حسن بیادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مدیریت شهری طی صدسال گذشته با فرهنگ دیگری اداره میشده که طی ۱۲ سال گذشته این فرهنگ تغییر کرد و ساز و کار جدیدی بر آن حاکم شده است، گفت: طی ۱۲ سال اخیر ساختار صدساله بلدیه بر هم ریخته و روش جدیدی در اداره شهر جایگزین شده که هماهنگ کردن ساختار شهرداری با دستورالعمل جدید دشواریهایی دارد.
وی ادامه داد: پیش از این شهرداری هم ذیحساب بوده، هم مجری طرح بوده و هم ناظر خودش بوده و در این میان تفریغ بودجه و حسابرسی معنایی نداشته است و با یک قیام و قعود تمام حسابها به تصویب میرسیده است.
بیادی افزود: در شورای دوم تصمیم بر آن شد که نظارتها اصولی شود و با یک برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت به سوی رسیدن به این هدف گام برداشتیم، اما متاسفانه ۸۰ درصد اهداف پیشبینی شده اجرایی شد.
این کارشناس امور شوراها با بیان اینکه یکی از مشکلات شورای سوم، بیتوجهی به برنامههایی بود که شورا به تصویب رسانده بود، گفت: اگر توجه به برنامه پنجساله و مصوبات شورا ادامه داشت، شاید برخی از مشکلاتی که اکنون شورای چهارم با آن دست به گریبان است وجود نداشت. در شورای سوم اعضا به معضلات شخصی پرداختهاند. اگر به جای طرح دیدگاههای شخصی به صورت جمعی موضوعات بررسی میشد، وضعیت مطلوبتر بود.
وی اضافه کرد: به طور مثال موضوعی از سوی من مطرح میشد که مورد حمایت رسانهها بود، اما به دلیل اینکه مجموع شورا از این موضوعات حمایت نمیکرد، انتقادات اثربخشی نداشت.
بیادی با بیان اینکه اگر یک کمیسیون متوجه تخلفاتی شده، باید کل اعضای شورا از آن حمایت کنند، گفت: اگر کل شورا از این موضوعات حمایت نکنند، افراد دلسرد میشوند.
وی با بیان اینکه دو وظیفه مهم شورا، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است، گفت: ابزار نظارت، حسابرسی، تفریغ بودجه، تصویب بودجه، تصویب برنامه پنجساله است که باید شورا از تمامی ابزارهای نظارتی خود استفاده کند.
این کارشناس امور شوراها در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا شورا میتواند بر عملکرد شرکتهای زیرمجموعه شهرداری نظارت داشته باشد، گفت: همانطور که مجلس دیوان محاسبات دارد، شورا نیز توسط حسابرسیها بر عملکرد شهرداری نظارت میکند؛ هر چند در زمان ما به پیشنهاد شهرداری بیشتر شرکتها منحل شد و اگر ادامه فعالیت میدهند خلاف قانون است، اما حسابرسی شورا بر عملکرد مالی شرکتها دخالت در عملکرد آنها نیست، بلکه وظیفه اصلی شوراهاست، هر چند شهرداری نیز برای اینکه بداند شرکتهای زیر مجموعهاش چه فعالیتی میکند، میتواند حسابرس داشته باشد، اما این حسابرسی مانع فعالیت حسابرسان شورا نیست و شورا در این زمینه باید مستقل باشد.
نظر شما