پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۳۱ خرداد ۱۳۸۵، ۱۵:۰۲

روزنامه القدس العربي :

نگراني بزرگ غرب تبديل شدن ايران به قدرت محوري در منطقه است / ايران توان همراه كردن كشورهاي اسلامي را با سياستهاي خود دارد

نگراني بزرگ غرب تبديل شدن ايران به قدرت محوري در منطقه است / ايران توان همراه كردن كشورهاي اسلامي را با سياستهاي خود دارد

روزنامه "القدس العربي" چاپ لندن روز چهارشنبه در تحليلي نوشت: مشكل غرب سلاح هسته اي نيست بلكه خود ايران است كه براساس معيارهاي منطقه اي به قدرت و وزنه اي در منطقه تبديل شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر،روزنامه "القدس العربي" چاپ لندن امروز چهارشنبه در تحليلي به بررسي و ريشه يابي موضع غرب در قبال ايران و برنامه هسته اي اين كشور پرداخته و نوشت: سران آمريكا و اروپا اينگونه القا مي كنند كه اصل مشكل آنها با ايران در تلاش احتمالي اين كشور براي دستيابي به سلاح هسته اي است و در اين زمينه به پافشاري ايران براي غني سازي اورانيوم استناد مي كنند و از آن بيم دارند كه ايران به سلاح هسته اي دست پيدا كند.

به نوشته القدس العربي، رهبران آمريكا و اروپا  ادعا مي كنند كه اين امر تهديد كننده امنيت جريان نفت در منطقه است و ممكن است امنيت ملي آنها و امنيت همپيمانشان يعني اسرائيل را تهديد كند در حالي كه مقام هاي ايران تاكيد مي كنند كه هدف آنها دستيابي به سلاح هسته اي نيست كه مخالف با ارزشهاي اسلامي است، بلكه  دستيابي به توان لازم براي توليد انرژي و استفاده از آن در راستاي فعاليت هاي صلح آميز است.

اين روزنامه در بخش ديگري از تحليل خود خاطرنشان مي كند: مشكل غرب(با ايران) سلاح هسته اي نيست، بلكه خود ايران است كه براساس معيارهاي منطقه اي قدرت و وزنه اي در منطقه شده است كه در زمينه افزايش توانمنديهاي اقتصادي و نظامي و در نتيجه سياسي خود حركت مي كند.

القدس العربي افزود:حتي بدون سلاح هسته اي، ايران به عنوان قدرتي منطقه اي و مركزي و پيشرفته داراي توانمنديها، امكانات و نفوذي است كه اين كشور را قادر به رقابت با آمريكا و اروپا در منطقه و كاهش نفوذ اين دو و حتي تهديد منافع آنها در آينده مي كند.

اين روزنامه نوشت: ايران به عنوان يك قدرت اسلامي توانايي جذب ديگر كشورهاي اسلامي را با سياست و همكاري اقتصادي و حمايت نظامي دارد و همچنين مي تواند سازمانهاي مردمي مخالف با نظام هاي سياسي همپيمان آمريكا و اروپا را نظارت و حمايت كند.

اين روزنامه افزود: بركسي پوشيده نيست قانوني استراتژيك وجود دارد كه اروپا از  اوايل  قرن 19ميلادي  و آمريكا از نيمه قرن بيستم ميلادي به آن پايبند بوده است و مفاد آن، ممانعت و جلوگيري از تشكيل يك قدرت منطقه اي مركزي در محدوده بين ساحل شرقي درياي متوسط و خليج فارس است، زيرا برپايي يك دولت منطقه اي مركزي در اين محدوده استراتژيك جغرافيايي ممكن است جريان تجارت بين المللي بين اروپا با خاور دور را متوقف يا دست كم بر آن تاثير بگذارد.

به گزارش مهر، القدس العربي افزود: برپايي اين گونه دولت منطقه اي مركزي در محدود جغرافيايي ياد شده همچنين منافع  نفتي آمريكا و اروپا در منطقه سرشار از نفت و گاز با برخوداري از دو سوم اين ذخاير در سطح جهان و نيز امنيت اسرائيل را تهديد مي كند كه به طور كلي منافع  غرب و به طور ويژه ژاندارم منطقه عامل خدمت به پيمان ناتو است.

اين روزنامه نوشت: آمريكا و اروپا  كه پيوسته در برابر  برپايي يك دولت منطقه اي مركزي در اين محدوده استراتژيك مقاومت كرده اند در زمينه ايران بي توجه نخواهند بود.

القدس العربي مي افزايد: بنابراين اساس مشكل ممانعت از تبديل ايران به يك قدرت منطقه اي محوري است و گواه اين امر نيز شتاب آمريكا  براي تكيه بر سياست مهار دوجانبه ايران و عراق حتي به هنگام جنگ سنگين آن دو در دهه هشتاد قرن بيستم بود و حتي آمريكا به اعمال مجازاتها ضد ايران تا امروز ادامه داده است.

اين روزنامه نوشت: از اين منظر، اين سخن درست است كه مسئله غني سازي صرفا بهانه اي از سوي آمريكا به منظور فشار به ايران براي وادار كردن اين كشور جهت دست برداشتن از برنامه هسته اي و مقابله با توانمنديهاي اقتصادي و نظامي اين كشور است همانگونه كه ايران نيز  آن به عنوان صرفا ابزاري به منظور تقويت جايگاه مذاكراتي خود در برابر آمريكا و اروپا استفاده مي كند.

القدس العربي در ادامه خاطرنشان مي كند:  آمريكا و شايد نيز اروپا مصمم به منع ايران از تبديل شدن به يك قدرت مركزي است و  دو فاكتور آنها را به اين سمت و سو سوق مي دهد كه اولين فاكتور اقتصادي و امكان تبديل شدن سازمان همكاري شانگهاي بعد از قرار گرفتن ايران در كانون آن به يك مجمع اقتصادي آسيايي عظيم با بيس از نيمي از جمعيت جهان و دومين فاكتور ايدئولوژي است و محرك آن دشمني با جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا و تيم دولت وي و در وراي اين دو، صهيونيسم جهاني ضد اسلام و نيز نگراني كلي غرب از اسلام درباره تبديل شدن به يك قدرت سياسي فعال از مالزي در شرق تا موريتاني در غرب و از جمهوري هاي آسياي ميانه در شمال گرفته تا رژيم هاي شاخ آفريقا در جنوب است.

به نوشته اين روزنامه، ايران آن طور كه به نظر مي رسد، خطر موضع آمريكا و اسرائيل مخالف خود در حال و آينده را درك مي كند و منطقي و استراتژيك به نظر مي رسد كه هرنوع پيشنهاد سياسي و اقتصادي و امنيتي را كه سبب ممانعت از توانمندي ها و جلوگيري از نقش منطقه اي خود مي شود، نپذيرد.

القدس العربي نوشت: نبابراين ايران به احتمال زياد در مذاكرات پيچيده و طولاني به منظور تضمين منافع خود و گسترش نقش منطقه اي و اسلامي خود وارد و از برخي بازيگران منطقه اي و بين المللي براي رسيدن به اهدافش سود خواهد جست.

اين روزنامه افزود: ايران در اين زمينه بدون شك بر گسترش نياز روزافزون اقتصاد بزرگ چين به نفت و در نتيجه تضمين ايستادن چين در كنار خود عليه اعمال مجازات بيشتر يا استفاده از قدرت از طرف آمريكا برضد خويش استفاده مي جويد و پكن اميدوار است كه همچنين روسيه با توسل احتمالي آمريكا به زور در قبال كشمكش با ايران مخالفت كند، زيرا روسيه  براي استفاده از سلاح نفت براي بازگرداندن نفوذ و نقش بين المللي خود به طور كلي و در قبال آمريكا و اروپا به صورت ويژه تلاش مي كند. 

کد خبر 342626

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha