پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۱ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۵

مدیرکل آموزش سازمان محیط زیست:

۹۰ درصد حیات وحش ایران طی ۴ دهه نابود شده است

۹۰ درصد حیات وحش ایران طی ۴ دهه نابود شده است

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست، گفت: بیش از ۹۰ درصد حیات وحش کشور طی چهار دهه از دست رفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش در نشست بررسی «تأثیر سینما و تلویزیون بر رفتار مردم با محیط زیست»، تأکید کرد: ایران با چند بحران بزرگ رو به رو است. یکی بحران خاک است که هیچ‌کس متوجه آن نیست و صدای آن را نشنیده است. با توجه به اقلیم ایران بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ سال طول می‌کشد تا یک سانتی‌متر خاک تولید شود اما در حالت خوش‌بینانه ما سالی ۲ میلیارد مترمکعب خاک از دست می‌دهیم. با در نظر داشتن ارزش ۴۸ دلاری هر متر مکعب خاک ما سالانه ۵۶ میلیارد دلار سرمایه کشور را از دست می‌دهیم.

وی گفت:‌ بحران دیگر آن است که در حدود ۱۰۰ میلیون هکتار پهنه سرزمین ایران، در دو سوم مساحت کشور، افت آب‌های زیرزمینی به ۲ متر و بیشتر رسیده است و ما در بزرگترین بحران بیابان‌زایی قرن حاضر ۴۸۰ هزار هکتار بیابان‌زایی داشته‌ایم. افت آب‌های زیرزمینی در این ابعاد یعنی اینکه چه دریاچه‌های بزرگ‌تر از ارومیه را در زیر زمین از دست می‌دهیم و حواسمان نیست و تنها نشانه‌های کوچکی مثل ارومیه، ظشک، آلماگل و آلاگل را روی زمین می‌بینیم.

به اعتقاد درویش، بحران تنوع زیستی بحران دیگر ایران زمین است. زمانی که کلنگ سازمان محیط زیست زمین خورد یک میلیون و سیصد هزار آهو، گوزن، گورخر، قوچ و میش و کل و بز و … در ایران زندگی می‌کردند اما اکنون این آمار به کمتر از ۱۱۰ هزار رسیده است یعنی ایران زمین بیش از ۹۰ درصد حیات وحش خود را در چهار دهه از دست داده است. سرزمینی که کل و بز و پلنگ و یوزپلنگ نتواند در آن زندگی کند حتماً حالش خراب است و حتماً غذای این سرزمین سالم نیست. این چنین می‌شود که به گفته وزیر بهداشت باید ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال (یعنی ۶۰ برابر بودجه سازمان محیط زیست) باید برای داروهای ضد سرطان هزینه کنیم.

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست، بحران هوا را دیگر بحران محیط زیستی کشور خواند و گفت امروز بعد از ۸ روز توانستیم نشانه‌های هوای سالم را استنشاق کنیم. وزارت ورزش که بر سر درش نوشته ز نیرو بود مرد را راستی باید در نظر داشته باشد که وقتی هوا آلوده است پیاده‌روی هم زیان‌آور است چه رسد به فعالیت‌های بدنی و ورزشی.

درویش در ادامه با بیان اینکه چنین بحران‌های بزرگی داریم که فیلم مادرم بلوط تنها گوشه کوچکی از آن را به نمایش گذاشته است گفت: ۱۸ میلیون بلوط در زاگرس خشک شده است. چقدر از این نابودی سهم مردم است؟ نشست زمین در شهر تهران ۹۰ برابر شرایط بحرانی است. این همه بی‌تفاوتی از کجا می‌آید؟ سهم مردم در این میزان نشست زمین چقدر است؟ مرتبا به مردم گفته‌ایم حفظ محیط زیست یعنی اینکه ذباله را در طبیعت نریزیم و به حیات وحش شلیک نکنیم. این‌ها معلول است. عامل اصلی نابودی محیط زیست چیدمان توسعه بدون در نظر داشتن توانمندی اکولوژیک است.

کد خبر 2988461

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha