۳۰ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۵۴

به پیشنهاد رایزن فرهنگی ایران؛

سمينار تاریخ ایران و هند در دهلی نو برگزار می شود

سمينار تاریخ ایران و هند در دهلی نو برگزار می شود

رایزن فرهنگی ایران در ديدار با ريیس شورای تحقیقات تاریخی هند پیشنهاد داد كه سمیناری در موضوع تاریخ ایران و هند با حضور استادان ایرانی در هند، برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علي دهگاهي، رایزن فرهنگی ایران در هند با سودرشان رائو، ريیس شورای تحقیقات تاریخی هند ديدار و گفت‌وگو کرد. در ابتدای این ديدار، دهگاهی ضمن اشاره به روابط تاریخی دو کشور ایران و هند، گفت: زبان فارسی در تاریخ هند از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که بیشتر منابع قرون میانه هند تا قرن ۱۹ میلادی به زبان فارسی نگارش شده است و محققان و مورخان هندی برای شناخت بیشتر تاریخ قرون میانه کشور، خود نیازمند بهره‌برداری از منابع فارسی هستند.

رایزن فرهنگی ایران در ادامه اظهار كرد: محققان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های تاریخ در ایران نیز بسیار علاقمند به دسترسی به این منابع فارسی گران‌بها برای روشن شدن ابعاد روابط فرهنگی و تاریخی دو کشور هستند و مایلند با شورای تحقیقات تاریخی هند همکاری داشته باشند.

وي در ادامه پیشنهاد داد كه سمیناری در موضوع تاریخ ایران و هند با همکاری شورای تحقیقات تاریخی هند و با حضور استادان ایرانی در هند برگزار شود. دهگاهي همچنين از آمادگي همكاري خانه فرهنگ ایران در دهلي‌نو با شورای تحقیقات تاریخی هند برای ترجمه متون و منابع اصلی تاریخ هند از زبان فارسی به زبان انگلیسی، خبر داد.

در ادامه سودرشان رائو، ريیس شورای تحقیقات تاریخی هند، در سخناني گفت: اين شورا با کشورهای ژاپن، انگلستان و تایوان و برخی کشورهای دیگر تفاهم‌نامه و قرارداد همکاری و مشارکت دارد و با توجه به قرابت‌های تاریخی با ایران و متون و منابع فارسی تاریخ هند که به آنها اشاره كرديد، علاقمند به امضای تفاهم‌نامه همکاری با رایزنی فرهنگی ایران هستيم.

وي همچنين از پیشنهاد برگزاری سمینار مشترک تاریخ دو کشور و دعوت از استادان ایرانی برای شرکت در آن سمینار در ماه‌های نوامبر و دسامبر (آبان و آذر سال ۱۳۹۵) استقبال کرد.

رائو همچنين تأكيد كرد: علاوه بر برگزاری سمینار مشترک، رفت و آمدهای استادان دو طرف و بازدید از بخش‌های پژوهشی دو كشور و ارايه سخنرانی و سمینار می‌تواند شناخت محققان و پژوهشگران را از دو کشور کامل کند و باعث روشن شدن زوایای بیشتری از تاریخ مشترک دو کشور شود.

بنا بر اعلام اين گزارش، شورای تحقیقات تاریخی هند، مهم‌ترین نهاد هندی است که در زمینه تحقیقات تاریخی در سال ۱۹۷۲ به صورت یک نهاد دولتی زیر نظر وزارت توسعه منابع انسانی هند ایجاد شده است و وظیفه حمایت از پژوهش‌های تاریخی هند را به عهده دارد و در برگزاری سمینارهای علمی در موضوعات تاریخی فعالیت می‌کند و با محققان و مورخان سایر کشورها نیز همکاری و مشارکت دارد.

کد خبر 3560628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha