پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۹ دی ۱۳۹۴، ۱۹:۳۷

بسته خبری- ۹

آنفلوانزا باز جان گرفت/ لغو سفر نعمت زاده به کردستان

آنفلوانزا باز جان گرفت/ لغو سفر نعمت زاده به کردستان

استان‌ها- در بسته خبری امروز گزیده اخباری از گوشه و کنار ایران را مرور می کنیم، از ماجرای اهدای کلید طلایی شهر اردبیل به اکبر عبدی تا آنجا که شرایط جوی سفر نعمت زاده به کردستان را لغو کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هر روز در صفحات استانی خبرگزاری مهر، اخبار متنوعی منتشر می شود که شاید در میان تیترهای متعدد خبری، برخی از آنها از نظر مخاطب دور مانده و یا در طول روز، مجالی برای رصد و اطلاع از این اخبار نبوده باشد.

بسته خبری مهر در برگیرنده برخی از مهمترین اخبار خبرگزاری مهر است که به شکلی خلاصه جمع آوری شده و در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

بسته امروز از جان گرفتن دوباره آنفلوانزای خوکی، شدت گرفتن آلودگی هوا و متعاقب آن تعطیلی مدارس در برخی استان ها، لغو سفر نعمت زاده به کردستان به دلیل شرایط جوی نامساعد خبر می دهد، اهدای کلید طلایی شهر اردبیل به اکبر عبدی، برگزاری یادواره شهید گنجی با حضور رئیس مجلس ، تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا، کمبود اعتبار و وسایل گرمایشی غیر‌استاندارد در مدارس اصفهان و گمانه زنی در مورد مرگ پرندگان در ارومیه نیز از دیگر خبرهای این بسته خبری است .

آنفلوانزای خوکی باز هم جان گرفت

این روزها آمار مرگ و میر در اثر آنفلوانزای خوکی گرچه به نظر کمتر شده، اما همچنان این بیماری جان می گیرد . در جدیدترین اخبار تعداد افرادی که به دلیل ابتلا به آنفلوانزای خوکی تاکنون در شهرهای دزفول و شوش جان باخته‌اند به سه نفر رسیده است .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در توضیح شرایط این بیماری در دزفول گفت: در روزهای گذشته افراد زیادی با مراجعه به بیمارستان مشکوک به ابتلا به این ویروس بودند اما خوشبختانه پس از چندی با مشخص شدن علائم سلامتی، این افراد از بیمارستان مرخص می‌شدند.

شکوهی تاریخی در مکانی محقر

ایران اسلامی دربرگیرنده آثار تاریخی شاخص و ارزشمند بسیاری است. این آثار در تمام استان های کشور پراکنده بوده و اغلب مسئولان نیز به منظور حفظ، حراست و پاسداشت این آثار ارزشمند تلاش هایی دارند. یکی از این اقدامات، نامگذاری هشتم دی، به عنوان سالروز ثبت ملی بنای تاریخی آرامگاه یعقوب لیث صفاری است. امسال انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول تصمیم گرفتند، در آشفته‌بازار بی‌توجهی‌ها به میراث چندین هزارساله این شهرستان، گام‌هایی نیز در راستای مهر آفرینی به این آثار و یادآوری جایگاه آنها بردارند.

چه گامی بهتر و با ارزش تر از اینکه به همراه عده‌ای از دوستداران فرهنگ و تاریخ شهرستان، مراسم گرامیداشتی با حضور در کنار آرامگاه این نخستین شهریار ایرانی و احیاگر هویت ایرانی و زبان فارسی برگزار کردند اما بسیاری وقتی وارد بقعه شدند با دیدن دیوارهای تخریب‌شده و خاک گرفته، زمینی که فرسوده بودن در آن موج می‌زد، پنجره‌هایی که گویا سال‌هاست همدمشان تارهای عنکبوت شده و مزاری که سنگ نداشت و آجرهای فرسوده و بعضاً تخریب‌شده‌اش همه چیز بر سرشان آوار شد. این گزارش روایت مشاهده آنهاست.

خانه خلیلیان به تاریخ پیوست

خانه خلیلیان نیز یکی دیگر از آثار تاریخی و ارزشمندکشورمان است که تلاش ها برای حراست از آن مؤثر نبوده و میراثِ فرهنگی بابل این روزها از غرش بولدوزرها می لرزد. تیغ بولدوزرها خانه تاریخی خلیلیان را خراب کرد تا این میراث دوره قاجاریه به تاریخ پیوسته و از آن نامی و یادی و یادگارهایی بماند.

بولدوزرها این بار هم زودتر از متولیان امر به بنای تاریخی در مازندران رسیدند و خانه‌ای با معماری خاص از دوره قاجاری را از حافظه زمین حذف کردند.

صبح یک روز تعطیل در دی‌ماه، بخشی از خانه قاجاری «خلیلیان» بابل که میراثی ماندگار از عهد قاجار است و روزگاری محل برگزاری روضه و حضور علمای بزرگ ازجمله مرحوم آیت‌الله «بیکایی» و مرحوم آیت‌الله «هادی روحانی» بوده تخریب شد و مسئولان اوقاف تخریبی بودن این بنا و احتمال آوار و ریزش را دلیل تخریب بیان می‌کنند.

ورزشگاه تختی قزوین؛ میراث فرهنگی یا مکان ورزشی

ورزش استان قزوین این روزها چندان وضعیت خوبی ندارد. تنها ورزشگاه مرکز در بین واگذاری به میراث فرهنگی یا ورزشگاه ماندن بلاتکلیف است تا حال روز ورزش قزوین نیز چندان بهتر از سایر استانها  نباشد.

در محدوده مرکز شهر قزوین مجموعه‌ای از امکانات ورزشی قرار دارد که بیش از نیم‌قرن در اختیار جوانان و نوجوانان علاقه‌مند به رشته‌های ورزشی به‌ویژه مناطق جنوبی شهر قزوین بوده است.

بلاتکلیفی این ورزشگاه ۵۰ ساله، دو هزار ورزشکار شهر که سالها در این مکان ورزش می کردند را در آستانه سرگردانی قرار داده است.

كشف ۶۳ قطعه عتیقه

اشیای تاریخی نیز از جمله میراث ارزشمند ایران زمین هستند که هویت، فرهنگ و تاریخ کشورمان را نشان می دهند و تقریبا هر روز خبری مبنی بر کشف قانونی(کشف از محل های تاریخی) و یا غیرقانونی(کشف از قاچاقچیان) اشیایی از گوشه و کنار کشور مخابره می شود .

امروز فرمانده نیروی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری از كشف ۶۳ قطعه اشیای عتيقه مربوط به قرن هشتم و نهم هجری در این استان خبر داد. طی بازرسی ماموران  ۶۳ قطعه شی عتیقه و ۹۹ سكه تقلبی کشف و در این ارتباط دو متهم نیز دستگیر شدند.

کشف اشیای عتیقه متعلق به دوره ساسانیان و افشاریه در زنجان

در زنجان نیز عده ای سودجو به هنگام فروش اشیای عتیقه شناسایی و دستگیر شدند. سرهنگ مهدی قدیمی فرمانده انتظامی شهرستان ایجرود از توابع استان زنجان از كشف سه سكه طلا، یك كوزه عصر آهن و یك سنگ قبر متعلق به دوره ساسانیان و افشاریه خبر داد.

وی با اشاره به دریافت خبری مبنی بر اینکه افرادی قصد فروش تعدادی اشیای عتیقه در شهرستان ایجرود را دارند تصریح کرد: در این زمینه دو متهم دستگیر و برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان ایجرود همچنین گفت: اشیای کشف شده مربوط به دوره ساسانیان و افشاریه است.

دستگیری سوداگر مرگ

در کنار افرادی که به قاچاق اشیای تاریخی و عتیقه مبادرت کرده و تاریخ و فرهنگ کشور را به یغما می برند، افراد بسیاری نیز در حوزه قاچاق مواد مخدر فعالیت کرده، و جان و شرف و سلامتی برخی هموطنانمان را دستمایه سودجویی خود قرار می دهند و هر روز نیز خبری مبنی بر دستگیری فردی و یا گروهی از آنها را داریم، اما فعالیت در این زمینه همچنان ادامه دارد .

امروز خبری داشتیم مبنی بر اینکه  یک سوداگر مرگ به همراه ۶ کیلو و ۹۸۵ گرم ماده روانگردان شیشه در اهواز دستگیر شد. مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر خوزستان با همکاری سربازان گمنام امام زمان (عج) در عملیاتی که با هماهنگی مقام قضایی صورت گرفته بود، مقدار۶ کیلو و ۹۸۵ گرم ماده مخدر روانگردان شیشه را از مخفیگاه یک نفر از سوداگران مرگ که در امر تهیه و توزیع مواد افیونی به ویژه مواد روانگردان در اهواز فعالیت داشت، کشف کردند.

تکلیف شهرداری که مشخص نیست

یکی مهمترین مسائل هر شهری، بهره مندی از مسئولان کاربلد ، دلسوز و متعهد است. اما گاهی این دغدغه رنگ دیگری به خود  گرفته و نداشتن مسئول به بحران تبدیل می شود . این روزها اولین شهر نفت خیز ایران مسئله اصلی اش نفت نیست بلکه انتخاب شهردار منتخب مسجدسلیمان محل اختلاف‌نظر موافقان و مخالفان در شورای شهر شده است.

موافقان قانونی بودن انتخاب خود را پیش می‌کشند ولی مخالفان انتخاب شهردار منتخب را قانونی نمی‌دانند و حتی تهدید کرده‌اند که در صورت تائید شهردار معرفی‌شده از سوی شورا از سوی استانداری دست به تحصن می‌زنند.

داستان هم از این قرار است که مخالفان ادعا دارند شهردار منتخب دارای کیفر خواست است و زندان هم رفته پس نمی تواند شهردار باشد و حالا آن ۶ نفر از ۱۱ نفری که به شهردار شدن وی رای داده اند می گویند کیفرخواست به‌صورت مکتوب از طرف مراجع قانونی به دفتر شورای شهر اعلام نشده است. در حالیکه چشم همه برای تایید یا رد این حکم به استانداری است مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان هم می گوید: شورای شهر وی را به شکل غیرقانونی انتخاب کرده، موارد اتهام در حال بررسی و تعیین صحت‌وسقم است و به‌هرحال وقتی چنین مسائلی وجود داشته باشد بحث تا اندازه‌ای پیچیده‌تر هم می‌شود.

کلید طلایی شهر اردبیل به اکبر عبدی اهدا شد

به موازات شرایط پیچیده ای که شهرداری مسجد سلیمان با آن مواجه شده و همزمان با سالروز میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و در جشن میلاد نور که بعد از ظهر روز سه شنبه با حضور بیش از شش هزار نفر از شهروندان اردبیلی برگزار شد، کلید طلایی شهر اردبیل از سوی شورا و شهرداری اردبیل به نمایندگی از مردم، به اکبر عبدی اهدا شد.

پس از اهدا کلید طلایی؛ اکبر عبدی که از استقبال بی نظیر مردم اردبیل هیجان زده شده بود، با اعلام اینکه تاکنون چنین استقبالی ندیده است، گفت: خود را اصالتا اردبیلی و از روستای آقاباقر از توابع مرکز این استان می دانم و به اردبیلی بودن خود افتخار می کنم.

اکبر عبدی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون ایران و دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر است. عبدی را بیشتر به خاطر بازی‌های کمدی و طنز می‌شناسند. وی از پدر و مادری اردبیلی در سال ۱۳۳۹ در محله نازی‌آباد تهران زاده شد و از سال ۱۳۵۸ با دریافت مدرک دیپلم با نمایش‌های آماتوری فعالیت هنری‌اش را آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۶۲ به تلویزیون رفت و تاکنون به نقش‌آفرینی در موضوعات مختلفی می‌پردازد.

بزرگترین انجیرستان دیم جهان همچنان درگیر «موزائیک»

بهره مندی از باغ ها و مزارع سالم و پربار از آرزوهای باغداران و کشاورزان است، آفت زدگی، سرمازدگی و ... محصول را ضایع کرده و کشاورز و باغدار را متضرر می کند . اگر تیتر بالا را خوانده اید بدانید که منظور ما از موزاییک آن موزاییکی که به ذهنتان می رسد نیست بلکه این موزاییک یک بیماری عفونی جدی است که درختان انجیر را درگیر می کند و حالا انجیرستان‌های شهرستان استهبان فارس که بزرگترین انجیرستان دیم جهان به‌شمار می‌رود درگیر آفت موزائیک است، آفتی که تاثیر زیادی در کاهش محصول دهی این باغات داشته است.

فرماندار شهرستان استهبان در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون آخرین وضعیت انجیرستان‌های استهبان که طی چند سال گذشته با خشکسالی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند، گفت: در گذشته که خشکسالی نبود، برداشت انجیر در این شهرستان به ۲۰ هزار تن در سال می‌رسید اما در حال حاضر به دلیل خشکسالی تولید این محصول کاهش چشمگیری داشته است.

دلالان زعفران یزد پول پارو می‌کنند

از دیگر آفات زمین های کشاورزی و از مشکلات کشاورزان، دلالان هستند. از زمانی که بحران آب در یزد جدی‌ شد و خشکسالی کمر بسیاری از کشاورزان در مناطقی از جمله مهریز، بافق، بهاباد و خاتم را شکست، اغلب درختان کف‌بر شدند و گیاهان پرسود اما کم‌آب‌خواه، نظیر پسته و زعفران جایگزین آن شدند.

کشت زعفران در استان یزد چند سالی به شکل محدود انجام شد اما کشاورزان قانع و زحمتکش یزد که می‌دیدند زعفران زحمت و خطرپذیری کمتری نسبت به سایر محصولات کشاورزی دارد، کشت این گیاه را جدی گرفته و رفته رفته رونق گرفت به نحوی که اکنون برخی شهرستان‌های استان نظیر بهاباد و بافق، قطب تولید زعفران در کشور به شمار می‌روند.

بپا دوربین ثبتت نکنه!

در حالیکه این روزها کم نیستند دوربین های ثبت سرعت در جاده ها اما باز هم معاون وزیر راه و شهرسازی که به استان لرستان سفر کرده بود خبر می دهد ۱۸۰۰ دوربین ثبت سرعت در محورهای مواصلاتی کشور نصب می‌شود.

وی به انعقاد قراردادی برای تجهیز راه های شریانی کشور که حدود ۳۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر هستند اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی آغاز شده و در حال حاضر در محور تهران - قم - اصفهان(تهران - ساوه) در حال نصب دوربین ها هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدوارم ظرف ۲.۵ تا سه سال آینده بتوانیم حدود هزار و ۸۸۰ دوربین را که طی این قرارداد پیش بینی شده نصب کرده و با بهره برداری از این دوربین ها، سرعت های غیرمجاز و رفتارهای پرخطر رانندگان را کنترل کنیم.

خلاصه اینکه دیگه واقعا باید آهسته رفت و آهسته آمد.

 کولاک در چهارمحال و بختیاری

فصل زمستان است و از گوشه و کنار کشور خبرهای برفی و بسته شدن راه های شهری و روستایی کم نیست. یکی از خبرهای امروز این بود که مدیر کل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری از ورود یک سامانه بارشی به این استان خبر داد و گفت: برف و کولاک چهارمحال و بختیاری را فرا می گیرد.

این سامانه بارشی از اواخر امروز چهارشنبه در استان فعال می شود. این سامانه بارشی ابتدا موجب بارش برف در مناطق غربی استان و سپس موجب بارش برف و باران در دیگر مناطق استان چهارمحال و بختیاری می شود. در کنار بارش برف، وزش باد شدید نیز در استان پیش بینی می شود که همین امر موجب ایجاد کولاک در جاده های استان می شود. بارش برف و باران همراه با وزش باید شدید تا روز شنبه هفته آینده برای چهارمحال و بختیاری پیش بینی می شود. هم اکنون دمای شهرکرد منفی هفت درجه سانتی گراد است.

البته در دیگر استان جنوبی کشور یعنی بوشهر نیز پیش بینی ورود دو سامانه بارشی جدید شده است.  از امروز یک سامانه از قسمت شمالی استان وارد خواهد شد که به تدریج به سمت جنوب استان حرکت خواهد کرد و عمده فعالیت آن از امروز تا فردا ظهر خواهد بود که بارش‌ها به صورت رگباری است. همچنین سامانه بارشی دیگری از روز جمعه وارد استان بوشهر می‌شود که تا روز شنبه در استان است و صبح یکشنبه از استان بوشهر خارج خواهد شد.

شرایط نامساعد جوی سفر نعمت زاده به کردستان را لغو کرد

برف با همه زیبایی اش خطرات و مشکلاتی هم بدنبال دارد، مه گرفتگی، سرمای هوا و کاهش دید باعث شد تا سفر یک روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به کردستان لغو شده و کلنگ زنی و افتتاح طرح های تولیدی و صنعتی کردستان به زمانی دیگر موکول شود.

قرار بود بر اساس هماهنگی ها و برنامه ریزی های صورت گرفته نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت سفری به کردستان داشته باشد ولی صبح امروز مه گرفتگی شدید، سرمای هوا و کاهش دید این سفر را لغو کرد.

بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شده بود با حضور وزیر و مسئولان استان کلنگ احداث کارخانه سیگار در سقز، کارخانه لاستیک در سنندج و کارخانه سیمان در دیواندره به زمین زده شود. همچنین قرار بود در جریان این سفر معدن طلای شهرستان قروه نیز به بهره برداری برسد.

بارش برف در کردستان تا ۱۵ روز ادامه خواهد داشت

خبر برفی دیگری نیز از کردستان داشتیم و آن اینکه بعد از یک هفته هوای سرد در استان کردستان، از صبح امروز بار دیگر بارش برف آغاز شده و این بارش در سراسر استان به صورت برف و باران ادامه دارد. اما نکته قابل توجهی که محمد طالب حیدری مدیر کل هواشناسی استان کردستان با خبرنگار مهر در میان گذاشته این است که بر اساس بررسی های صورت گرفته این موج بارش حدود دو هفته در استان کردستان فعال است و به همین دلیل پیش بینی می شود که طی ۱۵ روز آینده این بارش ها ادامه دارد.

وی به جزئیات موج اول بارشی در استان کردستان اشاره کرده و گفته است: موج نخست این بارش ها تا ظهر پنج شنبه در استان کردستان ادامه دارد و پنج شنبه شب شاهد قطع بارش ها خواهیم بود. ادامه بارش ها از روز جمعه آغاز و کم و بیش به صورت متناوب هفته های آتی ادامه خواهد داشت.

یادواره شهید گنجی با حضور رئیس مجلس

برگزاری مراسم یادواره شهدا با حضور مسئولان کشوری از برنامه های ویژه استان های کشور است که باهدف ارج نهادن به مقام شامخ شهدا برگزار می شود، طی روزهای آینده در همین ارتباط  یادواره شهید صادق گنجی قرار است پای علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی را به دشتستان باز کند. 

بیست و پنجمین یادواره سفیر فرهنگی ایران شهید صادق گنجی با همکاری دفتر بسیج دانشجویی شهیدگنجی دشتستان و سپاه ناحیه شهرستان دشتستان برگزار می‌شود.

شهید صادق گنجی در سال ۱۳۶۵ و در سن ۲۴ سالگی مسئولیت خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را در پاکستان برعهده داشت که در ۲۸ آذرماه سال ۱۳۶۹ در مراسم تودیع خود مقابل هتل اینترنشنال لاهور پاکستان براثر هجوم وحشیانه ایادی استکبار به شهادت رسید. مراسم یادبود او دوازدهم دی ماه برگزار می شود.

گرامیداشت سالروز ۹ دی

 

امسال نیز سالروز گرامیداشت ۹ دی در اقصی نقاط کشور برپا شد . از آن جمله اسدالله بادامچیان در سفری به استان خوزستان در این باره گفت: دشمنان ایران وقتی از جنگ علیه کشور ما ناامید شدند، سراغ نفوذ آمده‌اند ولی بی‌شک این بار نیز مردم اجازه هیچ حرکتی به آنها نمی‌دهند.

 

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: در این مدت، توطئه‌های بی‌شماری علیه کشور مثل جنگ هشت‌ساله، ترورهای گوناگون، تحریم و فتنه‌گری از سوی کشورهای مستکبر دنیا راه افتاده است ولی اکنون اقتدار ایران به‌جایی رسیده که کشورهای ابرقدرت مجبور هستند با احترام با ما صحبت کنند.

حجت‌الاسلام  مصلحی،وزیر سابق اطلاعات نیز به شیراز سفر کرد و در نشستی گفت: استکبار برای منحرف کردن اسلام، حرکت‌های مختلفی انجام داد که یکی از آنها فتنه بود که با محوریت نفوذ انجام شد. در فتنه ۸۸ طی بررسی‌هایی که انجام دادیم، بیش از ۲۵۰ نفر در سفارت انگلیس کار می‌کردند که از این میان ۵۴ نفر انگلیسی و ۲۰۰ نفر ایرانی بودند. این افراد در سطح کشور پراکنده شدند و ملاقات‌های مختلفی با خواص انجام دادند تا آنان را دچار اشتباه محاسباتی کنند.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد نیز در گفتگو با مهر در این باره گفت:حماسه ۹ دی روز میثاق امت با ولایت بود .این روز، روز رسوایی منافقین و فتنه گران و بیداری مردم است که برای همیشه در تاریخ درخشان ایران اسلامی جاودانه خواهد ماند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه، در شهر کرد حاضر شد و گفت: دشمنان نظام و کشور در سال ۸۸ به دنبال براندازی جمهوری اسلامی ایران بودند و امید داشتند که تا پایان سال ۸۸ جمهوری اسلامی دیگر وجود نخواهد داشت. مردم در روز ۹ دی با حضور حماسی خود در خیابان ها تمام تحلیل ها و امید آنها را نقش بر آب کردند.

محمد حسین صفار هرندی ،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در استان بوشهر حاضر شد و گفت: حماسه  ۹ دی اتفاق نادری است که حاصل نفوذناپذیری ملت بود و راهپیمایی عظیم ۹ دی ۸۸ راه نفوذ را بست و از بروز فتنه دیگر جلوگیری کرد.

 

آلودگی هوا مدارس را تعطیل کرد

این روزها آلودگی و وارونگی هوا به معضلی برای برخی استان ها و شهرها تبدیل شده که مسئولان برای تعدیل این مشکل و کم کردن تردد در خیابان ها، به تعطیلی مدارس مبادرت می کنند.

امروز آلودگی و وارونگی هوا باعث تعطیلی مدارس ابتدایی و پیش دبستانی تبریز شد. مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص گفته است بنابه تصمیم ستاد مدیریت بحران و با توجه به آلودگی هوا مدارس پیش دبستانی و ابتدائی و مدارس استثنایی شهرستان تبریز روز چهارشنبه نهم دیماه تعطیل شد.

مدارس اراک هم تعطیل شد

براساس اعلام اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی، مراکز پیش دبستانی و مدارس مقطع ابتدایی شهر اراک در نوبت صبح روز چهارشنبه نهم دی ماه به علت افزایش آلودگی هوا تعطیل اعلام شد.

همچنین مدارس ابتدایی نوبت صبح برخی روستاهای همجوار اراک نیز همچون ضامنجان، گاوخانه و رباط میل امروز تعطیل شد.

اصفهان هم از تعطیلی مدارس بی نصیب نماند

با اعلام مرکز هماهنگی اطلاع‌رسانی آلودگی هوای اصفهان برخی مدارس این استان و چند شهر دیگر آن امروز چهارشنبه تعطیل شد.

بر این اساس مهدهای کودک، مراکز پیش‌دبستانی و مدارس ابتدایی نواحی شش‌گانه آموزش و پرورش اصفهان، سجزی، شهرستان شاهین‌شهر و میمه به جز شهر میمه، شهرستان‌های برخوار، خمینی‌شهر، لنجان به جز شهر باغبهادران، نجف‌آباد و  مبارکه امروز در نوبت صبح تعطیل بود.

آلودگی مدارس البرز را هم تعطیل کرد

به دنبال تشکیل کمیته اضطرار آلودگی مدارس ابتدایی، پیش دبستانی و مهدهای کودک شهرستان های کرج و فردیس به دلیل آلودگی هوا امروز چهارشنبه تعطیل اعلام شد.

مدارس تهران هم تعطیل شد

در استان تهران نیز مدارس ابتدایی و پیش دبستانی اکثر مناطق استان تهران به غیر از پردیس، فیروزکوه و دماوند تعطیل شد.

گمانه زنی در مورد مرگ پرندگان

هزاران پرنده بیش از دو ماه پیش در ارومیه تلف شدند و در همان زمان اعلام شد این حادثه به دلیل مسمومیت بوده اما تاکنون هیچ نهادی به صورت رسمی در این خصوص اظهار نظر نکرده است و حتی برخی مسئولان احتمال مسمومیت را منتفی دانسته اند.

در این رابطه پرویز آراسته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرگ بیش از دو هزار پرنده را بی ربط به آنفلوانزای پرندگان عنوان کرده و ضمن اعلام اینکه بررسی های دقیقتر ادامه دارد، این اتفاق را در اثر مسمومیت ناشی از دفع غیراصولی فاضلاب عنوان کرد .

ولی در همین حال رسول اکبری مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی در مصاحبه ای، با اشاره به تلف شدن هزاران قطعه از انواع پرندگان کوچک جثه در اطراف شهرک صنعتی ارومیه و پادگان المهدی اعلام کرده بود با توجه به تحلیل‌های انجام شده، فاضلاب خانگی شهر ارومیه فاقد آلودگی‌های شیمیایی و سموم بوده و مواد مضر برای زیست پرندگان اعم از فلزات سنگین و مواد معدنی سمی در فاضلاب خانگی شهر ارومیه در محدوده مجاز استانداردهای زیست محیطی قرار دارد.

کمبود اعتبار و وسایل گرمایشی غیر‌استاندارد در مدارس اصفهان

برخوردار بودن مدارس از وسایل گرمایشی استاندارد سلامت دانش آموزان را تضمین و خیال خانواده ها را راحت می کند، هنوز فراموش نکردیم حادثه دلخراشی که برای دانش آموزان مدرسه شین آباد رخ داد . به همین دلیل حساسیت در مورد وسایل گرمایشی مدارس این روزها بالاتر رفته و انتظارها هم بیشتر شده است .

اما با همه این ها مدارس استان اصفهان به لحاظ بهره‌مندی از وسایل گرمایشی حال‌وروز خوبی ندارند و با دارا بودن ۱۳ هزار و ۴۲۷ کلاس درسی که با وسایل گرمایشی غیراستاندارد گرم می‌شوند در این زمینه رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که بسیاری از شهرستان‌های استان اصفهان جزو سردترین نقاط کشور هستند و در این زمینه می‌توان از شهرستان‌‌های فریدن، فریدون‌شهر و سمیرم یاد کرد که در گرم‌ترین روزهای سال نیز در وضعیت دمایی نزدیک به صفر درجه سانتی‌گراد به سر می‌برند و زمستان نیز در اغلب روزها در وضعیت دمایی زیر صفر درجه سانتی‌گراد هستند.

ورزش البرز از بام اعتبارات افتاده است

از ورزش شهرستان البرز خبرهای خوبی به گوش نمی رسد. پولی برای پروژه های نیمه تمام این استان جوان نمانده و مردم و ورزش دوستان منتظر هستند که شاید در سفر رئیس جمهور برای ورزش از بام افتاده این استان بشود کاری کرد.

جوانان البرزی سال‌هاست با حداقل‌ها ورزش می‌کنند، گویی فقر امکانات جزئی از ورزش شده است. با این‌حال این نارسایی‌ها آن‌ها را از رسیدن به قله‌های ورزش نا امید نکرده است و همین همت والاست که البرز را در جمع ۵ استان اول مدال‌آور کشور قرار داده است.

فضولات انسانی در تپه سوگله گرگان تخلیه می‌شود

گرگان هم باز هم با یک مشکل زیست محیطی دیگر مواجه شده است. این بار تخلیه فضولات اسانی در محیط زیست باعث شده که مردم نسبت به این کار معترض شوند.

تپه گردشگری سوگله، سال ها پیش جنگلی زیبا بود به طوری که امکان ورود به بخشی از این منطقه وجود نداشت. اما امروز شاهد آن هستیم که این مرکز گردشگری تبدیل به معدن نخاله های ساختمانی و دریاچه فضولات انسانی شده و خبرنگار مهر از این فاجعه زیست محیطی فیلمی تهیه کرده که نشان می دهد چگونه منطقه ای بکر ، به محل تخلیه فضولات تبدیل شده است.

بانکی که فارغ‌التحصیلان را زمین زد

شهرک گلخانه‌ای دیناروند این روزها درحالی ۱۰ ساله می‌شود که وعده‌هایش دیگر عیار ندارد، ریش و قیچی دست «بانک زمین» افتاده تا فارغ‌التحصیلان را زمین بزند و دسترنج لرستان رابه حراج بگذارد.

داستان هم از این قرار است که کار احداث زیرساخت‌های شهرک گلخانه‌ای دیناروند از سال ۸۴ آغازشده و باوجود آماده بودن واحدهای آن همچنان کار واگذاری گلخانه‌ها به متقاضیان بلاتکلیف است تا فارغ‌التحصیلانی که ۱۰ سال عمر خود را در انتظار تحویل واحدها گذرانده‌اند از فعالیت در این شهرک گلخانه‌ای مأیوس شوند.

ایجاد شهرک گلخانه‌ای دیناروند باهدف اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار کشاورزی لرستان و همچنین رونق کشت‌های گلخانه‌ای که امروزه در کشورهای توسعه‌یافته دنیا رواج یافته، در دستور کار مدیران استانی قرار گرفت، موضوعی که باگذشت ۱۰ سال از آغاز کار اجرایی آن هنوز محقق نشده است. با همه داستانی که این گلخانه ها از سر گذرانده و انگشت اتهامی که به سوی بانک زمین است مدیرعاملش حاضر به پاسخگویی نیست.

کد خبر 3013227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha