۲۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۸

مظفر در نطق میان دستور:

اعتدال مخصوص یک گروه و جناح خاص نیست

اعتدال مخصوص یک گروه و جناح خاص نیست

معاون نظارت مجلس شورای اسلامی گفت: اعتدال نیز مانند اصولگرایی و اصلاح‌طلبی از مفاهیم مقدس فراجناحی است و مخصوص یک جناح و تفکر خاص نمی‌باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی حسین مظفر نماینده تهران و معاون نظارت رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور سخنرانی کرد.

وی گفت: افرا‌ط‌گرایان با تیره و تار نشان دادن فضای جامعه و قضاوت‌های جزم‌گرایانه صفر و صدی و ارائه تفسیر سلیقه‌ای از رویدادها، عملکردها و شخصیت‌ها و بوجود آوردن فضای پلیسی و عوام‌گرایی همواره مسائل و مشکلات زیادی را در جامعه بوجود آورده و هزینه‌های زیادی را بر ملت و کشور تحمیل کرده است.

نماینده مردم تهران اظهار داشت: به همین جهت است که افراط‌گرایی و غوغاسالاری از سوی صاحبان اندیشه و خرد، تقبیح شده و مورد مَذمت قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که افراط و افراط‌گرایی نه فقط مخصوص یک گروه و جناح سیاسی است و نه فقط در یک مقطع تاریخی خاص اتفاق می‌افتد، بلکه خطر این آفت و بیماری در مورد همه اندیشه و همه جناح‌ها که از تفکر و مشی خاصی پیروی می‌کنند چه به اسم اصلاح‌طلب و چه اصولگرا وجود دارد.

مظفر تصریح کرد: همه اندیشه‌ها و گروه‌ها در معرض این خطر فاحش قرار دارند؛ به همین جهت احزاب، گروه‌ها و سیاست‌ورزانی که مدعی مسلمانی و دفاع از ارزش‌ها می‌باشند؛ خواه اصلاح‌طلب و خواه اصولگرا باشند، چاره‌ای ندارند جز اینکه در مشی و سبیل اعتدال قرار گرفته و از ابتلای اطرافیان و نزدیکان خود به مشی افراط جلوگیری نمایند و با نصیحت و آموزش صحیح، تفکر و روش آنها را تصحیح و در صورت لزوم، راه خود را از آنان جدا سازند.

معاون نظارت مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نقطه قابل توجه این است که نفی افراط‌گرایی و تاکید بر اعتدال هرگز نباید به عنوان ابزار سیاسی و وسیله‌ای برای طرد یا حمایت از جریان‌های سیاسی تلقی شود. نباید زشتی افراط‌گرایی و زیبایی سیمایی اعتدال در قربانگاه منازعات سیاسی مخدوش گردد و استفاده ابزاری از آنها برای حذف رقیبان به کار گرفته شود.

مظفر اظهار داشت: اعتدال نیز مانند اصولگرایی و اصلاح‌طلبی از مفاهیم مقدس فراجناحی است و مخصوص یک جناح و تفکر خاص نمی‌باشد.

وی تصریح کرد: با تاسف باید اذعان کرد بیماری مهلک افراط‌گرایی در دوره‌های مختلف و در ذیل اندیشه‌های متفاوت در تاریخ انقلاب اسلامی رخ نموده است و مشکلات و مصائب عدیده‌ای را بر ملت مظلوم ما تحمیل کرده است و خسارات زیانباری را به بار آورده است.

معاون نظارت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افراط‌گرایی در دوران اصلاحات با برداشت غلط برخی هواداران از مفهوم اصلاحات صورت گرفت؛ در حالی که اصلاحات از ضروریات یک اندیشه و تفکر پویا می‌باشد، اما با تاکید افراطی در تجددگرایی، واژه اصلاحات و اصلاح‌گرایی را مترادف اغتشاش و براندازی تلقی کردند و با زیر سئوال بردن ارزش‌های اصیل انقلاب و به موزه تاریخ سپردن اندیشه و سیره امام عزیز و زیر سئوال بردن ولایت فقیه که لُبّ و لُبّاب اندیشه آن یگانه دوران بوده و با برخی تحصن‌ها و قانون‌شکنی‌ها و نافرمانی‌های مدنی و اردوکشی‌های خیابانی و دهها کج‌روی و بیانات نسنجیده، چهره اصلاحات و اصلاح‌طلبی را مخدوش نموده و خسارات زیادی به مشی اصلاح‌طلبی وارد ساخته‌اند.

مظفر در بخش دیگری از اظهارات خود به تحلیل افراط‌گرایی در اندیشه اصولگرایی پرداخت و گفت: افراط‌گرایی در مشی و اندیشه اصولگرایی نیز با برداشت‌های غلط برخی طرفداران، مفهوم اصولگرایی را که مملو از آموزه‌های پویا و حیات‌بخشی است و به نقش زمان و مکان و شرایط تاکید دارد، مترادف با جزم‌گرایی و دُگم‌اندیشی دانسته و با تصلب و تمسک به ظاهرگرایی ارائه تصویری غیرواقعی، متحجرانه از اسلام و انقلاب، احساس تکلیف‌های فردی و سلیقه‌ای، حق‌پنداری خود و استفاده ابزاری از مقدسات برای لعن و تکفیر دیگران و تنگ کردن دایره خودی‌ها و دهها روش نامناسب فکری و رفتاری، آسیب‌های جدی را به اصولگرایی وارد ساخته و چهره مخدوشی را از اصولگرایی به جامعه ارائه نموده‌اند.

وی تصریح کرد: همین برداشت‌های سلیقه‌ای و جناحی از این عناوین و استفاده ابزاری از این مفاهیم زیبا موجب گردیده که با وجود اشتراکات زیادی که این دو تفکر در حوزه‌ مفاهیم دارند و با وجود نیاز جدی کشور و انقلاب به این دو تفکر که یکی از آن می‌بایست بن‌مایه ارزشی و اعتقادی هر مسلمان انقلابی باشد و دیگری باید مشی و روش منتقدان و مدیران برای اداره مطلوب کشور قرار گیرد، اما به لحاظ مرزبندی‌های کاذب حزبی و گروهی از این دو تفکر، امکان هر گونه تعامل و تبادل نظر بین طرفداران مفاهیم اصلاح‌طلبی و اصولگرایی چه در حوزه اندیشه‌ای و چه در حوزه‌های مربوط به شیوه اداره کشور از یکدیگر سلب نماید.

مظفر گفت: در حالی که نه مفهوم اصولگرایی به معنای بنیادگرایی و جزم‌اندیشی است و نه مفهوم اصلاح‌طلبی به معنای تجددگرایی، انحراف و کفرپیشگی است، بلکه برداشت‌های غلط و رفتارهای نسنجیده برخی از طرفداران دو طیف است که چنین تلقی را ایجاد می‌کند.

معاون نظارت مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر مفهوم اصولگرایی را به معنای اعتقاد به اصول و مبانی و ارزش‌های ناب اسلام و انقلاب و رهبری عزیزمان در حوزه اندیشه و رفتار بدانیم و اگر مفهوم اصلاح‌طلبی را توجه به شرایط زمان، مکان و نوآوری و توسل به شیوه‌های نوین برای اداره بهتر کشور در چارچوب آرمان‌های نظام و انقلاب، امام و رهبری تعریف نماییم، بسیاری از اصولگرایان، ویژگی اصلاح‌طلبی دارند و بسیاری از اصلاح‌طلبان نیز از ویژگی‌های اصولگرایی برخوردارند.

وی اظهار داشت: با این رهنمود رهبری عظیم‌الشأن که فرمودند هر اصولگرایی باید اصلاح‌طلب باشد و هر اصلاح‌طلبی باید اصولگرا باشد، اگر چنین تعریف صحیحی را ارائه دهیم؛ واژه اصولگرایی و اصلاح‌طلبی فراتر از دایره جناح و گروه‌های مرسوم قرار گرفته و همپوشانی وسیعی میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان واقعی متجلی خواهد شد و با این تعریف است که مرزبندی دقیق و خط‌کشی شده را نمی‌توان میان طرفداران این دو طیف ترسیم کرد.

مظفر افزود: با توجه به شرایط کشور و نیاز جامعه به آرامش برای تصمیم‌سازی‌ها و نیاز به مشارکت و تبادل نظر همه صاحبان فکر و اندیشه در نجات دادن کشور از بحران‌های پیش‌رو و تنگناهای تحمیلی در نخبگان فکری به ویژه رسانه‌های جمعی است که با تبیین عقلانی از دو مفهوم اصلاح‌طلبی و اصولگرایی و تاکید بر مشترکات و همپوشانی فراوانی که بین این دو مفهوم وجود دارد، فضای جدیدی را در عرصه حیات سیاسی و اجتماعی کشور بوجود آورده و وحدت و همدلی جدیدی را تحت محورها و ارزش‌های انقلاب و رهبر عزیزمان بوجود آورد.

کد خبر 3000462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha