۱۵ خرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۰۸

در سيزدهمين كنگره بيماري هاي مغز و اعصاب عنوان شد:

12 درصد بيماري ها شامل مشكلات مغز و اعصاب است / ارائه آمار از كاهش سن ابتلا به سكته مغزي مشكلي را حل نمي كند

12 درصد بيماري ها شامل مشكلات مغز و اعصاب است / ارائه آمار از كاهش سن ابتلا به سكته مغزي مشكلي را حل نمي كند

سكته مغزي از مهم ترين بيماري هايي است كه فرد را دچار عوارض زيادي مي ‌كند و در زمينه پيشگيري ، ‌درمان و توانبخشي بيماران كار زيادي مي ‌طلبد ولي ارائه آمارهايي كه حاكي از شدت و افزايش اين بيماري و كاهش سن ابتلا به آن است ، هيچ مشكلي را حل نمي ‌كند.

به گزارش خبرگزاري مهر ، وزير بهداشت در سيزدهمين كنگره بيماري هاي مغز و اعصاب ، گفت: امسال دستگاه بتا اسكن كه 5 ميليون دلار قيمت دارد را وارد خواهيم كرد تا با استفاده از آن بتوانيم از روش هاي تشخيص نوين بهره ببريم.

دكتر كامران باقري لنكراني تصريح كرد: هر چند توليد دستگاه هاي جديد تشخيصي مسئله مهمي در درمان و تشخيص بيماران محسوب مي ‌شود و ما موظف هستيم در ارائه و وارد كردن آن پيشگام باشيم اما همواره اين نگراني وجود دارد كه با استفاده نادرست و نابجا ، هزينه هنگفتي متحمل شويم همان طور كه تجربه بسياري از كشورها اين موضوع را ثابت كرده است.

وي توضيح داد: در دو دهه اخير نگاه به بيماري هاي مغز و اعصاب تا حد زيادي تغيير يافته و تقريبا مشكلات مغز و اعصاب و بيماري هاي ناشي از آن در اولويت برنامه ‌ها قرار گرفته و برخلاف گذشته كه بيماري هاي عفوني و مسري در راس آمار بيماري ها قرار داشت ، طي دو دهه اخير شاهد افزايش بيماري هاي غير مسري بوده ‌ايم كه طبق آخرين آمار 12 درصد بيماري ها را مشكلات مغز و اعصاب شامل مي ‌شود.

وزير بهداشت افزود: همچنين طبق آمار اولويت بيماري هايي كه بيشترين ميزان ناتواني را براي فرد به همراه دارد 10 مورد است كه 8 مورد آن شامل بيماري هاي مغز و اعصاب مي ‌شود.

لنكراني ، مهم ترين بيماري مغز و اعصاب كه در كشور باعث مرگ و عوارض زيادي در افراد مي ‌شود را سكته مغزي دانست و گفت: سكته مغزي از مهم ترين بيماري هايي است كه فرد را دچار عوارض زيادي مي ‌كند و در زمينه پيشگيري ، ‌درمان و توانبخشي بيماران كار زيادي را مي ‌طلبد كه متاسفانه شاهد نواقص زيادي در مورد آن هستيم و بايد تاكيد كنم كه دادن آمارهايي كه حاكي از شدت و افزايش اين بيماري و كاهش سن ابتلا به آن در افراد است ، هيچ مشكلي را حل نمي ‌كند.

وي در ادامه توصيه كرد: تحقيقات جهاني نشان داده تغيير در عادات غذايي، كاهش مصرف دخانيات و افزايش تحرك در افراد مي‌تواند تا 75 درصد در كاهش بيماريهاي مغز و اعصاب و ساير بيماريها مؤثر واقع شود كه اصلاح اين موارد در كشور در مرحله اول بر عهده دانشمندان و متخصصان است كه بايد با توجه به امكانات در جهت آن بكوشند و وزارت بهداشت نيز در تسهيل امور همراه آنها خواهد بود.

به گفته لنكراني ، از مجموع 200 ميليون دلار بودجه وزارت بهداشت ، 80 ميليون دلار كه تقريبا 40 درصد مي‌ شود ، در اختيار بيماران ام اس قرار مي ‌گيرد و با اين وجود همچنان هم بيماران و هم پزشكان ناراضي هستند و همه نيز مقصر اصلي را وزارت بهداشت مي ‌دانند ولي ما مجبوريم با توجه به امكانات ، در رسيدگي به بيماران اقدام كنيم و بايد بدانيم كه مراقبت از بيماران ام اس مراقبت تيم درمان است كه بايد دائمي صورت گيرد و درمان با دارو يكي از قسمت هاي درمان باشد.

وي در ادامه افزود: در شرايطي كه امسال شاهد 15 درصد افزايش قيمت دارو در دنيا بوديم و بودجه ما تغيير نيافته همچنان با مشكل دارو در كشور مواجه هستيم و تا زماني كه برنامه ‌ريزي درستي براي مراقبت از بيماران وجود نداشته باشد اين وضع ادامه دارد.

لنكراني درمان و مراقبت از بيماران را امري همه جانبه و جامع خواند و اظهار كرد: ‌پزشك بايد بداند كه همه ذرات وجودي يك انسان نياز به درمان دارد و هرچه حادتر باشد اين مراقبت بايد شديدتر صورت گيرد همچنانكه در مواجهه با بيماري مثل ام اس بيمار نياز به مراقبت و حمايت همه جانبه دارد كه مشكلات اقتصادي و تهيه دارو قسمتي از آن است.

وزير بهداشت همچنين بحث مراقبت و درمان بيماران مصروع را نيز بسيار مهم دانست و گفت: هنوز با مشكل دارو و دسترسي بيماران به آنها روبرو هستيم و نمي ‌دانيم اين مشكل چه زماني حل خواهد شد و اين نشان مي ‌دهد كه در اين زمينه بايد كار علمي و جدي صورت گيرد كه بتوانيم راههاي درمان غير دارويي را نيز در برنامه‌ هايمان بگنجانيم.

وي تغيير در بعضي روش هاي آموزش پزشكان را نيز از جمله اموري ضروري آموزش خواند و افزود: متاسفانه اخلال در تشخيص بعضي بيماري ها كه بيانگر آموزش نامناسب برخي پزشكان است ، هزينه ‌هاي زيادي را تحميل مي ‌كند كه رشته نورولوژي نيز از جمله اين رشته‌ هاست كه بايد تغييراتي در نحوه آموزش آن صورت گيرد.

کد خبر 335595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha