۶ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۵۳

مدیر آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی؛

تشکیل شورایی در معاونت علمی برای توسعه فناوری های همگرا

تشکیل شورایی در معاونت علمی برای توسعه فناوری های همگرا

مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی معاونت علمی و فناوری از تشکیل شورایی در معاونت علمی برای توسعه فناوری های همگرا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد اختیاری درباره اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی در زمینه ترویج علوم شناختی در جامعه اظهار داشت: این ستاد به طور خاص چارچوپ‌هایی برای حمایت از کمپین‌های اجتماعی دارد تا افرادی که قصد معرفی حوزه‌های مختلف علوم شناختی به مردم را دارند حمایت شوند.

وی با بیان مثالی گفت: برای مثال، حمایت از کمپین‌هایی برای معرفی بیماری اوتیسم، سلامت مغز و نقش مغز در آموزش و پرورش توسط ستاد انجام شده است و تا حد امکان از این کمپین‌ها به طور خاص حمایت می‌کنیم.

برگزاری مسابقه مغزهای حیاط خلوت

وی با بیان اینکه در گام بعدی برای ترویج این حوزه حمایت از برنامه‌های آموزش علوم شناختی در دبیرستان‌ها انجام شد، افزود: در این راستا مسابقاتی تحت عنوان «مغزهای حیات خلوت» هر سال با حمایت ستاد در دبیرستان‌ها برگزار می‌شود تا با وسایل ساده‌ای که در حیاط هر خانه‌ای می‌توان پیدا کرد آزمایش‌های جالبی در مورد مغز انجام داد.

اختیاری عنوان کرد: در این مسابقات دانش‌آموزان به طور خاص آموزش‌هایی را درباره ثبت فعالیت‌های مغز می‌بینند تا بتوانند تغییرات این فعالیت را نشان دهند یا قادر به کنترل فعالیت‌های سوسک شوند تا فرمانی که مد نظر آنها ست را اجرا کند. دو دوره از این مسابقات تا کنون برگزار شده و حمایت برای برگزاری هر ساله این مسابقات از برنامه‌های ستاد است.

به گفته وی، عموم افراد جامعه می‌توانند در زمره مخاطبین این دانش قرار گیرند یعنی بسیاری از دغدغه‌ها و پرسش‌هایی که در این دانش مطرح است می‎تواند مورد توجه تک تک افراد جامعه قرار گیرد. اگر در این زمینه یافته‌های علمی جدی داشته باشیم علاوه بر تاثیر بر روی فضاهای دانشگاهی بر روی زندگی مردم جامعه نیز تاثیرگذار است.

فرآیندهای شناختی قابل اصلاح و تقویت هستند

اختیاری اظهار کرد: مردم جامعه باید آگاهی داشته باشند که مغز به عنوان پیچیده‌ترین و برترین موهبت الهی چه توانمندی‌های بی نظیر نهفته درونی دارد و در اختیار ما قرار می‌دهد بنابراین برای رسیدن به این هدف قدم نخست اطلاع رسانی است.

وی ادامه داد: نکته دوم اینکه فرآیندهای شناختی قابل اصلاح و تقویت هستند در واقع دانش علوم شناختی روش‌هایی برای تغییر و تقویت شناخت به ما می‌دهد.

علوم شناختی مرکزیت توسعه فناوری‎های همگرا را داراست

وی درباره اهمیت فناوری‌های همگرا و تاثیر علوم شناختی بر سایر فناوری‌ها گفت: برای همگرایی باید محمل و موضوعی وجود داشته باشد تا در قالب آن همگرایی رخ دهد موضوعی که جنبه‌های فناوری اطلاعات، نانو، زیست شناسی  و علوم شناختی را در بر گیرد بنابراین بهترین محمل برای آن مغز انسان است که تمام این آیتم‌ها را همزمان در دورن خود دارد.

اختیاری با بیان اینکه علوم و فناوری‌های شناختی می‌توانند مرکزیت توسعه فناوری‌های همگرا را داشته باشند عنوان کرد: در این راستا نیز شورایی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شده است تا مغز انسان بتواند به نوعی مرکزیتی برای توسعه فناوری‌های همگرا به کار رود و از این طریق این فناوری‌ها را در کشور توسعه دهیم.

کد خبر 3010638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha