هاي اين خبرگزاري ارايه كرد.
فضايلي اظهار داشت: متوليان رسانه اي كشور بايد تمام همت خود را به كار گيرند تا رسانه اي قدرتمند و تاثير گذار در منطقه و جهان به وجود آيد.
وي با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله نظام كه در آن ايران بايد به قدرت اول منطقه اي در عرصه هاي متخلف تبديل شود، نحوه شكل گيري و تاسيس خبرگزاري فارس را ياد آور شد و افزود: در 22 بهمن سال 82 تنوع نسبي در عرصه مطبوعات و نيازي كه در كشور به لحاظ شرايط خاص سياسي و منطقه اي آن احساس مي شد، همچنين وجود بستري كه از جهت فناوري فراهم شده بود، تعدادي از دوستان را به اين فكر انداخت كه به سمت تاسيس يك خبرگزاري رفته و براي بسط و تقويت اطلاع رساني تلاش كنند.
مدير عامل خبرگزاري فارس تصريح كرد: از همان ابتدا به دنبال آن بوديم كه ضمن رعايت مسايل حرفه اي و توجه به چارچوب ها و قواعدي كه بايد در عرصه فعاليت رسانه اي حاكم باشد، مجموعه اي باورمند و قائل به ارزش ها، اهداف و آرمان هاي انقلاب، بدون وامدار بودن به جريان خاص سياسي راه اندازي شود؛ ضمن آنكه تاثير گذاري خود را بر افكار عمومي به اثبات برساند
فضايلي در ادامه به "اقدامات صورت گرفته در خبرگزاري فارس از ابتداي سال تا 15 بهمن سال جاري" اشاره كرد و راه اندازي سرويس ورزشي و بخش انگليسي خبرگزاري، راه اندازي، گسترش و تقويت نمايندگي هاي استاني در 26 مركز استاني، ايجاد نمايندگي در وين براي پي گيري مباحث مربوط به موضوع هسته اي كشورمان را از جمله اين فعاليت ها عنوان كرد.
وي در خصوص تاثير اطلاع رساني خبرگزاري فارس در مطبوعات كشور نيز اظهار داشت: در بررسي هايي كه انجام داده ايم امروز شاهد آن هستيم كه 20 درصد اخبار، گزارش ها و مصاحبه هاي منتشر شده در مطبوعات، متعلق به خبرگزاري فارس است.
مدير عامل خبرگزاري فارس با تاكيد بر اينكه در طول سال جاري به طور متوسط 45 ميليون پيچ ويو، 25 هزار ويزيتور، و 150 هزار صفحه بازديد روزانه داشته ايم ، افزود: در طول 6 ماه دوم امسال 4 ميليون و 500 هزار متن خبري از مجموعه اخبار فارس مورد بازديد علاقمندان قرار گرفته و حدود 5 ميليارد كاراكتر كه معادل 9 كتاب 600 صفحه اي مي شود، توليد پيام روزانه داشته ايم.
فضايلي در بخش ديگري از سخنان خود، اهداف و برنامه هاي سال 85 خبرگزاري متبوعش را تشريح كرد و گفت: تقويت برخي حوزه هاي خبري از جمله IT ، گسترش و تقويت سرويس فرهنگي، همچنين تقويت حوزه هاي خبري در سرويس هاي مختلف خبرگزاري و تكميل آنها، تقويت و گسترش نمايندگي هاي استاني و پوشش خبري كشوري و گسترش نمايندگي هاي خارج كشور از اقدامات آتي ماست.
سخنگوي انجمن روزنامه نگاران مسلمان در ادامه سخنان خود به خلاء رسانه اي كه بتواند اهداف نظام اسلامي و انقلاب را براي افراد خارج از كشور با صحت و سلامت ارايه دهد، اشاره كرد و افزود: با توجه به تبليغات گسترده اي كه در جهان عليه ما وجود دارد، اميد است بتوانيم با تقويت اطلاع رساني كشور با آنها رويارويي كرده و پاسخ تهاجمات را بدهيم.
فضايلي همچنين ابراز اميدواري كرد كه "خبرگزاري فارس" در كوتاه ترين مدت به رسانه اي قوي و برتر در منطقه تبديل شود و تحقق اين مساله را منوط به همت متوليان و دست اندركاران عرصه رسانه در حمايت و تقويت رسانه هاي تاثير گذار دانست.
در اين مراسم همچنين دكتر محسنيان راد استاد علوم ارتباطات در خصوص خبرنويسي سخناني ايراد كرد.
در بخش پاياني اين مراسم كه با ياد شهداي خبرگزاري فارس برگزار شد، از خانواده هاي شهيدان محمد صادق نيلي (خبرنگار) و عليرضا برادران (عكاس) اين خبرگزاري تقدير شد.
در اين مراسم سيد احمد موسوي معاون پارلماني و حقوقي رييس جمهور، عليرضا شميراني رييس دفتر رييس مجلس شوراي اسلامي، احمد توكلي، حسين فدايي، امير رضا خادم، حشمت الله فلاحت پيشه، محمد نبي رودكي، محمد رضا زادسر و علي احمدي نمايندگان تهران، اسلام آباد غرب، شيراز، جيرفت و ممسني، علي صالح آبادي دبير كل سازمان بورس و اوراق بهادار و عباس سليمي نمين مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر حضور داشتند.
حميد رضا آصفي سخنگوي وزارت امور خارجه، محمد پارياب دبير شوراي عالي اطلاع رساني دولت، مجيد رجبي معمار مدير شبكه پنج سيما، احمد خادم الملله، پرويز اسماعيلي، محمد علي نادعلي، مديران عامل خبرگزاري هاي ايرنا، مهر و ايسنا، امير محبيان مدير عامل پايگاه اطلاع رساني آريا، مدير عامل خبرگزاري ايپنا، بدرالسادات مفيدي دبير انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران، سيد مرتضي نبوي مدير مسوول روزنامه رسايت و حسن غفوري فرد و ابوالقاسم رئوفيان از فعالان سياسي ديگر ميهمانان اين نشست بودند.
نظر شما