به گزارش خبرنگار مهر، همایش منطقه ای مهندسی پل در دفاع مقدس پیش از ظهر امروز سه شنبه در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.
مدیر عامل شرکت مائده و عضو کانون سنگرسازان بی سنگر در این همایش ضمن اشاره به رشادت های رزمندگان دفاع مقدس و اعضای جهاد سازندگی گفت: جهادسازندگی پس از تشکیل در سال ۵۸ با هدف خدمت رسانی به مناطق محروم و بازسازی این مناطق وارد عمل شد اما دیری نپایید که با شروع جنگ تحمیلی به یکی ار مهمترین ارکان دفاع و پشتیانی بدل شد.
مهندس یلوه افزود: جهاد سازندگی با حضور در جبهه های دفاع مقدس به عنوان پشتیبان و یکی از فنی ترین تشکیلات در دفاع مقدس عمل کرد و طراحی و اجرای پروژه های مهندسی نظیر ساخت سنگر، راه، استحکامات و تجهیزات فنی را به عهده گرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مهمترین این موارد ساخت پل ها بود که یکی از افتخارات و ابتکارات جهادسازندگی محسوب شده که توانست آن را طراحی و به بهره برداری برساند.
عضو کانون سنگرسازان بی سنگر گفت: پلهایی که جهاد سازندگی در طراحی و احرای آنها نقش داشت از انواع مختلفی نظیر شناور، لوله ای، معلق، بتنی و ... بود و یکی از مهمترین آنها هم پل بعثت بود که در نوع خود یک حماسه آفرینی بزرگ محسوب شده که توانستبم بر رودخانه خروشان و عظیم اروند به انجام برسانیم.
پل بعثت شاهكار مهندسی ـ رزمی تاريخ دفاع مقدس است
در ادامه مهندس محمدرضا توسلی مجری طرح پل بعثت با اشاره به مراحل ساخت این پل گفت: پل بعثت شاهكار مهندسی ـ رزمی تاريخ دفاع مقدس و دارای طول ۹۰۰ متر و عرض ۱۲متر است به طوری که طراحی این پل در دانشگاه های پنتاگون تدریس می شود.
وی افزود: پل بعثت بر روی رودخانه خروشان اروند ساخته شد که رودخانه ای عظیم با جزر و مدهای فراوان است و باتوجه به اینکه عبور از این روخانه بسیارسخت بود به فکر طراحی پلی افتادیم که تاب بمباران ها را داشته باشد و بدین منظور شروع به طراحی ابن پل کردیم که توسط دانشجویان مهندسی ساخته شد.
توسلی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده سازندگان پل، حمل لولههای ساخته شده بود چرا که هر کامیون توانایی حمل سه لوله را داشت و ساخت این پل حدود ۷۰ میلیون دلار هزینه دربرداشت.
وی گفت: ۸۰ درصد نیروهای همکار در ساخت پل دانشجویان فنی سراسر کشور و به خصوص دانشگاه شریف بودند که در قالب اردوهای ۲۲ روزه یا ۴۵ روزه به جبهه های حق علیه باطل اعزام شده بودند.
مجری طرح پل بعثت در پایان یادآور شد: ساخت پل ۶ ماه به طول کشید و دشمن در طول جنگ از هر سلاحی استفاده كرد كه پل را از بين ببرد، اما نتوانست.
نظر شما