كيوان كثيريان،منتقد فيلم،ضمن بيان اين مطلب درگفت وگو با خبرگزاري "مهر"، درمورد جايگاه فيلم "يك تكه نان" در كارنامه فيلمساز گفت : "يك تكه نان" جزو آثار متوسط كمال تبريزي محسوب مي شود.
وي در مورد مرتبط بودن خرده داستانهاي فيلمنامه با خط اصلي داستان فيلمنامه گفت : اين خرده داستانها به انسجام فيلمنامه ضربه مي زنند و در واقع اين خرده داستانها ارتباط مستقيمي دارد با برخي از مفاهيمي كه فيلمنامه نويس و كارگردان قصد طرح آن را دارد . قضيه جوانهايي كه براي كار در يك مسابقه شركت مي كنند متصل شده است به آن سكانسي كه سرباز پوتين هايش را به يكي از شركت كنندگان كه كفش هايش پاره شده مي دهد و فيلمنامه مي خواهد بگوييد شخصيت قيس يا همان سرباز جوان تعلقات مادي و دنيوي ندارد و خيلي راحت بخشش مي كند .
وي تاكيد كرد: به هرحال قيس با اين ويژ گي هاي شخصيتي اش نشان مي دهد كه به دنياي معنويات تعلق دارد. دركل اين خرده داستانها چندان در بافت فيلمنامه انسجام چنداني ندارند. به خاطر ارائه اين مفاهيم مقداري فيلمنامه حالت رو بودن و شعاري به خودش مي گيرد .
گلاب آدينه در "يك تكه نان"
كثيريان در مورد سفري كه كربلايي براي درست يا نادرست بودن ادعاي عزيز خانم آغاز مي كند، گفت : فكر مي كنم كاراكترهاي فيلمنامه هر كدامشان نماينده قشري هستند. به طور مثال كربلايي نماينده آدمهاي مذهبي و قشري است ، كسانيكه با زمانه پيش نرفته اند. قيس هم نماينده فطرت پاك تري است كه مفاهيم را به صورت شهودي دريافت كرده است. عزيزخانم هم متعلق به قشري است كه كربلايي قبولش ندارد، كربلايي كه خودش حافظ قرآن است و خيلي نمي تواند با اين مسئله كنار بيايد كه كسي بدون داشتن سواد قرآن را حفظ كرده باشد و مي خواهد علل اين واقعه را كشف كند .
وي تاكيد كرد : قيس از راهي مي خواهد به امامزاده برود كه مرد آسيابان به او مي گويد مدت زيادي است كه كسي از اين مسير نرفته است. فيلمنامه مي خواهد او را از ديگران متمايز كند، چون با تكيه بر فطرتش به مسائل مي پردازد. عزيزخانم سوره مريم را حفظ كرده و اگر آن را يك معجزه بدانيم، با شفا دادن ضمني آن دخترك فلج كه از تكه نان قيس خورده و نامش مريم است ارتباط برقرار مي كند.
نظر شما