۲۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۵۰

چگونه از جراحی زیبایی غیر ضروری جلوگیری کنیم؟

چگونه از جراحی زیبایی غیر ضروری جلوگیری کنیم؟

در برخی موارد جراحی‌های زیبایی اصلا لازم نیستند و جراح در هنگام جراحی این موضوع را متوجه می‌شود، زمانی‌که خیلی دیر شده، اما با این روش تازه می‌توان از این جراحی‌های غیر ضروری جلوگیری کرد.

مجله مهر:​ دیگر این روزها جراحی‌های زیبایی به قدری در میان مردم جا افتاده که در هر خانواده دست کم به اندازه انگشتان یک دست می‌توان افرادی را پیدا کرد که دست به این کار زده‌اند و شاید همان تعداد را هم بتوان یافت که به این موضوع فکر می‌کنند. اما همیشه این جراحی‌ها ضروری نیتند و باعث زیباتر شدن نمی‌شوند.

جراحی زیبایی صورت از جراحی‌های مهمی است که باید با دقت و حوصله انجام شود و البته جراحی هم که دست به این کار می‌زند، در کارش خبره باشد، چو نتیجه عمل جراحی صورت کاملا به تصمیم‌هایی که جراح در حین انجام عمل می‌گیرد، بستگی دارد، از آن جهت که این جراح است که در حین جراحی می‌فهمد که نواحی را درست انتخاب کرده و یا اینکه باید در هر ناحیه چه اصلاحاتی انجام دهد.

در این میان تنها خود جراح است که درستی کاری که انجام می‌دهد، خبر دارد و به همین دلیل نتایج بدست آمده از عمل‌های جراحی گوناگون توسط جراح های گوناگون متفاوت است و اگر نتایج جراحی مطلوب بیمار نباشد، نارضایتی بیمار را در پی خواهد داشت.

برای برطرف کردن این نارضایتی‌ها روش تازه‌ای ابداع شده که در آن جراحان زیبایی با استفاده از قالب‌هاب کنترلی که توسط گروهی از متخصصین جراحی‌های زیبایی ابداع شده، توانسته‌اند به طور قابل توجهی میزان جراحی‌های زیبایی غیر اصولی را کاهش دهند.

سروش ولی‌نیا که از اعضای مرکز تحقیقات جمجمه و فک و صورت است و همچنین طراح اصلی این قالب‌های کنترلی را بر عهده داشته، می‌گوید: «بعد از سال‌ها تحقیقات در زمینه جراحی‌های صورت سه مشکل عمده را در جراحی‌های زیبایی متداول شناسایی کردیم:۱-عدم وجود فهم مشترک بین بیمار و جراح در خصوص فرم ایده آل بعد از جراحی، ۲-امکان بروز خطا از سوی جراح برای فرم دهی درست اجزای صورت، ۳ -تعداد بالای جراحی‌های زیبایی غیر ضروری.»

او در ادامه درباره روش قالب‌های کنترلی که برای پیشگیری از مشکلاتی که به آن‌ها اشاره شد، ابداع شده، توضیح می‌دهد: «در این متد با استفاده از اسکنر سه بعدی چهره متقاضی جراحی اسکن و مدل سه بعدی کامپیوتری از چهره فرد تهیه می‌شود. جراح می‌تواند با بهره گیری از نرم افزارهای پیشرفته، عمل جراحی را به صورت مجازی بر روی چهره فرد انجام دهد تا بیمار قابلیت‌های واقعی تغییرات چهره بعد از عمل خود را ببیند. چنانچه فرد از فرم بعد از جراحی خود در نرم افزار ناراضی باشد درباره تغییراتی که مایل به آن است با جراح مشورت کرده و در صورت امکان پذیر نبودن اعمال تغییرات، شخص از عمل زیبایی منصرف شده و در نتیجه از انجام عمل جراحی که ذاتاً اشتباه است جلوگیری می‌شود.»

ولی‌نیا تاکید می‌کند برای اطمینان از رسیدن به نتیجه مطلوب بعد از جراحی و کاهش بروز خطای انسانی، بر اساس فرم نهایی ایده‌آل بیمار که توسط نرم افزار طراحی شده است، قالب‌های کنترلی برای هر یک از مراحل جراحی ساخته می‌شود. او ادامه می‌دهد: «تمام این قالب‌های کنترلی به عنوان راهنمایی باری جراح طراحی می‌شوند، به عنوان مثال در جراحی بینی ۵ قالب برای رسیدن به فرم مطلوب بیمار طراحی می‌شود و در اختیار جراح قرار می‌گیرد. بنابراین جراح با کمک این قالب‌ها درستی نواحی مختلف بینی را بررسی می‌کند و در صورت عدم تطابق این نواحی با فرم بینی از پیش طراحی شده، به اصلاح نواحی می‌پردازد تا فرم بینی بیمار دقیقا شکل قالب‌های کنترلی شود.»

نکته خوبی که درباره این قالب‌ها وجود دارد، این است که قالب‌های جراحی با در نظر گرفتن تورم بیمار در حین عمل ساخته می‌شوند. در این روش جراح به آسانی می‌تواند تفاوت میان شکل بینی بیمار و شکل ایده‌آل از پیش طراحی شده بیمار را در هر مرحله ببیند و تصمیم بگیرد که آیا به تغییر دادن آن ناحیه ادامه بدهد یا خیر، بنابر این احتمال بروز خطا از جانب جراح به شدت کاهش می‌یابد و همچنین با استفاده از این روش، جراح و بیمار می‌توانند به فهم مشترکی از فرم ایده‌آل بینی بعد از جراحی دست پیدا کنند.

کد خبر 3000328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha