۸ خرداد ۱۳۸۵، ۱۹:۳۰

سيد محمد خاتمي در ديدارهاي جداگانه با امير و نخست وزير كويت:

تداوم گفت وگو و ادامه ديپلماسي فعال با كشورهاي حوزه خليج فارس محورهاي ايجاد ثبات در منطقه هستند

تداوم گفت وگو و ادامه ديپلماسي فعال با كشورهاي حوزه خليج فارس محورهاي ايجاد ثبات در منطقه هستند

حجت الاسلام سيد محمد خاتمي رئيس موسسه بين المللي گفت وگوي فرهنگ ها و تمدن ها روز دوشنبه در دومين روز سفر خود به كويت با شيخ صباح الاحمد جابر الصباح امير اين كشور ديدار و گفت وگو كرد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روابط عمومي موسسه بين المللي گفت وگوي فرهنگ ها و تمدن ها، سيد محمد خاتمي در اين ديدار گفت: منطقه خليج فارس به امنيت نياز دارد و امنيت هر يك از كشورهاي منطقه جزئي از امنيت ايران است و همواره در ايران براي اين موضوع اهميت زيادي قائل شده اند. مردم ايران و كويت داراي تجربه مشترك حمله صدام به كشورشان هستند. ما به امنيت كويت و عراق اهميت فراواني مي دهيم.

وي افزود: حفاظت زيست محيطي از آبهاي خليج فارس نياز همه كشورهاي منطقه است و بايد نسبت به مسئله محيط زيست در اين منطقه توجه ويژه اي شود.

رئيس موسسه بين المللي گفت وگوي فرهنگ ها و تمدنها، نيروگاه اتمي بوشهر اگر چه فاصله اندكي با كشورهاي منطقه دارد اما اين نيروگاه در كنار شهرهاي ايران است و طبيعي است كه مسائل حفاظتي و زيست محيطي نيروگاه اتمي بوشهر مورد توجه ويژه ايران بوده و خواهد بود.

خاتمي از گفت وگو و ادامه ديپلماسي فعال و همكاري با كشورهاي منطقه خليج فارس به عنوان محورهاي ايجاد ثبات و صلح در منطقه ياد كرد.

شيخ صباح الاحمد جابر الصباح امير كويت نيز در اين ديدار ضمن خوشامد گويي به خاتمي و با اشاره به مذاكرات خود با مسئولان جمهوري اسلامي اعلام كرد و گفت: كشور كويت با ايران روابط نزديكي دارد و به آنان احترام مي گذارد.

وي استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي را حق مردم ايران دانست و افزود: اميدواريم مسئولان جمهوري اسلامي ايران در جهت اثبات صلح آميز بودن برنامه هاي هسته اي خود به افكار عمومي  تلاش كنند.

امير كويت از خاتمي به عنوان فردي اديب كه در دوران مسئوليت خود تلاش كرد آرامش و صلح را در منطقه ايجاد كند, ياد كرد و اظهار اميدواري كرد كه به زودي به ايران سفري داشته باشد.

وي همچنين نگراني خود را از آلوده شدن آب هاي خليج فارس با زباله هاي نيروگاه بوشهر اعلام و توجه ويژه جمهوري اسلامي ايران را به مسائل زيست محيطي خليج فارس خواستار شد.

وي با اشاره به تاسيس موسسه بين المللي گفت وگوي فرهنگ ها و تمدن ها، بهترين راه مهار مشكلات منطقه و جهان اسلام را گفت وگوي منطقي و عقلاني در داخل كشورهاي اسلامي و دنيا توصيف كرد.

نخست وزير كويت نيز در اين ديدار گفت: ما در طول تاريخ و به خصوص در ايام نخست اشغال كويت همواره به روابط خوب با جمهوري اسلامي ايران افتخار مي كنيم و در حوزه هاي فرهنگي، تاريخي و اقتصادي از همكاري با ايران سود برده ايم.

کد خبر 333249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha