علي اكبر معراج زاده در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر با بيان اين مطلب افزود : در مسائل اقتصادي سودآوري حرف اول را مي زند و توليد كنندگان كالاهاي اقتصادي مسائل خود را به نوعي حل مي كنند و يا در عرصه رقابت حذف مي شوند.
وي در ادامه افزود : متاسفانه در كالاهاي فرهنگي چون سود آوري مرحله دوم يا سوم يك كار محسوب مي شود، فكر مي كنم بايد وزارت ارشاد دخالت كند، اما نه به مفهوم حضور، چون ديده شده است كه رفتارهاي دولتي هيچگاه موفق نبوده است.
مدير نشر معارف تصريح كرد : اتحاديه ناشران و يا ناشراني كه به صورت خصوصي فعاليت مي كنند مي توانند به طريقي به حل اين مشكل كمك كنند به شرطي كه اول بدانند مشكل در كجاست.
وي ياد آور شد: برخي ازناشران با هم متحد شده اند و سيستم توزيع به راه انداخته اند و برخي از ناشران بزرگ هم خودشان سيستم توزيع دارند، اما اينكه چرا كتابها خوب توزيع نمي شود شايد علتش سودآوري كم عرصه فرهنگ است.
مدير نشر معارف در ادامه افزود : ميزان درآمد در اين عرصه در آن حد نيست كه دوستاني كه وارد اين عرصه مي شوند بتوانند كالاي خود را به بازار عرضه كنند و سود بيشتري به دست بياورند.
وي گفت : ناشري كه كالاي فرهنگي توليد مي كند يكي از دغدغه هايش فروش است ضمن اين كه شمارگان كتاب و سطح كتاب خوان در جامعه پايين است و سرمايه گذاري براي كتابفروشي و توزيع سخت است و برگشت سرمايه مدت زمان زيادي را صرف مي كند. دليل پايين بودن شمارگان كتاب در كشور ما اين است كه بعضي از ناشران اميد به خريد كتاب از سوي موسسه هاي دولتي بسته اند.
علي اكبر معراج زاده با بيان اين كه خريد نهادها و موسسات دولتي در بعضي اوقات گزينشي است تصريح كرد : مثلا وزارت ارشاد گزينشي ندارد فقط درهمين حد كه كتاب چاپ اول باشد و يا به آن نياز داشته باشد محدود مي شود، آنها تعداد كتاب خريداري شده را فقط بر اساس شمارگان آن تعيين مي كنند.
نظر شما