پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۹:۲۴

افق پیش روی ادبیات انقلاب اسلامی-۴؛

ادبیات انقلاب متوقف شدنی نیست

ادبیات انقلاب متوقف شدنی نیست

حسین فتاحی معتقد است جریان ادبیات انقلاب متوقف شدنی نیست و تا چند نسل آتی، نویسندگان مختلف درباره حوادث انقلاب، دست به خلق ادبی خواهند زد.

حسین فتاحی داستان نویس در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره افق های پیش روی ادبیات انقلاب و ادامه این جریان ادبی، گفت: ادبیات انقلاب، متوقف شدنی نیست. یعنی تا وقتی که نویسندگان، دست به قلم باشند و کسانی که می نویسند حضور داشته باشند، ادبیات انقلاب هم وجود دارد و به حوادث انقلاب در قالب داستان، پرداخته خواهد شد.

وی افزود: موضوعاتی که مربوط به انقلاب اسلامی می شود، آن قدر زیاد و فراگیر هستند و سخنان جالب و خوب دارند که نمی توانند فراموش شوند. بنابراین نویسنده هایی که در حال حاضر می نویسند و جوان ترهایی که بعدتر خواهند آمد، درباره انقلاب خواهند نوشت و فکر می کنم این موضوعات ظرفیت پرداخته شدن را دارند.

این داستان نویس در ادامه گفت: هنوز هم وقایعی وجود دارند که با گذشت هزاران سال از رخ دادنشان، هنوز درباره شان صحبت می شود، داستان نوشته می شود و فیلم ساخته می شود. مثلا از واقعه انقلاب مشروطه صد سال می گذرد اما هنوز هم درباره اش حرف و موضع گیری وجود دارد. البته به این مساله هم اشاره کنم که به طور کامل و آن طور که باید، به انقلاب مشروطه پرداخته نشده است. آن ابعاد و مسائلی که انقلاب اسلامی دارد، در مشروطه نیست. بنابراین کامل تر و دارای جوانب بیشتری بود. پس تا زمانی که نویسنده ها بخواهند به آن بپردازند، ادبیات انقلاب پیش خواهد رفت.

فتاحی در پاسخ به سوالی درباره لزوم استفاده از قالب های رمان یا داستان کوتاه برای ادبیات انقلاب گفت: به نظرم می رسد چون انقلاب اسلامی و حوادث مربوط به آن، رخدادی بزرگ بود و ابعاد مختلفی دارد، باید روی حالت و رفتار آدم های مربوط به آن، متمرکز شد. به نظرم این عناصر در رمان بهتر از داستان کوتاه خود را نشان می دهد. نه فقط درباره آدم های موثر در انقلاب، بلکه درباره آدم هایی که انقلاب روی آن ها تاثیر داشته هم می توان از قالب رمان استفاده بسیار خوبی کرد. چون انقلاب، خیلی از آدم ها را تغییر داد و خیلی از مبارزین هم بودند که تاثیرات زیادی بر انقلاب داشتند. این شخصیت ها و آدم ها را بهتر می توان در رمان نشان داد.

کد خبر 3043253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha