به گزارش خبرنگارمهر، این هفته بودجه ۱۸ هزار میلیاردی شهرداری تهران برای سال ۹۵ به شورا ارائه شد. بودجه سال آینده شهرداری تهران رشد اندکی نسبت به سال ۹۴ داشته است.
ناصر امانی معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران درباره بودجه سال ۹۵ شهرداری تهران میگوید: با توجه بر افزایش اجتناب ناپذیر برخی هزینه های جاری در بودجه سال آینده مانند حقوق و دستمزد، بودجه سال ۹۵ را انقباضی و با رعایت اولویت های مورد نظر شورای اسلامی شهر و شهردار تهران تدوین کرده و بودجه سال آینده نسبت به سال جاری افزایش اندکی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه سال گذشته شهرداری تهران انقباضیترین بودجه را در میان كلانشهرهای كشور به تصویب رساند، تصریح کرد: رشد ۱۰درصدی در بودجه سال ۹۴شهرداری تهران به معنای توجه به سیاست اقتصاد مقاومتی بود. موضوعی كه رهبر انقلاب از همه نهادها خواسته بودند تا این روش اقتصادی را سرلوحه برنامههایشان قرار دهند.
امانی با بیان اینکه بودجه سال آینده ٧٠درصد عمرانی و٣٠درصد هزینه ای و نگهداشت است، اعلام کرد: اولویتهای بودجهای سال ۹۵شهرداری تهران بر مدار توسعه حملونقل عمومی است.
شهردار تهران نیز در جریان ارائه لایحه بودجه سال ۹۵ در صحن علنی شورای شهر تهران با اشاره به لایحه ششم توسعه دولت گفت: در مورد این روند برنامه ششم احساس خطر جدی برای مدیریت شهری میکنم و اگر اتفاقاتی که در برنامه ششم نوشته شده، اجرائی شود دیگر وجود شهرداری و شورای شهر معنا ندارد و در آینده به پیشرفت کشور خسارات جبرانناپذیری وارد میکند.
وی در ادامه به برخی از این موارد نگرانی پرداخت و گفت: مالیات بر ارزش افزوده در مجلس هفتم تصویب شد و سهدرصد برای آن در نظر گرفته بودند و قرار بود نصف- نصف بین شهرداری و دولت تقسیم شود، اما حالا که مالیات بر ارزش افزوده ٩ درصد شده است، سهم شهرداری نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش نیز داشته است. جدای از همه این موارد در برنامه ششم پیشبینی شده که همه درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به خزانه دولت ریخته و پس از آن از طریق وزارت کشور به شهرداریها اختصاص داده شود که بر این اساس فلسفه وجودی شورا و شهرداری بیمعناست و با این شرایط نظام اداری و اجرائی شهرداری در برنامه ششم دولتی میشود.
قالیباف میگوید در برنامه ششم آییننامه اداری و استخدامی شهرداریها تحت نظر وزارت کشور در نظر گرفته شده و این یعنی یک گام دیگر برای دولتیکردن شهرداریها، که مسیر درستی نیست.
۱۵۷۰ گود رها شده داریم
این هفته اقبال شاکری، ریبس کمیته عمران شورای شهر تهران با اشاره به گودهای پرخطر شهر تهران گفت: طبق بررسیهای سازمان نظام مهندسی، از چهار هزار گودبرداری انجام شده در سطح شهر تهران، هزار و ۵۷۰ گود رها شده داریم؛ یعنی از زمان پایان فعالیتهای آن گذشته و عملیات ساختمانی در آن انجام نمیشود.
وی ادامه داد: از میان گودهای رها شده، ۱۵۰ گود در مرحله پرخطر و بحرانی قرار دارد که هرچه سریعتر باید ایمنسازی شوند. معمولاً برای برخورد با این گودها، اخطار داده میشود تا هرچه سریعتر مجریان نسبت به ایمنسازی اقدام کنند اما آنچه از روال کار در شهرداری مشخص است، تنها گزارشات و اخطارهای متعددی به مالکان داده شده و برخورد خاصی نمیشود.
شاکری اضافه کرد: بر اساس ماده ۵۵ بند ۱۴ قانون شهرداریها اگر بنا یا سازهای، ایمنی شهر را به خطر بیندازد، شهرداری رأساً می تواند وارد شود و گود را ایمنسازی کند و سپس هزینه را از مالک دریافت کند.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با اشاره به گود ایران زمین، گفت: این گود توسط شهرداری ایمنسازی شد اما به دلیل آنکه مالک آن به وزارت نفت بدهی داشت، این ملک دست به دست شده و در حال حاضر مشخص نیست مالک آن چه کسی است و کمی روند دریافت هزینههای شهرداری بابت ایمنسازی پیچیده شده است.
وی ادامه داد: شهرداری حتی در خصوص ساختمانهای مخروبه و نیمه مخروبه که برای شهروندان ایجاد مشکل میکند نیز میتواند با استفاده از همین بند، ورود پیدا کند. همچنین در یکی از تبصرههای بودجه ۹۴ این موضوع آمده است که شهرداری در مواقع بحرانی اجازه ایمنسازی را دارد.
قطع درختان سعدآباد تایید شد
این هفته معاون خدمات شهری شهردار تهران با تایید قطع درخت در کاخ سعدآباد گفت: با متخلفان برخورد قانونی شد.
مجتبی عبداللهی با بیان اینکه موضوع قطع درختان کاخ سعدآباد از داخل این مجموعه به ما گزارش داده شد و ما تیم بازرسی خود را به محل اعزام کردیم.
وی افزود: پس از سرکشی ها مشخص شد حدود چند چنار خشک شده و حدود ۱۴ درخت عرعر در محدوده فضای سبز کاخ سعدآباد قطع شده است.
معاون خدمات شهری شهردار تهران با اشاره به برخورد قاطع مدیریت شهری با متخلفان توضیح داد: با متخلفان بر اساس ماده ۴ برخورد کرده و این پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده شد. همچنین کاشت ۲ برابر تعداد درختان قطع شده نیز بخش دیگری از جریمه خاطیان است.
این هفته سید جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل وترافیک شهردار تهران در صحن غیر علنی شورا به ارائه گزارش عملکرد مالی مترو در سال ۹۴ پرداخت.
سید جعفر تشکری با اشاره به اقدامات عمرانی شرکت مترو در سال ۹۴ گفت: در سال ۹۴ ادامه عملیات تکمیلی خط ۶ و ۷ و ۳ در دستور کار بود. خط ۶ که از دولت آباد به سمت میدان بسیج و خیابان بعثت، خیابان ۱۷ شهریور، میدان سپاه و پارک لاله و در نهایت به غرب تهران منتهی می شود و مسیر خط ۷ نیز از ورزشگاه تختی، بلوار شهید محلاتی، خیابان ۱۷ شهریور، بزرگراه نواب می گذرد و تا میدان صنعت ادامه می یابد که برای ساخت این دو خط در سال ۹۴ تمام توان خود را به کار بسته ایم.
بالغ بر ۷۱ درصد بودجه مصوب مترو محقق شده است
وی سپس به تشریح عملکرد مالی در بخش اعتبارات نقدی و غیرنقد پرداخت و افزود: در بخش نقد اعتبارات به تفکیک موارد ذیل ارائه می شود؛ در بخش سرمایه ای برای ساخت و احداث مترو ۱۹۹۰ میلیارد تومان بودجه مصوب سال ۹۴ در نظر گرفته شده، همچنین برای بازپرداخت وام های مترو ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب در نظر گرفته شده و در بخش کمک دولت در حوزه عمرانی ۲۳۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب پیش بینی شده است.
معاون شهرداری تهران ادامه داد: آنچه تا امروز محقق شده است مجموعا ۹۸۲ میلیارد تومان از بخش سرمایه ای بوده که بالغ بر ۵۰ درصد مبلغ ساخت بوده است. ۶۳۳ میلیارد تومان بابت بازپرداخت وام های مترو نیز پرداخت شده که سرجمع در سال ۹۴ تا امروز یک هزارو ۶۴۵ میلیارد تومان تحقق یافته که بالغ بر ۷۱ درصد بودجه مصوب مترو بوده است.
وی تاکید کرد: از ۲۳۵ میلیارد تومان سهم دولت نیز تنها ۴۷.۵ میلیارد تومان تحقق یافته است.
تشکری تصریح کرد: این اعتبارات تنها در بخش نقد بوده و هنوز اعتبارات غیرنقد نیز تحقق نیافته که در این صورت می توان گفت بودجه کل مترو از سوی شهرداری تهران تخصیص می یابد.
معاون شهردار تهران همچنین به هزینه تملک املاک معارض در مسیر ایستگاه ها، پرداخت و اظهار داشت : در بخش تملک املاک معارض تا امروز در خط ۶، ۹۰ پلاک شخصی، ۶۵ پلاک شهرداری و ۸ پلاک دولتی تملک شده که بالغ بر ۶۱۷ میلیارد تومان نیز برای آنها هزینه شده است. در بخش خط ۷ نیز ۸۹ پلاک شخصی، ۶ پلاک دولتی و ۴۸ پلاک شهرداری با هزینه ای بالغ بر ۵۷۰ میلیارد تومان تملک شده است.
نظر شما