به گزارش خبرنگار "مهر" بن همام گفت از عملكرد تيم ژاپن قهرمان آسيا ، كره جنوبي ، تيم چهارم جهان در سال 2002 و ايران و عربستان به دليل اينكه نتوانسته اند به دور دوم رقابت ها راه پيدا كنند بسيار نااميد شده است.
تنها تيم آسيايي كه موفق شد به مرحله دوم رقابت هاي جام جهاني آلمان صعود كند تيم استراليا بود كه كه اين تيم هم بتازگي به عضويت كنفدراسيون فوتبال آسيا درآمده و در اين رقابت ها مشمول اين كنفدراسيون نمي شود. اين تيم با يك پنالتي جنجال برانگيز مقابل ايتاليا تن به شكست داد و از دور رقابت ها حذف شد.
بن همام گفت: نتايجي كه ما در آلمان كسب كرديم به استثناي استراليا، نتايجي نااميد كننده براي هواداران بود.همه انتظار داشتند تيم هاي ما بهتر از گذشته در اين رقابت ها نتيجه بگيرند.من اعتقاد دارم اين شكست ها به دليل ساختار ضعيف فوتبال در سطح باشگاه هاي آسيايي چه در بعد داخلي و چه در بعد قاره اي است.
وي افزود: ما هيچ پيشرفتي را در سطح ملي شاهد نخواهيم بود مگر اينكه حرفه اي گري را در سطح باشگاه ها و ليگ هايمان ارتقا بدهيم.
بن همام از رشد فوتبال آسيا در آينده خبر داد و اظهار داشت: از كسب نتايج مشابه در آينده جلوگيري به عمل خواهد آمد.او گفت: ما بايد تمام ابعاد فوتبالمان را حرفه اي كنيم. اين موضوع شامل مديريت و سازمان فوتبال در كشورهاي آسيايي مي شود.
وي گفت: بايد ليگ هايي بسازيم كه با ليگ هاي خارج از آسيا مطابقت داشته باشند.ما مي توانيم به اين خواسته خود جامه عمل بپوشانيم و بايد آن را هدف آينده فوتبال آسيا قرار بدهيم.
بن همام از استراليا مثال زد و گفت: اگر اين تيم در رقابت هاي جام جهاني موفق بود به اين دليل بود كه بازيكناني نظير مارك ويدوكا و هري كيول در ليگ هاي معتبر دنيا فوتبال بازي مي كنند.
همام تصريح كرد: به نظر من دليل اصلي موفقيت آنها به اين بازمي گردد كه بازيكنانشان در ليگ هاي معتبر دنيا بازي مي كنند. آنها از استاندارد بالايي براي حضور در رقابت هاي جام جهاني برخوردار بودند. ما هم نياز داريم تا ليگ هاي قوي در آسيا راه اندازي كنيم تا تيم هاي ملي مان در رقابت هاي مهم از تجربه كافي برخوردار باشند.
اين در حالي است كه سپ بلاتر رييس فدراسيون بين المللي فوتبال پيش از اين از بابت اينكه هيچ تيم آسيايي نتوانسته به دور دوم رقابت ها راه پيدا كند ابراز شرمساري كرده بود و اظهار اميدواري كرده بود تيم استراليا بتواند با حضور در جمع تيم هاي آسيايي ، سطح رقابت هاي اين قاره را بالا ببرد.
بلاتر گفت : آسيا دست كم مي توانست يك نماينده در جمع 16 تيم برتر جهان داشته باشد. كره جنوبي خيلي به اين موفقيت نزديك بود اما اتفاق نيفتاد. اين موضوع به هيچ وجه براي فوتبال آسيا خوب نيست. اين موضوع باعث شرمساري است اما من دوست دارم آن را يك حادثه تلقي كنم. رشد فوتبال در آسيا متوقف نمي شود و تيم استراليا مي تواند با حضور در آسيا به ارتقاي سطح فوتبال اين قاره كمك كند.
نظر شما