پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۳۵

پیش‌بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور

ماه‌های کم بارش پیش روست

ماه‌های کم بارش پیش روست

سازمان هواشناسی کشور پیش‌بینی کرد که باوجود افزایش ۲۴درصدی بارش امسال تا آغاز بهمن، بارش بهمن ماه احتمالا کمتر از میانگین بلندمدت است و بارش سه ماه آتی هم کمتر از آن پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان هواشناسی کشور در گزارش پیش‌بینی فصلی خود پیش‌بینی کرده است: دمای هوای بهمن و اسفند به ترتیب دارای ۰.۵تا ۱.۵و ۱ تا ۲ درجه نابهنجاری مثبت خواهند بود که علاوه بر افزایش میزان تبخیر سبب تسریع در ذوب برف موجود در دامنه های البرز و زاگرس می شود.

بر اساس این گزارش بارش سال زراعی جاری تا مورخه ۱۳۹۴/۱۱/۴ حدود ۲۴درصد نسبت به بلندمدت افزایش یافته است ولی با توجه به کاهش ۱۸ درصدی بارش در دوره مشابه در سال گذشته، اثربخشی این افزایش بارش قابل توجه نیست و با توجه به بحران منابع آب های سطحی و زیرسطحی، رعایت و اجرای برنامه های کنترل و مصرف بهینه آب و انرژی  اهمیت زیادی دارد. بارش بهمن ماه تقریبا در تمامی مناطق کشور، به ویژه در نواحی غربی، گرایش به کمتر از میانگین بلندمدت دارد. علاوه بر آن بارش سه ماه آتی (بهمن-اسفند و فروردین) نیز در حد میانگین بلندمدت تا کمتر از آن پیش بینی می شود.

 تغییرات(%) بارش استان ها از۹۴/۷/۱ تا۹۴/۱۰/۲۹ نسبت به بلندمدت
 تغییرات(%) بارش استان ها از۹۴/۷/۱ تا۹۴/۱۰/۲۹ نسبت به بلندمدت

بر اساس این گزارش بیشترین مقدار افزایش بارش در استان های ایلام و کرمانشاه به ترتیب حدود۱۱۰ و ۸۲ درصد افزایش نسبت به دوره بلندمدت ثبت شده است. کمترین بارش در استان های یزد و خراسان جنوبی به ترتیب با ۳۵ و ۲۷ درصد کاهش نسبت به نرمال رخ داده است.

هر چند در بهمن ماه الگوی فشار سطح زمین تغییرات شاخصی را نسبت به الگوی بلندمدت نشان نمی دهد ولی در سطح میانی جو (۵۰۰هکتوپاسکال) نابهنجاری مثبت ارتفاع بین ۱۰ تا ۴۰ ژئوپتانسیل متر بر روی ایران، مدیترانه و کشورهای واقع در جنوب ایران حاکم شده است. علیرغم اینکه مناطق واقع بر حوضه دریای خزر با نابهنجاری منفی ارتفاع ژئوپتانسیلی مواجه هستند ولی در مجموع الگوی سطح میانی جو شرایط مناسبی برای بارش در این ماه را مهیا نمی کند. شرایط کم و بیش مشابهی در الگوی سطح میانی جو برای ماه اسفند وجود دارد.

آن گونه که در گزارش پیش‌بینی فلی سازمان هواشناسی آمده است به نظر می رسد بهمن ماه تا اواسط اسفند بیشترین کاهش بارش را داشته باشیم به طوری که بارش در این دوره در اکثر مناطق کشور کمتر از میانگین بلندمدت پیش بینی می‌شود و بیشترین کاهش آن در استان‌های واقع بر حاشیه و در حاشیه رشته کوه زاگرس رخ خواهد داد.

 نابهنجاری بارش(م م) بهمن ماه ۱۳۹۴ نسبت به میانگین بلند مدت (از:CFS v.۲ با حذف اریبی).
 نابهنجاری بارش(م م) بهمن ماه ۱۳۹۴ نسبت به میانگین بلند مدت (از:CFS v.۲ با حذف اریبی).

سازمان هواشناسی کشور به طور خلاصه پیش‌بینی کرده است که در مجموع بارش کشور در دوره سه ماهه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ تا فرورین ۱۳۹۵ در حد میانگین تا کمتر از میانگین خواهد بود که کاهش در نیمه جنوبی و غربی کشور نسبت به نواحی دیگر محسوس تر خواهد بود.

بر اساس این پیش‌بینی دمای هوا در بهمن ماه نسبت به میانگین بلندمدت بین ۰.۵ تا ۱.۵ درجه افزایش خواهد داشت و همچنین دمای هوا در دوره بهمن و اسفند ۱۳۹۴ و فروردین ۱۳۹۵ تا ۲ درجه بیشتر از میانگین بلند مدت پیش بینی شده است. از بهمن ماه به تدریج نابهنجاری دمای منطقه نینو ۴-۳ کاهش می‌یابد به طوری که در فصل بهار به یک درجه رسیده و به تدریج به فاز خنثی تغییر حالت می دهد. نمایه MJO در دو هفته آتی (هفته دوم و سوم بهمن) در فازهای ۲ تا ۴ در نوسان خواهد بودکه انتظار تاثیر مثبت آن بر بارش سطح کشور وجود ندارد.

کد خبر 3035292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha