۲۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۱۱

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان:

اجرای طرح نوروزبازار در کردستان/معرفی میراث فرهنگی ناملموس استان

اجرای طرح نوروزبازار در کردستان/معرفی میراث فرهنگی ناملموس استان

سنندج-مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از اجرای طرح نوروز بازار در این استان خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن علوی ظهر امروز دوشنبه در دومين جلسه ستاد اجرايی خدمات سفر استان كردستان در سنندج گفت: طرح نوروز بازار امسال برای نخستین بار در ۱۲ استان کشور به اجرا در می آید که کردستان هم یکی از این استان ها است.

وی عنوان کرد: امسال قرار شده مراسم شب نوروز در سنندج را در یک نقطه تعیین و مشخص شده برگزار کنیم تا در سنوات آینده از چنین برنامه هایی به عنوان پتانسیل جذب گردشگر بهره بگیریم.

وی اظهارداشت: با توجه به تاکید استاندار درخواست می شود آموزش و پرورش از پذیرش مهمانان غیر فرهنگی در تعطیلات نوروز امسال خودداری کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان بیان کرد: می طلبد سازمان برنامه ریزی نسبت به ردیف اعتباری مناسب در زمینه معرفی جاذبه های گردشگری استان دبیرخانه ستاد خدمات سفر را یاری دهد.

مسئول ستاد مرکزی رویداد فرهنگی نوروز بازار هم در این جلسه با بیان اینکه جشن نوروز بزرگ‌ترین پرونده چند ملیتی ثبت شده در یونسکو است، گفت: هرپرونده ای که در یونسکو به ثبت برسد کشورهای عضو و مرتبط با آن موظف به انجام اقدامات پاسدارانه در راستای حفظ و احیای آن اثر هستند.

شعبان میرشکرایی عنوان کرد: مردم ما بیشتر میراث فرهنگی را در میراث ملموس می دانند و کمتر کسی میراث ناملموس را جزو و به نام میراث فرهنگی می شناسد.

وی بیان کرد: زمانی که جامعه رسوم و میراث ناملموس را به فراموشی بسپارند فرهنگ هایی که از خارج مرزها وارد می شود جایگزین آنها می شود و این تهدید بزرگی برای فرهنگ غنی ما است.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ کشور دنیا آیین نوروز  را برگزار می کنند، افزود: در کشورما امسال قرار شده جشنی قبل از آغاز نوروز در چندین بخش شامل همایش، تولید تمبر و نوروز بازار برگزار کند.

مسئول ستاد مرکزی رویداد فرهنگی نوروز بازار اضافه کرد: نوروز بازار محلی برای فروش نیست بلکه مکانی برای ارائه فرهنگ و معرفی میراث ناملموس موجود در هر منطقه است.

میرشکرایی به آیین های نوروز ویژه کردستان اشاره کرد و گفت: میرنوروزی، مراسم کوسه گردی و افروختن آتش که نماد حرکت و روشنایی است، از جمله آیین های نوروزی بومی این منطقه است که  می طلبد در راستای احیای آنها اقدام شود.

کد خبر 3557409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha