قدردانی رضا غلامی از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛

تضارب آراء میان اندیشمندان قدم مهمی در تحقق تمدن نوین اسلامی است

تضارب آراء میان اندیشمندان قدم مهمی در تحقق تمدن نوین اسلامی است

حجت الاسلام رضا غلامی رییس شورای سیاست گذاری هفته علمی تمدن نوین اسلامی طی نامه ای از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به خاطر برگزاری هرچه بهتر هفته علمی تمدن نوین اسلامی قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته تمدن نوین اسلامی که از سی ام آذر ماه لغایت هفتم دی ماه برگزار شد با چندین نشست و هم اندیشی همراه بود که شش نشست از آن با محوریت گروه تاریخ و تمدن پژوهشگاه در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

- نخستین نشست این هفته با عنوان «تجربه تاریخی- معرفتی تولید علم در تمدن اسلامی» روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه در محل سازمان مرکزی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

- دومین نشست این هفته با عنوان« مصادر تمدن اسلامی» روز دوشنبه ۹ آذر در محل سازمان مرکزی پژوهشگاه برگزار گردید. همچنین چهار نشست دیگر این هفته در غالب هم اندیشی نیم روزه با عناوین: بازآفرینی تمدن اسلامی در پرتو پایه های چهارگانه ایمان، سطوح عقلانیت در جامعه شناسی تمدن نوین اسلامی، تمدن در ساحت قرآن، مبانی آینده پژوهی تمدن نوین اسلامی، روز چهارشنبه ۲ دی ماه در محل سازمان مرکزی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

از این رو حجت الاسلام و المسلمین رضا غلامی رییس شورای سیاست گذاری هفته علمی تمدن نوین اسلامی در پی نامه ای از زحمات پژوهشگاه در جریان برگزاری کامیاب هفته تمدن نوین اسلامی و همچنین مسئولیت کمیسیون مبانی نظری تمدن نوین اسلامی که بر عهده حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه بود، تشکر و قدردانی کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

حضرت آیت الله رشاد

رییس محترم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

سلام علیکم

انقلاب کبیر اسلامی ایران با طرح ریزی نظم مدنی سیاسی اجتماعی جدیدی که بر سه رکن عقلانیت، معنویت و عدالت استوار است به عنوان نقطه عطفی در تاریخ ایران، منطقه و جهان گردید و در مقابل انقلاب فرانسه که جهت گیری کلان آن بر سکولاریزم استوار بود جهت گیری کلان را به سمت احیای نقش دین در حیات اجتماعی و سیاسی سوق داد. بی شک نقطه غاعی و آرمان نهایی این حرکت عظیم پی ریزی تمدنی اسلامی مبتنی بر چهار رکن دین، عقلانیت، علم، و اخلاق است. ناکارآمدی های تمدن غربی از یک سو و ظرفیت های مادی و معنوی در اختیار جهان اسلام و تجربه سترگ مردم سالاری دینی از سوی دیگر، بیش از پیش طرح ابر موضوع تمدن اسلامی و دانش های مرتبط با آن را ضروری می نمایند. بی شک فراهم کردن فضای گفت و گو و تضارب آراء در میان اندیشمندان و سیطره طبیعی و فرایندی بینش تمدنی بر مطالعات و سیاست گذاری ها می تواند قدم بسیار مهمی در تحقق تمدن نوین اسلامی باشد. بر این اساس همانگونه که مستحضرید نخستین هفته علمی تمدن نوین اسلامی از سی ام آذر ماه لغایت هفتم دی ماه با برگزاری قریب به سی نشست علمی پیش از هفته علمی و یازده نشست در طول هفته علمی و با ارائه و نقد ده ها مقاله علمی پژوهشی برگزار گردید.

در این میان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نقش ارزنده ای در جریان برگزاری کامیاب این هفته و خصوصاً مسولیت کمیسیون مبانی نظری تمدن نوین اسلامی ایفا نمود. بدین وسیله بر خود فرض میدانم که از زحمات و حُسن عنایت جنابعالی و آن پژوهشگاه محترم و نیز از زحمات رییس محترم کمیسیون زیربط، حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم تشکر و قدردانی نمایم و امیدوارم این همکاری ها در سالهای آینده از جهت کمی و کیفی گسترش یابد.

رضا غلامی

رییس شورای سیاست گذاری

کد خبر 3044950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha