به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازخبرگزاري فرانسه، "سرگئي لاوروف" وزير امور خارجه روسيه كه درتركيه به سرمي برد با استقبال از پيشنهاد آمريكا به عنوان پيش شرط انجام مذاكرات مستقيم با تهران، از جامعه بين المللي خواست با تهديد در مذاكرات با ايران كارشكني نكنند.
به گزارش "مهر" اظهارات لاوروف پاسخ غير مستقيم به اظهارات امروز بوش رئيس جمهور آمريكا است كه گفته بود اگر ايران پيشنهادهاي امريكا را نپذيرد پرونده اش را به شوراي امنيت مي بريم.
ساعاتي پيش از نشست مهم وزيران امور خارجه كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان براي بررسي موضوع پرونده هسته اي ايران در وين، وزيرامورخارجه روسيه در جمع خبرنگاران در استانبول ازپيشنهاد امريكا استقبال كرد .
اما وي از طرف هاي ذيربط دراين مسئله خواست تلاش خود را براي تحولي جهت نزديك كردن ديدگاههاي مثبت به دورازكارشكني معطوف سازند.
لاوروف ياد آورشد: ما كارشكني نكردن در مذاكرات با تهديدها را مورد تاييد قرارمي دهيم ودردستوركار ما مسائلي است كه فقط مربوط به حل مشكل برنامه هسته اي ايران نيست .
آمريكا روز گذشته آمادگي خود را براي مذاكرات با تهران اعلام كرد اما اين اقدام را توقف غني سازي اورانيوم مشروط كرد به موازات آن ايران امروز آمادگي خود را براي مذاكرات اعلام كرد اما توقف غني سازي اورانيوم را نپذيرفت.
لاوروف تاكيد كرد: بايد در نشست وين پايه و اصولي بنا نهاده شود كه مي تواند اساس مذاكرات با تهران پيش از تحميل شروط به ايراني ها باشد .
وزيرخارجه روسيه تصريح كرد لازم است پيش از شرط گذاشتن براي ايراني ها در نشست وين مبناهايي كه ممكن است مذاكره با تهران بر اساس انها انجام گيرد تعيين شوند.
همزمان با آن تركيه نيز از ايران خواست پيشنهاد آمريكا را براي انجام مذاكرات قبول كند.
وزارت خارجه تركيه در بيانيه اي پاسخ مثبت ايران براي تقويت تلاشهاي بين المللي جهت دستيابي به راه حل ونيز ايجاد فضاي اعتماد سازي درگفتگوي بين طرفهاي ذيربط به منظورهمكاري در ثبات بين المللي را مهم دانست.
اين بيانيه مي افزايد : تركيه اميدوار است كه ايران از اين فرصت استفاده كند وگام هاي لازم را بردارد .
نظر شما