پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۸ خرداد ۱۳۸۵، ۸:۰۷

رويكرد احزاب در انتخابات آتي از منظر فعالان سياسي: شرط پيروزي اصلاح طلبان كنار گذاشتن اختلافات گذشته است/ با تحقق خواسته هاي مردم هيچ جرياني نمي تواند در مقابل اصولگرايان قد علم كند

رويكرد احزاب در انتخابات آتي از منظر فعالان سياسي: شرط پيروزي اصلاح طلبان كنار گذاشتن اختلافات گذشته است/ با تحقق خواسته هاي مردم هيچ جرياني نمي تواند در مقابل اصولگرايان قد علم كند

برگزاري انتخابات مجلس خبرگان رهبري و شوراها در نيمه دوم سال جاري، از هم اينك باعث ايجاد يك فضاي انتخاباتي در ميان احزاب و گروههاي سياسي شده است، برخي فعالان سياسي معتقدند اصلاح طلبان پيروز انتخابات آتي نخواهند بود و با تحقق خواسته هاي مردم هيچ جرياني نمي تواند در مقابل اصولگرايان قد علم كند، از ديگر سو برخي صاحبنظران معتقدند پيروزي اصلاح طلبان دور از ذهن نيست و در صورت كنار گذاشتن اختلافات گذشته پيروز انتخابات آتي مي شوند.

با تحقق خواسته هاي مردم هيچ جرياني نمي تواند در مقابل اصولگرايان قد علم كند

عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز گفت: دولتمردان بايد با تحقق خواسته هاي مردم شعارهاي خود را عملي كنند چرا كه اين امر باعث مي شود هيچ جريان سياسي نتواند در مقابل اصولگرايان قد علم كند و در نتيجه مردم در راي و نظر خود ثابت قدم تر خواهند بود.

حجت الاسلام حسين ابراهيمي در گفت و گو با "مهر"، با تاكيد بر اينكه مردم هميشه از طيفي حمايت مي كنند كه  توانائي برآورده كردن خواسته هايشان را داشته باشد و همچنين مطلوب آنان باشد، گفت: اصولگرايان اكنون كه در درون مردم ايجاد توقع كرده اند اگر نتوانند شعارهاي خود را عملي سازند، جريان مقابل و همچنين ساير گروهها انسجام بيشتري خواهند يافت، لذا ائتلاف آنان هرقدر هم كه گذرا باشد، در نهايت منتج به نتيجه خواهد شد.

عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز، همچنين در مورد اعتقاد عده اي مبني براينكه ائتلاف بين اصلاح طلبان شكننده و  زودگذر و فقط براي عبور از انتخابات آتي مجلس خبرگان و شوراهاست، تصريح كرد: چنانچه  اصولگرايان نتوانند وعده هايشان را عملي سازند انسجام بين اصلاح طلبان، هرچند كو تاه و موقتي، اصولگرايان را با مسائل و مشكلاتي مواجه خواهد ساخت.

ابراهيمي با اشاره به تجارب گذشته اصولگرايان گفت: اصولگرايان به تجارب گذشته توجه كافي داشته باشند و هوشيار باشند كه به كار نگرفتن تجارب گذشته ، باعث پشيماني و حسرت مي شود.

وي در مورد برنامه هاي جامعه روحانيت مبارز براي حضور در انتخابات شوراها و مجلس خبرگان نيز، اظهار داشت: كليه دلسوزان نظام به جريان ولائي در تلاش براي  در كنار هم قرار دادن اصولگرايان هستند و جامعه روحانيت مبارز نيز براي تحقق اين امر مي كوشد.

 رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد در پايان تصريح كرد: با توجه به اينكه اختلاف بين اصولگرايان بسيار جزئي است و اكنون نقاط افتراق بين آنان كاهش يافته و شاهد اشتراك بيشتري در اين طيف هستيم، لذا مي توان به اجماعي هماهنگ اميدوار بود.

شرط پيروزي اصلاح طلبان كنار گذاشتن اختلافات گذشته است

عضو شوراي مركزي حزب مشاركت با اشاره به اينكه در انتخابات رياست جمهوري اختلافاتي بين گروههاي اصلاح طلب به وجود آمد، ابراز اميدواري كرد در دو انتخابات آتي اين گروهاي سياسي اختلافات خود را كنار بگذارند تا جبهه اصلاحات به يك اجماع كلي دست پيدا كند.

هادي قابل در گفت وگو با "مهر"، با بيان اينكه دو گروه روحاني اصلاح طلب يعني "مجمع محققين ومدرسين و مجمع روحانيون مبارز" در حال حاضر مطالعات خود را در خصوص معرفي كانديدهاي خود در انتخابات مجلس خبرگان آغاز كرده اند، گفت: اگر درانتخابات آتي اصلاح طلبان به اجماع دست پيدا نكنند، گروهي سياسي كه جداگانه ليست ارئه دهد و به ليست "مجمع محققين ومدرسين ومجمع روحانيون مبارز" نزديك و از طرفي ديگر از حمايت گروهاي نزديك به خود برخوردار باشد، "حزب اعتماد ملي" خواهد بود.

رئيس جبهه مشاركت قم ، تائيد صلاحيت كانديداهاي اصلاح طلبان و برگزاي انتخابات سالم را از دغدغه هاي اصلي اصلاح طلبان در دو انتخابات آينده برشمرد و اظهار داشت: اگر در اين دو انتخابات كانديداهاي اصلاح طلبان رد صلاحيت شوند، نبايد انتظار داشت داشت تا گروههاي سياسي اصلاح طلب در انتخابات شركت كنند. 

اصلاح طلبان پيروز انتخابات آتي نخواهند بود
با تابلوي جبهه متحد كرد در هيچ انتخاباتي شركت نمي كنيم

سخنگوي "جبهه متحد كرد" معتقد است عدم پاسداري از راي ملت توسط اصلاح طلبان در گذشته و عدم مشاركت اكثريت مردم در انتخابات ، شانس پيروزي اصلاح طلبان در انتخابات خبرگان و شوراها را از آنها گرفته است.
بهاء الدين ادب كه با خبرنگار سياسي "مهر" گفت و گو مي كرد، با اشاره به لزوم وجود فاكتورهايي براي پيروزي در انتخابات ، گفت: رفتاري كه با اصلاح طلبان در دوران رياست جمهوري خاتمي و مجلس ششم صورت گرفت و عملكرد اصلاح طلبان مبني بر"عدم صيانت از راي ملت" سبب شده، مردم از اصلاح امور مايوس شوند.

وي افزود: تغيير نگرش آن دسته از مردم كه انتخابات را در تعيين سرنوشت سياسي كشور بي تاثير مي دانند، نيازمند گذر زمان و اقدامات جدي از سوي مسئولان است و چنانچه اين كار انجام نشود، مهمترين ابزار موفقيت اصلاح طلبان در عرصه انتخابات فراهم نشده و پيروزي آنها دور از دسترس است.

ادب در عين حال ابراز عقيده كرد: گر چه ميان اصولگرايان برخي اختلافات وجود دارد اما با توجه به راي ثابتي كه در جامعه دارند و عدم مشاركت بخش قابل توجهي از مردم در انتخابات و همسويي نهادهاي اجرايي و نظارتي، پيروزي اصولگرايان قطعي است.

سخنگوي جبهه متحد كرد در ادامه درباره حضور اين تشكل سياسي در عرصه انتخابات آتي نيز اظهار داشت: در شرايط فعلي سياست ما اين است كه با عنوان جبهه متحد كرد در هيچ يك از انتخابات شركت نكنيم ولي اعضاي جبهه مي توانند شخصا نامزد انتخابات شوند.

وي با تاكيد بر اينكه تصميم ما اين است كه از هيچ فرد يا گروهي در انتخابات آتي حمايت نكنيم، گفت: حتي از آندسته از اعضاي جبهه متحد كرد كه به صورت شخصي در انتخابات نامزد مي شوند، نيز حمايت نمي كنيم و آنها حق ندارند با تابلوي جبهه فعاليت انتخاباتي داشته باشند.

ادب تصريح كرد: برخي احزاب و ائتلاف ها، صرفا براي پيروزي در انتخابات شكل مي گيرند و تصور مي شود احزاب،  سكوي خوبي براي جهش و رشد و پيروزي افراد در عرصه ها هستند و برخي افراد هم به همين نيت به عضويت آنها در مي آيند اما جبهه متحد كرد از اين قاعده مستثني است و روح آن بزرگ تر از آن است كه براي يك مقطع وارد ميدان شده باشد.

وي در عين حال به صراحت خاطر نشان كرد كه اظهارات او به معناي تحريم انتخابات نيست.

سخنگوي جبهه متحد كرد با تاكيد بر اينكه "در عالم سياست چيزي كه قابل انعظاف نباشد، وجود ندارد"، اضافه كرد: نحوه برگزاري انتخابات ما را به تجديد نظر در ديدگاه ها و حمايت احتمالي از گروه هاي سياسي رهنمون مي كند.

اين فعال سياسي در پايان خاطر نشان كرد: جبهه متحد كرد بر اساس قوانين جمهوري اسلامي به صورت قانونمند، شفاف و مسالمت آميز در عرصه سياست فعاليت مي كند و در اين راستا، از هر كس كه پاسدار "حقوق مردم" باشد، چه از جبهه اصولگرايان و چه از جبهه اصلاح طلبان باشد، حمايت مي كند.

رويكرد روحانيون مبارز در انتخابات آتي اجماع با اصلاح طلبان است
تشتت در بين اصولگرايان بيشتر از اصلاح طلبان است

موسوي لاري رويكرد مجمع روحانيون مبارز در انتخابات شوراها و مجلس خبرگان را مبتني بر اجماع با كليه جريانات و گروههاي همسو و داراي سليقه هاي نزديك اعلام كرد و گفت: با رايزني و تماس با تشكلهاي اصلاح طلب، در جهت هماهنگي و همدلي و اجماع بين آنان گام برمي داريم.

حجت الاسلام عبدالواحد موسوي لاري در گفت وگو با "مهر"، در مورد فضاي سياسي كشوردر آستانه انتخابات شوراها و مجلس خبرگان و چگونگي ائتلاف بين اصلاح طلبان و اصولگرايان، اظهار داشت: به دليل اينكه سه قوه مجريه، مقننه و قضائيه و همچنين نهادهاي ديگري كه خارج از حاكميت قرار دارند، نيز به طور يكدست در اختيار اصولگرايان قرار دارند، لذا  به نظر مي رسد تشتت در بين اصولگرايان بيشتر از اصلاح طلبان باشد.

موسوي لاري اظهار داشت: در مجلس هفتم طيف اصولگرا اكثريت را در دست دارند ولي با يكديگر اختلاف نظر زيادي دارند، البته اين اختلاف نظرها را حتي در درون دولت و در بخشهاي متفاوت اقتصادي و سياست خارجي نيز مي توان مشاهده كرد، هر چند دولت تلاش مي كند اختلافات را در درون حل كند.

وزير كشور دولت خاتمي، همچنين احتمال حضور جريان سوم به جز اصلاح طلبان واصولگرايان در انتخابات آتي شوراها و مجلس خبرگان را بعيد دانست و تصريح كرد: هر جريان و گروه سياسي كه قصد شركت در انتخابات را داشته باشد، به طور قطع در يكي از اين دو گروه رخ مي نمايد، بنابراين احتمال حضورخط سومي در انتخابات آتي شوراها و خبرگان بعيد است.

موسوي لاري ديدگاه مجمع روحانيون مبارز در انتخابات شوراها و مجلس خبرگان را مبتني بر حمايت از اجماع اصلاح طلبان دانست و گفت: رويكرد اين مجمع بر اساس اجماع با كليه جريانات و گروههائي كه سليقه هاي نزديك به هم دارند، استوار است و فعاليتهاي خود را به صورت اجماعي و ائتلافي دنبال مي كند ودر تماس و رايزني با تشكلهاي همسو، در جهت هماهنگي و همدلي و اجماع بين آنان گام برمي دارد.

عضوشوراي مركزي مجمع روحانيون مبارزادامه داد: چنانچه متوليان انتخابات شرايط مناسبي را براي انتخاب كنندگان و همچنين انتخاب شوندگان به وجود آورند به نحوي كه افراد واحزاب مختلف با سلايق و ديدگاههاي متفاوت به راحتي وآزادانه در آن شركت كنند، به طور قطع شاهد انتخابات پرشور و هيجاني خواهيم بود و عرصه رقابت سياسي كشور را قابل قبول خواهد كرد .

موسوي لاري گفت: وجود فضاي بسته، عرصه را بر انتخاب كننده و انتخاب شونده محدود مي كند و قدرت مانور بسياري از جريانات را كاهش مي دهد و فضاي  مرده اي را بر انتخابات حاكم مي كند.

وي يادآورشد بنا برتجربه ساليان گذشته، انتخابات مجلس خبرگان ازشور و هيجان كمتري در مقايسه با ساير انتخابات برخوردار خواهد بود، اما با هر نسبتي كه عرصه براي حضور گروهها و سلايق متفاوت فراهم شود شاهد برگزاري انتخاباتي با نشاط تر خواهيم بود.

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز ائتلاف و اجماع بين اصلاح طلبان را بسيار موفقيت آميز پيش بيني و اظهارات برخي افراد كه ائتلاف در بين اصلاح طلبان براي حضور در انتخابات خبرگان و شوراها را شكننده و فقط براي عبور از انتخابات دانسته اند را رد كرد و گفت: اين موضوع به ميزان درك اصلاح طلبان از چگونگي حضور در انتخابات و پس از آن در رديف هاي حكومتي بستگي دارد.

اين فعال سياسي ادامه داد: چنانچه اصلاح طلبان فقط در صدد ائتلاف براي گذر از مقطع خاصي باشند، اجماع آنان شكننده خواهد بود ولي اگر ائتلاف را شرط موفقيت خود بدانند و از اين تجربه براي مراحل بعدي نيز استفاده كنند، در آنصورت موفقيت با آنان خواهد بود.

موسوي لاري با بيان اينكه اصلاح طلبان و اصولگرايان  در صدد تهيه ليستي نزديك به هم هستند، اظهار داشت: با توجه به اينكه محدوده انتخابات مجلس خبرگان نيز از وسعت زيادي برخوردار نيست  و افراد بسياري هم نمي توانند در آن كانديدا شوند، لذا هر دو طرف سعي مي كنند يك ليست واحد را بدون در نظر گرفتن اختلاف با برخي گروههاي همسوي خود، تهيه كنند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه در انتخابات مجلس خبرگان ديدگاههاي محلي و منطقه اي حضوري كمرنگ تر خواهند داشت و بيشتر شاهد تصميم گيري هاي  ملي و كلان مي باشيم، از اين رو در انتخابات خبرگان ائتلاف بين دوگروه بيشتر خواهد بود.

موتلفه هيچ گاه به دنبال سهم خواهي نبوده است
احزاب در انتخابات خبرگان نقش مهمي ندارند

عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي گفت: اين حزب بيش از هر زمان ديگر خود را موظف به حمايت از دولت مي داند و هيچ گاه به دنبال سهم خواهي از قدرت نبوده است.

فضل الله فرخ در گفتگو با خبرنگار "مهر"، در زنجان، با بيان اين مطلب اظهار داشت: فرآيند حمايت از دولت به عنوان يكي از وظايف و اصول مهم حزب موتلفه اسلامي از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي بوده و با توجه به اين مسئله در حد توان خود و در بسياري از موارد فراتر از توان در خدمت دولت ها بوده است.

وي با بيان اينكه حزب موتلفه اسلامي، چه در زماني كه به آن مسئوليتي سپرده شد و چه زماني كه اين مسئوليت داده نشد، در كنار و حامي دولت بوده است، تاكيد كرد: موتلفه هيچ گاه به دنبال سهم خواهي از دولت نبوده و وظيفه خود را به دفاع و حمايت قاطع از دولت اصولگرا مي داند.

وي افزود: در ملاقاتهايي كه با شخص رئيس جمهور داشتيم حمايت كامل خود را از دولت نهم اعلام كرده ايم .

عضو شوراي مركزي حزب موتلفه، انتخابات مجلس خبرگان را انتخاباتي مهم و حساس نسبت به ساير انتخابات عنوان كرد و افزود : در انتخابات مجلس خبرگان، علما و جامعه مدرسين بصورت تخصصي حضور دارند و افراد واجد شرايط را معرفي مي كنند و احزاب و گروههاي سياسي نقش زيادي ندارند ولي موتلفه و ساير گروههاي اصولگرا در اين زمينه تلاش هاي لازم را انجام مي دهند.

از كانديداهاي مورد اجماع اصلاح طلبان حمايت مي كنيم

بيژن اسماعيل زاده گفت : براي شركت در انتخابات آتي، با برخي گروه هاي دانشجويي و سياسي كه از گذشته با آنها تعامل داريم رايزني كرده ايم و اين روند را تا رسيدن به نتيجه مطلوب ادامه خواهيم داد.

دبير كل حزب پاك ايران كه با "مهر" گفت و گو مي كرد، به تفكيك نحوه حضور حزب متبوعش در انتخابات مجلس خبرگان رهبري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا پرداخت و گفت: در خصوص انتخابات خبرگان منتظر روشن شدن وضعيت بررسي صلاحيت نامزدها هستيم تا از كانديداهاي مورد اجماع اصلاح طلبان حمايت كنيم.

اسماعيل زاده با تاكيد بر لزوم فراهم شدن شرايط معرفي نامزدهاي گروه هاي اصلاح طلب در انتخابات، گفت: چنانچه حضور ما در انتخابات آينده تاثير گذار باشد، وارد اين عرصه مي شويم ولي اگر فقط بحث گرم كردن تنور انتخابات باشد، در اين فرآيند شركت نمي كنيم.

دبير كل حزب پاك با تاكيد بر ائتلاف اين حزب در انتخابات شوراها با ساير گروه هاي همسو، اظهار داشت: با چند گروه بزرگ دانشجويي و سياسي در اين زمينه مذاكراتي داشتيم و مقرر شد هر يك از گروه ها، نامزدهاي خود را براي بررسي در نشست مشترك براي ارايه ليست واحد معرفي كنند.

اسماعيل زاده افزود: در اين فهرست، چند نفر از چهره هاي شاخص كه از گذشته در تحولات كشور نقش آفرين بوده اند و حضور آنها بيانگر جهت گيري فكري ماست، گنجانده مي شوند ولي ديگر اعضاي ليست را جواناني تشكيل مي دهند كه داراي 50 درصد سابقه در فعاليت هاي سياسي و اجتماعي و 50 درصد تخصص شهرسازي و رشته هاي مرتبط با مديريت شهري هستند.

وي در خاتمه، از "جواناني كه در سازمان نظام مهندسي و ديگر مراكز تحت پوشش سازمان مسكن و شهرسازي فعال هستند" به عنوان برخي افراد كه حزب پاك ايران براي كانديداتوري در انتخابات آتي شوراهاي اسلامي شهر در نظر گرفته است، ياد كرد.

کد خبر 340976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha