حسين علوي مهر مدير دانشنامه قرآن پژوهي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قرآن كريم زن را مانند مرد عضوي از اعضاي جامعه مي داند، زن و مرد براي نيل به اهدافي كه خداوند براي سعادت بشر در يك راستا معرفي كرده است، مشترك و يكسان هستند.
وي با اشاره به آيه اي با اين مضمون" ما شما را از يك زن و مرد آفريديم و فرقه هاي متعدد قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد"، تصريح كرد: اين آيات زماني نازل شده است كه در عصر جاهليت، اعراب هيچ حق و حقوقي را براي زن قائل نبودند، اما با نزول آيات متعدد قرآني در راستاي اعاده حق زنان حاكي از آن است كه قرآن براي زن و حقوق او ارزش بسياري قائل است .
حسين علوي مهر با اشاره به مسئله ارث، نفقه و ديه گفت: اگر چه اين مسائل از نظر ظاهري به طور كامل ادا نمي شود و يا نصف است، اما داراي دلايل و فلسفه هاي خاص خود بوده و دليلي بر تبعيض و يا تفاوت نيست.
وي با بيان اينكه قرآن به زن در مسائل مادي و اقتصادي استقلال داده است، افزود: نگاه قرآن كريم به زن نگاهي والا و ارزشمند دارد و آنگونه كه جوامع غربي به عنوان وسيله سودجويي و ابزار مي نگرند، نيست.
مدير دانشنامه قرآن پژوهي ياد آور شد: قرآن طي آيات متعدد آورده است كه زن و مرد هر دو مي توانند به مدارج عالي صعود كنند و هر دو مي توانند به مقامات عالي و بلند مرتبه دست يابند، زيرا ملاك برتري تقواي انسانها است .
نظر شما