پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۱ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۱:۳۲

/ فلسفه اسلامي و مسائل جديد(8) / پروفسور حسين ضيايي در گفتگو با مهر :

فلسفه اسلامي نيازمند بازنگري در شيوه هاي استنتاجي است

فلسفه اسلامي نيازمند بازنگري در شيوه هاي استنتاجي است

رئيس گروه شرق شناسي و مطالعات ايراني و اسلامي دانشگاه U.C.L.A آمريكا معتقد است براي اينكه فلسفه اسلامي را در غرب مطرح كنيم بايد از نو تمامي شيوه هاي استنتاجي و ساختارهاي فلسفه اسلامي را تحليل كنيم و در اين امر از روشهاي منقح منطق نوين استفاده نماييم.

پروفسور حسين ضيايي، رئيس گروه شرق شناسي و مطالعات ايراني و اسلامي دانشگاه U.C.L.A آمريكا در گفتگو با خبرگزاري "مهر" در پاسخ به اين پرسش كه آيا فلسفه اسلامي قابليت اين را كه به پرسشهاي جدي جامعه ما پاسخ گويد  دارد يا خير گفت : براي اينكه فلسفه هر آينه سامان يافته و منطقاً سازگار با وضعيتهاي گوناگون باشد و پويايي و اصول را در خود بپرورد نيازمند سازگاري با موقعيتهاي متفاوت است. 

پروفسور ضيايي در ادامه افزود: فلسفه مي بايست در راستاي اصالت عقل و عقلانيت به پيش رود و محدود به پيش فرضهاي وارد شده از نظامهاي غير فلسفي نشود و گويايي خود را هميشه داشته باشد.

رئيس گروه شرق شناسي مطالعات ايراني و اسلامي دانشگاه U.C.L.A آمريكا تأكيد كرد: در اين صورت است كه فلسفه توانايي پاسخ به هر نوع پرسشهايي را در هر دوره تاريخي خواهد داشت.

اين استاد فلسفه همچنين اظهار داشت : گفتگوي فلسفي همانند گفتگو در هر زباني بايد نسبت به ساختار آن زبان، انتخاب واژگان و ديگر اجزاء و عناصر متشكله بدرستي مولف و گويا باشد. لذا در اين گفتگوها اصالت در زمينه است و نه با فرايند امتداد زمانه تاريخي. بنابراين پاسخهاي فلسفي نيز بايد متكي به فرايندهاي فني فلسفي باشند.

پروفسور ضيايي افزود: براي اينكه فلسفه اسلامي را در غرب مطرح كنيم و انديشمندان خود را بشناسانيم بايد در مرحله اول از نو تمامي اصول، عبارات، شيوه هاي استنتاجي و ساختارهاي فلسفه اسلامي را تحليل كنيم و در اين امر از روشهاي منقح منطق نوين استفاده كنيم.

پروفسور حسين ضيايي ليسانس رياضيات و فيزيك خود را در سال 1967 از دانشگاه ييل و دكتراي فلسفه اسلامي را در سال 1976 از دانشگاه هاروارد اخذ كرده است. وي مدتي نيز در ايران در دانشگاه تهران و صنعتي شريفت تدريس كرده است.

وي از سال 1988 در گروه شرق شناسي و مطالعات ايراني و اسلامي دانشگاه U.C.L.A كاليفرنياي آمريكا مشغول تدريس و پژوهش است. ايشان آثار متعددي درباره فلسفه اسلامي و خصوصاً سهروردي در غرب به زبان انگليسي منتشر كرده اند.

كتابهاي "اشراق و معرفت در انديشه سهروردي" و "نور در حكمت سهروردي" اثر دكتر حسين ضيايي با ترجمه سيما نوربخش منتشر شده اند. 

کد خبر 314694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha