پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۴ فروردین ۱۳۸۵، ۱۴:۰۲

انتقاد شديد جرج لوكاس از فرهنگ امريكايي:

هاليوود فرهنگ همه دنيا را مورد هجوم قرار داده است

هاليوود فرهنگ همه دنيا را مورد هجوم قرار داده است

جرج لوكاس، كه با ساخت سري فيلم‌هاي بسيار موفق "جنگ‌هاي ستاره‌اي" نام خود را در تاريخ هاليوود ماندگار كرده، معتقد است ايالات متحده به عنوان كشوري شبه‌روستايي از طريق هاليوود فرهنگ تمام دنيا را هدف حمله و هجوم خود قرار داده است.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، لوكاس كه براي گرفتن جايزه گلوبال ويژن شوراي امور جهاني به سن فرانسيسكو سفر كرده بود، در ادامه بحث درباره فيلم‌هاي خود و پيشرفت آموزش فيلمسازي با استفاده از فناوري رايانه‌اي گفت: "تا زماني كه يك هاليوود ناطق وجود داشته باشد، دنيا از تأثيرات عظيم آن در امان نخواهد بود. هاليوود همه مرام‌هاي اخلاقي خوب و بدي را كه ما در اين كشور داريم به تمام مردم جهان نشان مي‌دهد و فرانسوي‌ها نخستين كساني بودند كه عليه امپرياليسم فرهنگي فرياد برآوردند."

جرج لوكاس در جشنواره كن

خالق شش‌گانه "جنگ‌هاي ستاره‌اي" در ادامه افزود: "برخي مردم در ساير كشورها از خرد شدن هنر و سينماي محلي و منطقه‌اي زير دست و پاي فرهنگ امريكايي به مشكل افتاده‌اند. بسياري از برنامه‌هاي تلويزيوني ما با نشان دادن زندگي ايده‌آل به شيوه امريكايي مردم دنيا را به رفتن به سوي آن زندگي خيالي سوق مي‌دهند و همين برنامه‌ها بخش اعظمي از جهان را به بي‌ثباتي مي‌كشاند. جنگ و جدال ميان دارا و ندار براي هزاران سال در جريان بود، اما امروز ما براي نخستين بار در تاريخ در جايگاهي قرار گرفته‌ايم كه بايد به ندارها نشان بدهيم چه چيزهايي ندارند."

لوكاس از دانشجويان امريكايي شاغل به تحصيل در خارج از كشور خواست در شناخت بيشتر اوضاع جهان به مردم كشورشان كمك كنند: "تحصيل در خارج امر بسيار مهمي است، آن هم براي بچه‌هايي كه از كشور خارج مي‌شوند تا دريابند خارج از اينجا هم دنيايي بزرگ وجود دارد. ما كشوري شبه‌روستايي هستيم كه رئيس جمهورمان به ندرت از خاك كشور بيرون مي‌رود." فيلمساز سرشناس امريكايي در ادامه بحث مفصل خود افزود: "يكي از مهمترين وظايف فيلمسازان اين است كه مراقب پيام موجود در آثار خود باشند، چون دارند با صدايي بسيار بلند حرف مي‌زنند."

نانسي پلوسي، نماينده ايالت كاليفرنيا در كنگره امريكا، جايزه شوراي امور جهاني را به جرج لوكاس داد و خالق "جنگ‌هاي ستاره‌اي" را به وولفگانگ آمادئوس موتسارت تشبيه كرد. پلوسي گفت: "جرج لوكاس هم مثل موتسارت نابغه‌اي معمولي نيست. او يك جادوگر است و در آينده به عنوان يك افسانه در يادها خواهد ماند."

کد خبر 305377

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha