به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادیآملی مسئول دفتر آیت الله جوادی آملی و رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء در مراسم گشایش دفتر وی در شهرستان رشت در سخنانی به تشریح اهداف و فعالیتهای علمی و فرهنگی دفترآیت الله جوادی آملی پرداخت.
وی با اشاره به علمای برجسته استان گیلان همچون آیت الله بهجت خطّه گیلان را خطّهای عالمپرور دانست و بیان داشت:خطّه عظیم گیلان گوهرهای ارزشمندی همچون آیت الله بهجت را در درون خود پرورش داده است؛ درود و تحیّات الهی بر همه عالمان این دیار که با مجاهدتهای خود در راه احیاء دین تلاش و کوشش کردند.
مسئول دفتر آیت الله جوادی آملی در ادامه به اهمیت تبیین جایگاه دفاتر مراجع عظام تقلید در ارتباط با اقشار مختلف جامعه پرداخت و اظهار داشت:جایگاه مرجعیت و در رأس آن این نکته اساسی که مرجعیت شیعه دارای یک خاستگاه عمیق دینی و الهی است باید به درستی برای جامعه اسلامی تبیین شود.
وی ادامه داد:ارجاع مردم به فقها و کارشناسان دینی امری است که در بیان حضرت بقیه الله الاعظم به آن تأکید شده است چرا که مرجع، کسی است که دارای شرایط خاص علمی و دینی باشد و تمام شخصیت خود را از ساحت دین بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادیآملی با بیان این مطلب که «مرجعیت باید به گستردگی اقتضائات روز جهان بشری باشد» خاطرنشان کرد:مرجعیت مسیر مستقیم هدایت را به جامعه بشری در هر عصری نشان میدهد و این دلیل اصلی توجه آحاد مردم جامعه به جایگاه مرجعیت است. مرجعیت در عصر غیبت مهمترین رکن دیانت است که اگر این جایگاه به هر نحو تضعیف شود بیشک ضلالت امت و جامعه را در پی خواهد داشت.
وی ابراز داشت:جامعه برای رسیدن به صراط مستقیم نیازمند حجت است و حجت نزد انسانهای باتقوا، شجاع و عالمی است که دارای قدرت درک شئونات جامعه روز باشند. مرجعیت امروزه با توجه به گستردگی علوم و نیازهای جامعه بشری نمیتواند تنها در زمینه علم فقه صاحبنظر باشد بلکه باید در سطوح و شئونات مختلف وارد شود و اظهار نظر کند.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء تاکید داشت:مرجعیت امروزه باید با بینش عمیق، وسیع و همه جانبهنگر به حوزه مسائل مختلف ورود کند و از نظرات کارشناسی شده و دقیق صاحبنظران در زمینههای مختلف بهره بگیرد تا بتواند اندیشه ناب و بلند الهی را در زمینههای مورد نیاز در اختیار اقشار و اصناف مختلف جامعه بگذارد.
وی در فراز دیگری از سخنان خود به گستردگی مدرسه فکری آیت الله جوادی آملی و تلاش ایشان برای پاسخگویی به نیازهای مختلف جامعه امروزی اشاره کرد و بیان داشت: اسلام همه چیز را در حدّ اعلای آن در خود دارد و این مراجع هستند که میتوانند این نظریات را استخراج کنند و در اختیار جامعه قرار دهند؛ اگر امروز آیت الله العظمی جوادی آملی مباحثی همچون علم دینی، تمدن نوین اسلامی، علوم انسانی اسلامی و سایر مباحث مبتلابه جامعه امروز را مطرح میکند همه این مسائل ریشه در عمق مباحث اسلامی دارد که ایشان با دقت و کوشش فراوان به استخراج آنها پرداخته است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادیآملی افزود: ویژگی ممتاز منظومه فکری آیت الله العظمی جوادی آملی این است که علوم مختلف را در خدمت فهم قرآن قرار داده است و همه علوم اسلامی را در ظلّ قرآن و عترت معنا و تفسیر میکند که امیدواریم گشایش این دفتر در استان بزرگ گیلان راه را برای ارتباط هرچه بیشتر جامعه علمی و دینی این استان با مدرسه فکری آیت الله جوادی آملی هموار کند
وی در پایان خواستار ترویج فرهنگ حضور و توجه همه اقشار جامعه به ساحت مرجعیت و اهتمام هر چه بیشتر به جایگاه مرجعیت در جامعه شد.
نظر شما