به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، فداحسين مالكي امروزدر همايش دبيران شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر طي سخناني مواد مخدر و اعتياد را از موضوعات مهم دنيا عنوان و تصريح كرد: اگر روند كنوني توليد و مصرف مواد مخدر ادامه يابد قطعا چالش بزرگي در قرن جديد متوجه جامعه بشريت خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه تحولات دنيا و نگاه هاي جهاني به امر مبارزه با مواد مخدر را چندان به نفع ايران و بشريت نمي داند، گفت: تحولاتي كه در سالهاي اخير در افغانستان به عنوان كانون بحران و بزرگترين كشور توليد كننده مواد مخدر روي داده است چندان به نفع كشورهاي همسايه نيست.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور با تاكيد بر رويكرد جديد دولت فعلي نسبت به امر مبارزه با مواد مخدر و تحولات جهاني و منطقه اي در اين زمينه ، اظهار داشت: عدم توجه به مسائل جهاني و وقايعي كه در اطراف ما روي مي دهد امر مبارزه را در آينده با چالش جدي مواجه مي سازد.
وي با اشاره به تلاش مجامع بين المللي و كشورهاي اروپايي براي كم رنگ جلوه دادن فعاليت هاي ايران در زمينه مبارزه با مواد مخدر گفت: سازمان ملل ، انرژي هسته اي و مواد مخدر را دو چالش جدي براي جوامع بشري عنوان كرده است ايران در زمينه مبارزه با مواد مخدر حرف براي گفتن زياد دارد ولي طي سالهاي گذشته با ادبيات طلبكارانه در مجامع بين المللي حضور نيافته بلكه بالعكس تلاش شده تا فعاليت ما را ضعيف نشان دهند.
مالكي اضافه كرد: مسئولان فعلي ستاد مبارزه با مواد مخدرشناساندن تلاش ايرانيان در زمينه مبارزه با مواد مخدر و اعتراف مجامع بين المللي به عملكرد خوب ايران در اين زمينه محور اصلي فعاليت هاي ستاد در بعد بين المللي است و به هيچ وجه در مقابل سناريوچيني هاي اين مجامع و حتي سازمان ملل براي گرفتن اين امتيار ايران وكوچك نشان دادن تلاش ها، كوتاه نمي آييم .
به گفته وي آمريكايي ها به دنبال آن هستند كه با برهم زدن اين معادله ، كشور ديگري در سطح منطقه را به عنوان محور مبارزه با مواد مخدر مطرح كنند در حاليكه اقدامات آنها در افغانستان نشان مي دهد كه شرارت ها ، ناامني ها و آدم ربايي ها در شرق ايران و توليد و عرضه مواد مخدردر افغانستان ، پس از اشغال اين كشور توسط آمريكا افزايش يافته است.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: به مقامات سازمان ملل اعلام كرده ايم كه در خصوص افغانستان و بحث مبارزه با مواد مخدر نمي توان سياست يك بام و دو هوا را درپيش گرفت و در آخرين اجلاس نيز ايران طرح كمربند امنيتي و روسيه طرح كانال امنيتي را پيشنهاد داد كه مسئولان افغانستان طرح ما را پذيرفته و خواستار اجراي آن شدند و هدف ما از اين اقدام حضور پررنگ تر ايران در معادلات افغانستان است.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري كه بعد از جنگ ، مواد مخدر ، جوانان و كنترل مرزها را سه دغدغه اصلي نظام مطرح كرده اند ، افزود: فلسفه تشكيل ستاد و عضويت دستگاه هاي مهم كشور از جمله وزارت اطلاعات ، كشور و .. در آن ، اين است كه نظام تصميم گرفته با تمام قوت و توان در حوزه هاي مختلف پيشگيري ، درمان و مبارزه با مواد مخدر فعاليت كند.
مالكي در خاتمه اذعان داشت: دستگاه هاي مسئول بايد با به كارگيري تمام امكانات و توان خود در مردم، انگيزه لازم را ايجاد كنند زيرا بدون مشاركت مردم امر مبارزه و پيشگيري دچارچالش مي شود.
نظر شما