به گزارش خبرگزاری مهر، محمدهادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در بازدیدی سرزده ازمعادن شن و ماسه جنوب غرب تهران درخصوص فعالیت غیرقانونی شرکت شن و ماسه اظهار کرد: متأسفانه علیرغم ابلاغیههای روشن و صریح ما مبنی بر تعطیلی معادن شن و ماسه برای کاهش آلودگی هوا، شرکت شن وما از این دستورتخطی کرده و قرارشدتاپرونده وگردش کار آنها به دست مابرسد تاعلیه شان شکایت کنیم. این شرکت متخلف به دلیل عدم توجه به ابلاغیه های صادر شده و با شکایت اداره کل محیط زیست استان تهران تا پایان هفته جاری پلمپ و از فعالیت آن جلوگیری به عمل می آید.
حیدرزاده با بیان اینکه شرکت شن وما بدون داشتن پروانه مجاز بهره برداری؛ همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد افزود:این شرکت ها در گذشته مجوزی را از وزارت کشور دریافت کرده اند تا به اندازه معین و در مدت زمان محدود از بستر رودخانه کن برداشت داشته باشندکه البته در آن زمان، در حواشی این شرکت های شن و ماسه در جنوب غرب تهران واحدهای مسکونی وجود نداشت، اما اکنون آنها به عنوان یک تهدید بالقوه برای محیط زیست شهر تهران به شمار می روند و باید فکری عاجل کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه این نهاد تنها در بحث آلودگی هوا می تواند از فعالیت معادن شن و ماسه ورود پیدا کند خاطرنشان کرد: ما به دلیل عدم رعایت قانون و تعطیل نکردن این واحد صنعتی می توانیم به مدت محدود جلوی فعالیت شان را بگیریم، اما تعطیلی کامل این واحدها به عهده فرمانداری تهران است، چرا که فرمانداری متولی حاکمیت شهراست و آنها باید به کار چنین شرکت هایی که میزان آلایندگی شان بالاست، پایان بدهند.
حیدزاده در عین حال، تداوم برداشت از این معادن را یک تهدید بالقوه برای شهر تهران دانست و یادآور شد: معادن شن و ماسه با فضای ۴۰۰ هکتاری به عنوان یک زمین بدون دفاع در برابر باد و طوفان هستند و در صورت وزش باد، ذرات آلاینده به نقاط مختلف تهران وارد می شوند و یکی ازدلایل شکل گیری پدیده ریزگردها هستند. همچنین همجواری این شرکت ها با رودخانه کن و عمق بالای ۱۰۰ متری آنها نیز می تواند یک تهدید دیگر به شمار آید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه محیط زیست در زمینه برخورد با معادن شن و ماسه تنهاست اظهار کرد: در این زمینه باید وزارت کشور و فرمانداری به صورت مستقیم وارد عمل شوند. چرا که مجوز این شرکت ها از سوی آنها صادر شده و هم اکنون نیز مدت برداشت از بستر رودخانه به اتمام رسیده است. ما در روزهای اخیر نیز از معدنی در نزدیکی اسلامشهر بازدید و از یکی از واحدها شکایت کرده ایم تا آنجا نیز به تعطیلی کشیده شود.
محیط زیست استان تهران تنها می تواند در بحث آلایندگی این معادن ورود پیدا کند و برای تعطیلی همیشگی آنها لازم است تا نهادهای مجوزدهنده وارد عمل شوند و یکی ازمهمترین عوامل مؤثر در تولید آلایندگی شهر تهران را برای همیشه از میان بردارند.
نظر شما